Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy vegyem rá majdnem 4 éves...

Hogy vegyem rá majdnem 4 éves fiam, hogy nem kell a wc-től félni?

Figyelt kérdés
Januárban lesz 4 éves és nem hajlandó a wc-be kakilni. Valamiért fél tőle. Nem erőltetem de már a türelmem kezd elfogyni. Mindig szól előtte hogy kakil és oda áll a könyvespolchoz. A kaki kijönne, de ő összeszorítja a fenekét és csak a bugyija lesz maszatos. Amit ő nagyon utál és azonnal elkezd hisztizni hogy cseréljem ki a bugyiját. Próbálom neki elmagyarázni neki szépen hogy az azért van mert a kaki ki akar jönni. De ő nem is figyel rám, mintha idegesítené hogy a kakilásról beszélek neki. Abba is hagyom olyankor nem papolok neki, teljesen fölösleges. Aztán már ha nagyon nem tudja visszatartani akkor kiszaladunk a wc-re és akkor bele is kakil. Kb 20 másodpercet vesz igénybe, mert már csak kipottyan nyomás nélkül. Ez 4 naponta van így. Kap zöldséget, gyümölcsöt, folyadékot, semmi csoki, szóval ezeket mind tudom. Én ötleteket szeretnék amivel el tudom magyarázni, hogy nem kell félni a wc-től. :(
2012. szept. 26. 17:22
 1/4 anonim ***** válasza:
mi lenne ha hagynád bilibe kakálni?lehet hogy nem is a wc-től fél hanem a kakálástól.Nekem az jött be amit itt egy anyuka írt hogy a kaka nagyon szeretne kijönni mert itt neki sokkal jobb és csúszdán leakar csúszni a többi kakihoz és nagyon szeret csúszni meg ilyenek.
2012. szept. 26. 18:00
 2/4 anonim ***** válasza:
Sajnos az én fiam is ilyen, 3 éves. Fél éve teljesen szobatiszta, de a wc-be nem hajlandó kakilni. Régebben még elüldögélt rajta egy kicsit, de aztán mindig pelust kért, mert hogy csak oda sikerül kakilni. Most meg már sírva fakad, ha mondom neki, hogy ne pelusba kakiljon, hanem próbáljon meg a wc-re ráülni... pedig soha nem erőltettem, valamiért mégis tart tőle. Pedig jövő héten kezdi az ovit, ott nem tudom mi lesz, remélem itthon intézi el majd mindig. Te fiad oviban sosem kakil?
2012. szept. 27. 09:27
 3/4 anonim ***** válasza:

Kislányom is félt a wc-től. Egy párszor megnézte a "Felejtsd el a pelust Elmo" c. dvd-t, abban bemutatják hogy működik a WC. Pár nap és már nem félt a Wc-től. Próbáld meg, hátha segít.

Meg Ő is visszatartotta a kakit, valhogy nem ért rá vagy nem pazarolta erre az idejét :). Aztán kitaláltuk hogy raktunk naptárt a WC ajtóra és ha kakil kap egy piros pontot,amit arra a napra jelölünk, 5 piros pont után jön valami kissebb meglepi. Azóta 2 naponta kakil.

2012. szept. 27. 14:09
 4/4 anonim ***** válasza:
Remélem, azóta nem hord bugyit, csak alsógatyát!
2023. nov. 22. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!