Lázadás vagy szenvedés?
16 éves lány vagyok, és mindenbe beleszól és lekorlátoz az anyám. Minden aszerint működik, ahogy ő akarja. Nyilván ő tart el, és tisztelni kell, de vannak határok.
Az égvilágon mindenbe beleszól, mikor ülhetek le a tv elé, hova mehetek, kivel mehetek, mit csinálhatok. Minden egyes másodpercről tudnia kell. A páromtól is elválasztott minden ok nélkül. Egyik nap gondolt egyet, és kijelentette, hogy holnaptól vége a kapcsolatotoknak, nem találkozhatsz vele. Pedig semmi oka nem volt rá. Itt kezd most már betelni a pohár
Beszélni nem lehet vele, nem ér semmit. Van tudjátok az a típus, aki soha nem ad más véleményére, senki nem érdekli, csak az amit ő gondol. Rácsapni pedig hiába csapom az ajtót, hiába megyek el szó nélkül itthonról. A végén úgy is én húzom a rövidebbet. Mindentől megfoszt. Úgy néz ki marad a megtűrés, csak az a baj, hogy ez így már nem élet... Lelki terrorban élek, de ő mindig is erre épített, hogy féljek tőle, és minden mindig úgy legyen, ahogy ő akarja.

Nagyon nem ertek egyet egy par valasszal.
16eves! Lassan felnott, de meg ott tartunk, hogy nem nezhet tv-t akarmikor? Jo nem mondom, hogy suliidobe filmezzen ejszaka 2id, de azert..vagy 16 evesen nem jarhat el a barataival kikapcsolodni? Azt, hogy a baratjatol el lett tiltva azt akkor tudom megerteni, ha olyan afiu! Kicsit azert engedni kene neki ez a velemenyem!

Szerintem anyukád nagyon frusztrált valami miatt, és rajtad vezeti le. Ha van rajta sapka, az a baj, ha nincs, az a baj... Sajnos vannak ilyen szülők, akik, ha rossz passzban vannak, egész egyszerűen mennek, és korlátozzák a gyereket, mert attól jobban érzik magukat. Persze tudom, hogy egy kamasszal bizonyos szintig szigorúnak is kell lenni, de ha leülsz a tévé elé, és odajön, hogy neked ezt most nem szabad, az nagyon túlzás. A legtöbb osztálytársam úgy nőtt fel, hogy szabadon voltak tartva, és persze csináltak is hülyeségeket néha, de ez is hozzátartozik a felnőtté váláshoz. Ráadásul ebben a korban van egyfajta szükséged a saját térre, hogy magad oszd be az idődet, a lehetőségeidet, hogy felelősséget vállalj a tanulmányaidért, és legfőképp, hogy legyenek "titkaid". Dolgok, amiket nem szívesen kötsz anyukád orrára.
Egyedüli gyerek vagy? Apukáddal mi van? Anyukád dolgozik? - Mondanám, hogy a megbeszélés lehetne jó megoldás, de ismerek szülőket, akikkel lehetetlen beszélni. Neked kell tudni, anyukádnak ez a zsarnok hangulata ingadozó-e, vagy folyton ilyen? Mert ha vannak jobb napjai, akkor akkor kell odamenni, leültetni nyugodtan, és megpróbálni megbeszélni vele, hogy nem iszol, nem drogozol, nem szexelsz, és szeretnél időnként a magad ura lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!