Hogy vegyem rá a fiam?
Mondd el neki, hogy milyen következményekkel jár ha nem hordja.
Egyébként nem csodálom, hogy nem meri felvenni, olyan gonoszak tudnak lenni az ilyen idős gyerekek a másikkal, biztosan egész nap gúnyolódnának rajta.
4. hozzászóló, valószínű igazad van.
6. hozzászóló, ez érdekes felvetés, bár kissé bizarrnak tűnik
Szólsz az osztályfőnöknek,ő pedig a tanároknak.
Hogy a kisfiadnak mindig hordania kell,s nem szeretnél olyat hallani hogy engedik hogy csúfolódás tárgyává tegyék.
Oda fognak figyelni rá.
Hú, ez nagyon nehéz ügy. A fiad nyilván szégyelli, és amilyen "gonoszak" tudnak lenni a gyerekeke ilyen korban, érthető is.
Sajnos erőszakosabbnak kell lenned, és megértetni vele, hogy inkább pár hónap cikizés, mint hogy örök életére nyoma maradjon a balesetnek.
Nheéz ügy lesz, de én még azt is megtenném, hogy suli után bemegyek az osztályba, és elmesélem a gyerekeknek, hogy mi történt vele, baleset érte, és erre most szüksége van. Ezért nem leszel népszerű a fiad előtt, de talán észhez térnek az osztálytársai, és legalább a normálisabb gyerekek elfogadják. És tudjon róla az osztályfőnök is.
Drasztikus dolog, de a fiadnak ez most nagyon érdeke, hogy viselje, amíg kell. Nagyon sok tapintat, empátia kell, hogy ellensúlyozni lehessen a többi gyerek cikiző megjegyzéseit.
Sajnos nem sokat ér ha a tanárok figyelnek rá. Nekem egy rákos kisfiú anyukája panaszkodott múltkor, hogy bementek meglátogatni az osztályát és egyből rámentek: levették a sapkáját és rugdosni kezdték, csúfolták, hogy kopasz stb.
Ebben csak az a legrosszabb, hogy a kisfiúnak semmi esélye a túlélésre és ezt ő is tudja, szóval nem segített rajta a barátai reakciója...
Tényleg borzalmasak tudnak lenni néha a gyerekek.
Nem tudom, hogy mit lehetne tenni... Meddig kell még hordania?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!