Hogy vegyem rá a fiam?

Figyelt kérdés
A fiam 13 éves, nemrég egy balesetből kifolyólag nyakmerevítőt kapott, amit állandóan hordania kell. Amíg itthon volt, nem volt semmi gond, rendesen hordta. Azonban amióta újra jár iskolába, megtudtam, hogy iskolába menet leveszi a nyakmerevítőjét, és csak akkor teszi vissza, ha jön haza. Beszéltem vele többször, megígérte, hogy hordani fogja, de sajnos azóta sem teszi. Mit tanácsolnátok, hogy vegyem rá, hogy viselje rendesen?
2013. okt. 8. 15:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%

Mondd el neki, hogy milyen következményekkel jár ha nem hordja.

Egyébként nem csodálom, hogy nem meri felvenni, olyan gonoszak tudnak lenni az ilyen idős gyerekek a másikkal, biztosan egész nap gúnyolódnának rajta.

2013. okt. 8. 15:53
 2/15 A kérdező kommentje:
Gondolhatod, már elmondtam neki, hogy miért muszáj hordania. Igen, sajnos a gyerekek nem túl szolidárisak egymással, sőt...
2013. okt. 8. 15:57
 3/15 anonim ***** válasza:
56%
Nem lehetne valahogy feldíszíteni, egyedivé tenni, festeni rá valamit? Biztos van olyan szuperhős vagy képregény-figura, akinek ilyesmi a nyaka. Vagy akit szeret a fiad.
2013. okt. 8. 16:02
 4/15 anonim ***** válasza:
67%
Előző, ez aranyos, de szerintem pont még jobban az ellenkező hatást váltaná ki.
2013. okt. 8. 16:04
 5/15 Weilheim válasza:
76%
Kár, hogy nincs zárható nyakmerevítő, amit rálakatolhatnál a nyakára.
2013. okt. 8. 16:06
 6/15 A kérdező kommentje:

4. hozzászóló, valószínű igazad van.

6. hozzászóló, ez érdekes felvetés, bár kissé bizarrnak tűnik

2013. okt. 8. 16:13
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Szólsz az osztályfőnöknek,ő pedig a tanároknak.

Hogy a kisfiadnak mindig hordania kell,s nem szeretnél olyat hallani hogy engedik hogy csúfolódás tárgyává tegyék.

Oda fognak figyelni rá.

2013. okt. 8. 16:16
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Hú, ez nagyon nehéz ügy. A fiad nyilván szégyelli, és amilyen "gonoszak" tudnak lenni a gyerekeke ilyen korban, érthető is.

Sajnos erőszakosabbnak kell lenned, és megértetni vele, hogy inkább pár hónap cikizés, mint hogy örök életére nyoma maradjon a balesetnek.

Nheéz ügy lesz, de én még azt is megtenném, hogy suli után bemegyek az osztályba, és elmesélem a gyerekeknek, hogy mi történt vele, baleset érte, és erre most szüksége van. Ezért nem leszel népszerű a fiad előtt, de talán észhez térnek az osztálytársai, és legalább a normálisabb gyerekek elfogadják. És tudjon róla az osztályfőnök is.

Drasztikus dolog, de a fiadnak ez most nagyon érdeke, hogy viselje, amíg kell. Nagyon sok tapintat, empátia kell, hogy ellensúlyozni lehessen a többi gyerek cikiző megjegyzéseit.

2013. okt. 8. 16:21
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem sokat ér ha a tanárok figyelnek rá. Nekem egy rákos kisfiú anyukája panaszkodott múltkor, hogy bementek meglátogatni az osztályát és egyből rámentek: levették a sapkáját és rugdosni kezdték, csúfolták, hogy kopasz stb.

Ebben csak az a legrosszabb, hogy a kisfiúnak semmi esélye a túlélésre és ezt ő is tudja, szóval nem segített rajta a barátai reakciója...

Tényleg borzalmasak tudnak lenni néha a gyerekek.

Nem tudom, hogy mit lehetne tenni... Meddig kell még hordania?

2013. okt. 8. 16:22
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Még legalább hat hét.
2013. okt. 8. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!