Havi 80e ft gyerektartás nem sok egy 15 éves lánynak?
Megjegyzem most cseréltem le a gyerek szobabútorát, teljes festés, ajtó-ablak, radiátor, ne akard megtudni mennyibe került...
Előző voltam.
Igen az is benne van a gyereknevelésben, hogy megfelelő körülményt biztosítok a gyerek számára!
Könyörgöm, te miért turkálsz az anyuka zsebében? És ha csak arra a munkát kapta meg?
Figyelj, az apuka jónak látja ennyit fizetni, ne te akard már megszabni, merre van az előre, döntésképes felnőtt emberről van szó. Nyilván, ha esetleg azt látná, hogy rossz helyre megy a pénz, esetlegesen felesleges dolgokra költené a lány, biztos csökkentené.
Ne akard meggyőzni és ne turkálj mások életében, tudtad, hogy a párodnak van gyereke, fogadd el. Ha piszkálja a csőröd, lehet továbbállni. Csúnya dolog az irigység, kedves kérdező. :) Foglalkozz magaddal, és azzal a pénzzel, amit TE keresel meg. ;)
Tuti kamasz provokatív kérdező vagy?
Igen sok, egy magyar átlagos fizetés ennyit sajnos nagyon sok család nem tud egy gyerekre költeni. De neked semmi közöd hozzá.
Így van, az apa fizetéséhez mérten szabják ki.
Még számold hozzá a családi pótlékot is.
Azért ez nem egy kis összeg,sőt szerintem untig elég gyerektartásként.
Nekem ennyi idősen apukám 50 ezret fizetett, ennek 10 éve, szóval kb. ugyanarról az összegről beszélünk, azt hiszem.
Neki annyi volt a kikötése, hogy nekem utalja, nem anyukámnak. Nyilván anya része volt a kaja, rezsi, apáé innentől a ruhák, számítógép, mobil telefon, stb.
De nézzük máshonnan. Most vettem 2 db farmert. 20.000 Ft volt és ez az átlag ár. Lehet olcsóbban is venni de az átlag. Egy felső 3-4 ezer, téli kabátot is vennem kell 20.000 alatt azt sem úszod meg. Csizma, Ne is emlegessük, hogy mennyi ami bőrből van...
De számoljunk egy átlag havi kiadást rám anno 15 éves koromban: bérlet 7000, kaja a suliba 1000/nap=20.000, osztálypénz 3000, angol tanár 2500/alkalom= 20.000. Már 50.000-nél tartunk és még nem kaptam zsebpénzt, ruhát, otthon kaját, nem fürödtem, nem számoltam az úszást...stb.
Igen 80.000 ft sok, de ha valaki megteheti, hogy ne turkálóba küldje a gyerekét kényszerből, és ne szar egészségtelen kajákon kelljen tengődni,el tudjon járni edzésre, akkor szerintem ez korrekt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!