Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Havi 80e ft gyerektartás nem...

Havi 80e ft gyerektartás nem sok egy 15 éves lánynak?

Figyelt kérdés
Párom szerint nem, de szerintem biztos nem a gyerekre költi az anya. Hogy tudnám meggyőzni?
2013. szept. 25. 15:53
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Suliba a kaja 1000Ft/ nap te hol ettél ennyiért?

Én a menzán a mai világba nem eszek ennyiért az egyetemen?

2013. szept. 25. 18:36
 22/26 anonim ***** válasza:

Beteszi a bankba fizet egy sitábort, egy nyári külföldi nyelvtábort, ilyen olyan szakkört, tartalékol az egyetemre, lakásra, jogsira, nyelvizsgára....

Amúgy neked nincs közöd hozzá, nem a te pénzed nem is lesz soha.

2013. szept. 25. 18:54
 23/26 anonim ***** válasza:

Nem menzán ettem. Amúgy nálunk a fősulis menzán 1500 alatt nem úsztál meg rendes kaját, úgyhogy olcsó lehet nálatok a kaja. (rendes alatt hús-saláta kombót értek levessel, vagy desszerttel.) De ha főzeléket ettél, az se volt jobb.

Az 1000 ft-ba benne volt a 10 órai-ebéd is.

2013. szept. 25. 19:02
 24/26 anonim ***** válasza:
Amennyiben ténylegesen a gyerekre megy, úgy nem sok. Apuka helyében, ha gyanakodnék, hogy anyuka a 20. pár cipőt veszi magának belőle utánakérdeznék, esetleg megállapodnék, hogy a gyerek nevére, külön bankszámlára utalom egy részét, amit majd megkap, ha felnő és szüksége lesz rá, a többi meg ami szükséges megy a szokásos mindennapi dolgokra.
2013. szept. 25. 20:41
 25/26 anonim ***** válasza:

Ne akard meggyőzni!

1. Tényleg semmi közöd hozzá!

2. Ha van miből adjon amennyi jól esik!

3. Nekem SOHA nem kellene olyan nő/férfi, aki ilyen szinten akar belepofázni, hogy mennyit költsek a gyerekemre!

Szerintem maradj nyugton, ha nem akarod, hogy elzavarjanak!

2013. szept. 25. 22:41
 26/26 anonim ***** válasza:

15 éves koromban váltak el a szüleim, apám 100 ezret adott havonta nekem. Annak a felét kapásból odaadtam anyámnak a rezsibe, és a maradékból álltam a telefont, internetet (mert ezeket én használtam), hobbit, szórakozást, a napközbeni kajálást és a komplett ruházkodásomat (általában még tartalékolni is tudtam minimálisan). Anyám nem szólt bele mit mennyiért veszek magamnak, ha úgy alakult hogy nagyobb volumenű kiadás következett, akkor begbeszéltük, ki mennyit tud rászánni stb, mindig megoldottuk valahogy, vagy én adtam neki, vagy ő pótolta ki nekem stb. Főleg, amikor már diákmunkákat is csináltam minden nyáron, akkoriban már a tanszereket, bérletet, különórákat stb is mind én fizettem magamnak.

Szerintem havi 80 ezer a mai világban nem túlzás egy kamaszra, kaja+rezsi, ruházkodás, taníttatáshoz szükséges dolgok, lakhatási körülmények, szórakozás stb minden figyelembe vételével. Nyilván meg lehetne oldani kevesebből is, de az valószínűleg igen komoly színvonalcsökenéssel járna a gyerek számára, aztán azon meg lehetne vitatkozni, hogy ez neki mennyire lenne baj vagy sem. De egy dolog biztos: ha apukának nem teher, és simán megoldja hogy ennyit fizessen, akkor nem hiszem, hogy akárkinek is van joga belekiabálni a dologba. Nyilván más lenne, ha mondjuk ez az összeg hiányozna az új család kasszájából, pl lenne 3 másik gyerek akik meg effektíve éheznek, mert az első ennyit-meg-ennyit kap, de erről eddig itt nem szólt a történet, tehát valszeg nem így van. És abból amit eddig tudunk, én azt szűrtem le, hogy SEMMI KÖZE és SEMMI JOGA senkinek beleszólni mennyit fizet apuka.

De ez csak az én véleményem.

És normális hangnemben nyilván fel lehet vetni ezt a témát apukánál, de biztos nem így ,ahogy nekünk feltetted, hogy biztos nem a gyerekre költi az anyja.. nem támadólag, ez tuti nem szülne jót. Ha kordában tudod tartani az érzelmeidet és észérvekkel, racionálisan közelítesz a problémához, ESETLEG sikerül beszélgetnetek róla, és ESETLEG nem húzza fel magát apuka.

Máskülönben te csak rosszul jöhetsz ki ebből az egészből. Úgyhogy vagy okosra állítod a figurát ,vagy bele se kezd, mert pofára esel mindenképpen.

2013. szept. 26. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!