Adjam neki haza tényleg a diákhitelem?
Szóval anyám megőrült. A szó szoros értelmében. Továbbjutottam az egyetemre, de közölte, hogy nem hajlandó eltartani.... felvettem a diákhitelt, hogy legyen mit ennem, (ne dögöljek éhen) de már ezt is hazaköveteli.
Olyan szinten cirkuszt csap minden baromságból, hogy hetente ide hívja a rendőröket, mindenféle bírósági ügyet kreál, bolondokházába akar záratni, nem normális.
De mégis az anyám és valamilyen szinten rám is vonatkozik az ingatlan amiben lakik, szóval. Ha albérletbe megyek az alap hangon 50, és egy idegen kezébe adom... bármikor kirakhatnak.
Koleszba nem mehetek mert pesti vagyok.
Ha meg hazaadom anyámnak, eladósodhatok, és lehet, hogy nem is fog megváltozni, hiszen elmebeteg.. de lehet, hogy igen.
A nagyapám azt mondja adjam neki oda.... én félek, nem tudom mit csináljak, ki akar dobni a lakásból, beszélni nem lehet vele, teljesen paranoiás. Fél, hogy megmérgezem, hogy elvágom éjjel a torkát, nem tudom, mintha megszállta volna valami.
A barátnőmmel viszont már lassan szeretnénk együtt lakni (nála nem lehet hosszútávon) és itt anyámnál elvileg lakhatna. Szóval...
Esetleg ha fizetek neki talán javul a kapcsolatunk, és később cserébe rámírja a lakását, vagy valami... esetleg ha eladja rá lehet venni, hogy vegyen nekünk egy garzont a pénzből, ha itt hagyom, csak még jobban rászállnak mindenféle szélhámosok, és a végén még elviszik a lakást.
Szóval mennyire jó befektetés egy elmebeteg rokon? :D Adjam haza a diákhitelemet? Vagy inkább üssem agyon? :D (csak viccelek)
ez a mégiscsak az anyám idővel el fog mulni. a sok szemétkedés ezt kiöli az emberből. de sajnos addigra már nem az leszel aki most vagy.
sajnálom hogy ilyen terhet aggat anyád a nyakadba, velem is megtette a rokonság...
Na várjunk egy kicsit. Ő tíz ezreken szívózik, de elhiszed neki, hogy vesz neked egy lakást? Ne legyél naiv...
Az albérlettől ne félj. Nem azért fizetsz majd, hogy "legyél valahol", hanem, hogy újra legyen életed. Csak egy életed van és most vagy fiatal. Ne add neki! Éld te!
És nem tehetnek ki akármikor. A szerződésbe foglalt feltételek mellett tehetnek ki és te is aszerint mehetsz el onnan. Papírozzatok le mindent és kész.
Mivel láthatóan szívatni akar (és ez sikerül is neki, ld rendőrségi ügyek), ez nem fog megváltozni. Csak rosszabb lesz. Nem tudod pénzzel megvenni a nyugalmat. Illetve tőle nem.
Írtad, hogy elhunyt valaki. Ki? Apukád? Mert akkor tulajdonrészed van a házban (és a hitelre is van kötelezettséged), nem?
Hányszor fogod még kiírni ezt a kérdést? Igazán felfoghatnád már, hogy felnőtt ember vagy, az anyád meg nem kér belőled tovább, nem akar eltartani. Szomorú, de igaz. Azon kívül, hogy havonta itt vergődsz ugyanazzal a problémával, semmit se teszel azért, hogy megoldódjon a helyzeted,pusztán lamentálsz azon, hogy anyád milyen elmebeteg és neked milyen nehéz elviselni.
Egyetemre akarsz járni, de nem támogat senki, magyarul nincs miből élned. A diákhitel önálló élet fenntartására nem elég. Dolgozni nem akarsz, pénzt hazaadni nem akarsz, de a barátnődet beköltöztetnéd anyád lakásába, anyádat el is gázosítanád, nem érdekel, csak a lakás miatt aggódsz. És ezt agyalgatod itt már nem tudom hanyadik kérdésben, hónapok óta. Fogd már fel, hogy ha nem TESZEL VALAMIT, akkor minden ugyanúgy marad, de ezek szerint szereted ezt a mártír szerepet, mert rinyáláson, meg kifogások keresésén kívül semmi eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!