Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lázadás vagy szenvedés?

Lázadás vagy szenvedés?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok, és mindenbe beleszól és lekorlátoz az anyám. Minden aszerint működik, ahogy ő akarja. Nyilván ő tart el, és tisztelni kell, de vannak határok.

Az égvilágon mindenbe beleszól, mikor ülhetek le a tv elé, hova mehetek, kivel mehetek, mit csinálhatok. Minden egyes másodpercről tudnia kell. A páromtól is elválasztott minden ok nélkül. Egyik nap gondolt egyet, és kijelentette, hogy holnaptól vége a kapcsolatotoknak, nem találkozhatsz vele. Pedig semmi oka nem volt rá. Itt kezd most már betelni a pohár

Beszélni nem lehet vele, nem ér semmit. Van tudjátok az a típus, aki soha nem ad más véleményére, senki nem érdekli, csak az amit ő gondol. Rácsapni pedig hiába csapom az ajtót, hiába megyek el szó nélkül itthonról. A végén úgy is én húzom a rövidebbet. Mindentől megfoszt. Úgy néz ki marad a megtűrés, csak az a baj, hogy ez így már nem élet... Lelki terrorban élek, de ő mindig is erre épített, hogy féljek tőle, és minden mindig úgy legyen, ahogy ő akarja.

2013. okt. 5. 16:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
42%
Igazából sok mindent nem tudsz tenni. Csak megjegyzésképpen teszem hogy egy szülőnek semmi joga beleszólni a gyereke életébe. Eltartja? Ki kérte meg hogy megszülje talán a gyerek? Hát nem. Senki se volt megkérdezve hogy akar-e ilyen életet és ezáltal semmi joga beleszólni más életébe.
2013. okt. 5. 17:51
 12/14 anonim ***** válasza:

Nagyon nem ertek egyet egy par valasszal.

16eves! Lassan felnott, de meg ott tartunk, hogy nem nezhet tv-t akarmikor? Jo nem mondom, hogy suliidobe filmezzen ejszaka 2id, de azert..vagy 16 evesen nem jarhat el a barataival kikapcsolodni? Azt, hogy a baratjatol el lett tiltva azt akkor tudom megerteni, ha olyan afiu! Kicsit azert engedni kene neki ez a velemenyem!

2013. okt. 5. 18:08
 13/14 anonim ***** válasza:
56%
Hát én ennyi idősen koleszos voltam, de ott is elég szigorú volt a rendszer. Iskola után 4-ig szabadidő, amikor ebédelni és bármit csinálni lehetett. 4-fél7-ig szobában lehetett tanulni 4-es átlag fölött, az alatti átlaggal pedig tanulószoba tanári felügyelettel. Fél 7-től 9-ig mehettünk ki az épületből, valamint ekkor lehetett TV-t is nézni a klubszobában. Ha valami különösen jó film ment, kb. fél órát rá lehetett még húzni engedéllyel. :) 10-kor pedig a szobában is lámpaoltás volt. Kibírtuk, jó kis fiatalkorom volt így is, pedig nem mondhatod lazának ezt sem. Senki nem lázadt, örültünk, hogy ilyen jó dolgunk van, és esténként lehet ennyi szabadidőnk. :) És nem az őskorban volt, 25 éves vagyok. :)
2013. okt. 5. 19:06
 14/14 anonim ***** válasza:

Szerintem anyukád nagyon frusztrált valami miatt, és rajtad vezeti le. Ha van rajta sapka, az a baj, ha nincs, az a baj... Sajnos vannak ilyen szülők, akik, ha rossz passzban vannak, egész egyszerűen mennek, és korlátozzák a gyereket, mert attól jobban érzik magukat. Persze tudom, hogy egy kamasszal bizonyos szintig szigorúnak is kell lenni, de ha leülsz a tévé elé, és odajön, hogy neked ezt most nem szabad, az nagyon túlzás. A legtöbb osztálytársam úgy nőtt fel, hogy szabadon voltak tartva, és persze csináltak is hülyeségeket néha, de ez is hozzátartozik a felnőtté váláshoz. Ráadásul ebben a korban van egyfajta szükséged a saját térre, hogy magad oszd be az idődet, a lehetőségeidet, hogy felelősséget vállalj a tanulmányaidért, és legfőképp, hogy legyenek "titkaid". Dolgok, amiket nem szívesen kötsz anyukád orrára.

Egyedüli gyerek vagy? Apukáddal mi van? Anyukád dolgozik? - Mondanám, hogy a megbeszélés lehetne jó megoldás, de ismerek szülőket, akikkel lehetetlen beszélni. Neked kell tudni, anyukádnak ez a zsarnok hangulata ingadozó-e, vagy folyton ilyen? Mert ha vannak jobb napjai, akkor akkor kell odamenni, leültetni nyugodtan, és megpróbálni megbeszélni vele, hogy nem iszol, nem drogozol, nem szexelsz, és szeretnél időnként a magad ura lenni.

2013. okt. 5. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!