Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális dolog ez? Kicsit sok...

Normális dolog ez? Kicsit sok ez már nekem.

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, normális párkapcsolatban élek a vőlegényemmel. Nagyon boldog lennék, ha a családom nem árnyékolná ezt be. Sajnos mégis ezt teszik. Párom szomszédunk, de ha át megyek hozzá és hazaérek, jönnek a "beszólások", "hogy jó hogy hazataláltál" "tudod még hogy merre laksz" és társai...annyira bántanak ezzel. (azért vagyunk páromnál mert tesóm kibírhatatlan, hisztizik ha nem engedjük be a szobámba stb. Nem szereti ha nem körülötte forog a világ) Eleinte csak a nagymamám mondogatta, ma már édesanyám is elkezdte. Tudom, hogy az én hibám, mert július 1-én megszűnt az eddigi munkám és már nem tudok adni pénzt. Nem hiszik el, hogy keresek munkát. Én már minden sz@rt elvállalnék, de nem kellek sehova sem. Megértem anyut is, mivel van egy 10 éves húgom, akit nevelni kell. Amíg dolgoztam, minden forintomat leszámoltam nekik. Max annyi maradt nekem amit a görényemre és egy forró csokira költöttem. Most pedig, hogy nem tudok adni, csak meg a "nyavajgás", hogy ingyenélő vagyok; nincs pénz semmire. Nem szemrehányásképp de tesóm minden egyes bevásárláskor filmet kap ami ezer forint. (egy hónapban 5-6 filmet is kap, ha nem megy a hiszti). Próbáltam eddig is, erőm felett segíteni a családomnak, de kezdek belerokkani. Úgy érzem nincs otthonom se, már csak cseléd vagyok. REggeltől estig robotolok, a 10 éves tesóm megaláz, más a kutyával különbül beszél mint ő velem. Ha fel merem emelni a hangom, rámfogják, hogy agresszív vadállat vagyok. És persze, hogy a kicsinek mindig igaza van. Őt kell védeni, mert kicsi. Belefáradtam. Hogyan tovább?

2013. szept. 23. 20:06
1 2
 11/17 Girgoy ***** válasza:
Azt az egy mozzanatot nem teljesen értem, hogy miért csak akkor köültözhetsz a vőlegényedhez, ha lesz munkád? Meg azt se, hogy miért nem házasodtok össze! Csak azért mert ezek igen frankón megoldanának sokmindent, mert akkor már tényleg senki nem szólhat bele, hogy mi van Veled. Ugyanis az, hogy mikor találsz munkát, nem csak Rajtad múlik, a helyzetet viszont kezelni kell addig is. Más egyébként nem dolgozik ott rajtad kívül? Úgy értem, szüleid, vőlegényed... Ha más is kereső, akkor meg még inkább nem értem, hogy mi a jó egen megy itt a problémázgatás???
2013. szept. 24. 14:05
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Tudod az a lényeg és a központi tényező az irományodban, hogy ,,a palidhoz csak akkor költözhetsz ha lesz munkád". Miért? Mert a pénz nem a fán terem. Hogy laksz otthon! Ingyen laksz otthon. Eltartanak? Eltartanak. Így van beleszólásod a dolgokba? TERMÉSZETESEN NINCS. Az nem indok arra, hogy eddig beleadtál ami szintén természetes dolog ha már felnőttek vagyunk... Mit gondolsz a főbérlőd is el fog tartani ha egyszercsak megszűnik a munkahelyed? Nem hisztizni kell, hanem MEGKÖSZÖNNI HOGY EGYÁLTALÁN ILYEN AZ ANYÁD. Másnak 16 évesen már el kellett tartania magát hogy a kishugával enni tudjon egyáltalán...
2013. szept. 24. 14:12
 13/17 A kérdező kommentje:

Esküvő két év múlva lesz, már tudjuk a pontos dátumot is. Nem mehetek párom nyakára élősködőnek. Nincs állandó munkám, a munkanélkülit és azt a keveset amit a falikép festésből keresek pont azért adom nekik oda mert tisztában vagyok vele hogy ingyenélő vagyok. 16 éves korom óta csak turkálóból és barátnőim levetett ruháit használom. Próbáltam amint lehet a tesómnak a legjobbat adni, hogy ő is a "menő" kislányok közé tartozhasson. Adidas együttes, felsők stb.

És igen utolsó megköszönöm neki, mert valóban az utcára tehetne, de még nem teszi meg.

2013. szept. 24. 14:52
 14/17 A kérdező kommentje:
Amíg volt munkám azért nem mentem, mert itthon szükségük volt rám. Ott tartok, hogy egész nap alig eszek-iszok, hogy minimálisra csökkentsem a rám eső költségeket.
2013. szept. 24. 14:56
 15/17 A kérdező kommentje:
Visszavettek a régi állásomba. REngeteget kell most dolgozni, hárman végezzük négy ember munkáját de megéri. Itthon most azt mondtá, hogy csak pár csekket és a tesómat kell ruházni. Mondjuk amikor elmeséltem, hogy egy kis autót szeretnék venni havi törlesztőre nem igazán örültek. Utána meggyőzték magukat, hogy legalább nem kell tesómnak reggelente buszozni, hanem vihetem én iskolába, ha megyek úgyis dolgozni.
2013. okt. 8. 20:48
 16/17 Girgoy ***** válasza:
:) Örülök, hajrá, hajrá! És sok boldogságot! :)
2013. okt. 9. 15:08
 17/17 A kérdező kommentje:
Próbálkozok, rengeteget dolgozok, hogy mindenki boldog lehessen. A vendégek is örültek, amikor viszont láttak.
2013. okt. 9. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!