Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Adjam neki haza tényleg a...

Adjam neki haza tényleg a diákhitelem?

Figyelt kérdés

Szóval anyám megőrült. A szó szoros értelmében. Továbbjutottam az egyetemre, de közölte, hogy nem hajlandó eltartani.... felvettem a diákhitelt, hogy legyen mit ennem, (ne dögöljek éhen) de már ezt is hazaköveteli.

Olyan szinten cirkuszt csap minden baromságból, hogy hetente ide hívja a rendőröket, mindenféle bírósági ügyet kreál, bolondokházába akar záratni, nem normális.

De mégis az anyám és valamilyen szinten rám is vonatkozik az ingatlan amiben lakik, szóval. Ha albérletbe megyek az alap hangon 50, és egy idegen kezébe adom... bármikor kirakhatnak.

Koleszba nem mehetek mert pesti vagyok.

Ha meg hazaadom anyámnak, eladósodhatok, és lehet, hogy nem is fog megváltozni, hiszen elmebeteg.. de lehet, hogy igen.

A nagyapám azt mondja adjam neki oda.... én félek, nem tudom mit csináljak, ki akar dobni a lakásból, beszélni nem lehet vele, teljesen paranoiás. Fél, hogy megmérgezem, hogy elvágom éjjel a torkát, nem tudom, mintha megszállta volna valami.

A barátnőmmel viszont már lassan szeretnénk együtt lakni (nála nem lehet hosszútávon) és itt anyámnál elvileg lakhatna. Szóval...

Esetleg ha fizetek neki talán javul a kapcsolatunk, és később cserébe rámírja a lakását, vagy valami... esetleg ha eladja rá lehet venni, hogy vegyen nekünk egy garzont a pénzből, ha itt hagyom, csak még jobban rászállnak mindenféle szélhámosok, és a végén még elviszik a lakást.

Szóval mennyire jó befektetés egy elmebeteg rokon? :D Adjam haza a diákhitelemet? Vagy inkább üssem agyon? :D (csak viccelek)

2013. szept. 22. 22:59
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
nyelvet tudsz? kimész vidékre dolgozni tanulni és kész
2013. szept. 23. 01:44
 32/45 anonim ***** válasza:
*külföldre
2013. szept. 23. 01:45
 33/45 A kérdező kommentje:
Az orvosi egyetemen tanulok, nem volt könnyű bejutni.
2013. szept. 23. 01:45
 34/45 anonim ***** válasza:
Megértem,hogy rossz lenne otthagyni egy lakást, manapság egy ingatlan nagy kincs. De azon is el kellene gondolkodnod,hogy megéri ez az egész azt hogy, esetleg rámenj idegileg, anyagilag, kapcsolatilag. Azt hogy lecseréld e a diákhiteledet normál hitelre,hogy saját lakást vegyél... nos ez megfelelő jövedelem, és önerő vagy fedezet nélkül lehetetlen. És hidd el nem kockázatosabb egy albérletben lakni,mint egy hiteles lakásban.
2013. szept. 23. 01:56
 35/45 anonim ***** válasza:
Persze hogy jelen kell lenni. Sőt felolvassa elmagyarázza az aláírnivalókat.úgy kezdődik általában hogy befolyástól mentesen saját akaratomból benne van az is hogy teljes tudattal stb. Ha késöbb lesz papir a gyámságról simán perelhető vagy hogy nem volt beszémítható akkor sem.. De aztem az ügyvédnél meggondolná magát ha addig el is juttok..
2013. szept. 23. 02:03
 36/45 A kérdező kommentje:
Hm... de ha tényleg gyámság alá kerül, akkor az engem is védeni fog, visszamenőleg is., nem? Tehát nem kell fosnom, hogy rendőrrel fenyeget, meg minden, azt csinálok a lakásban amit akarok, főleg ha megkapom apám részét haszonélvezettel.
2013. szept. 23. 02:08
 37/45 anonim ***** válasza:
Nem. A gyámság alá helyezés visszamenőlegesen nem érvényes.nem érted meg hogy. Tiplizz le jobban jarsz.meg azt írtad apad úgy se iratná rád miért is tenné? Attól hogy gyámság alatt van még nem a tied a lakás. Értsd mér meg menjetek el egy szobat bereljetek ki. Pestiek vagytok? 30 ból megvan a szoba tóbbiből éltek.
2013. szept. 23. 02:31
 38/45 anonim ***** válasza:
Neked meger a lakas annyit hogy az egesz eleted tonkretedd? Csak hogy tudd,amig jelzalog van a hazon,az a banke,anyad ha akarna se irathatna senkire,talan ha a bank belemegy hogy atvallaljak a hitelt,elajandekozni meg foleg nem tudja. Ha a baratnod odakoltozteted,el fog hagyni,epeszu ember nem bir ilyen cirkuszban elni. De hiaba adnad haza az osszes penzed,az se volna eleg. Anyadat siman atveri egyszer a lakasmaffia vagy az odajaro cigok. Neked abbol a hazbol vagy az arabol sose lesz semmi,jo lesz,ha megerted. Mi olyan felelmetes egy alberletben,hogy inkabb az otthoni agyrem,mint az? Szerzodest irtok,az meg jobban vedi a lakot mint a tulajt,nem is tehet ki csak ugy! Ha meg mennetek kene valami miatt,lesz ido ujat keresni,van eleg albi! A baratnoddel egyutt vigan tudnatok fizetni kozosen es megelni is maradna a diakhiteledbol. Ha majd vegzel mint orvos,elmehetsz oda dolgozni,ahol szolgalati lakast is adnak,es gyujthettek sajatra,ne acsingozz anyadera,ami total bizonytalan.Nem er meg ennyit a nyugodt elet? Ha sehova se akarsz lepni,csak panaszkodsz,sajnaltatod magad,attol nem fog valtozni semmi. Sajnalhatunk persze,es? Menjunk oda,anyudat dadazzuk meg,mire o rogton radiratja a lakasat,vagy fogjunk kezen es vigyunk el egy neked vett uj lakasba? Tenyleg nem ertem,hogy akinek semmilyen megoldas se jo,az mert ker tanacsot?
2013. szept. 23. 10:33
 39/45 anonim ***** válasza:
Anyudat el kéne vinni orvoshoz,s, ha tényleg van baja, akkor kérelmezni kéne a gondnokság alá helyezését. Gyámság alá nem lehet, mert csak kiskorúnak lehet gyámja. Szerintem először ne a rosszindulat beszéljen belőled, mert lehet, hogy anyudnak valami baja van, és azon segíteni kell, ha lehet.Korábban is csinált ilyeneket, vagy csak az elmúlt időben? Elhiszem, hogy amiket csinál kiborítóak, de elég durva dolgokkal viccelődsz. Anyukád lehet, hogy segítségre szorul, mert gond van az elméjével. Ez pedig nincs korhoz kötve. Egyébként a reakcióra nem adtál okot? Csak tudod fura, hogy írod, hogy anyukád fél, hogy megölöd, Te pedig azzal poénkodsz ,hogy megfullasztod... Nem lehet, hogy anyukádnak némely dologra és félelemre van alapja? Te hogy viselkedsz vele? Nézd, anyukádnak van keresete? Mennyi pénzből él/ tek? Van testvéred? Államin vagy? Az az igazság, hogy a szülő köteles a továbbtanuló gyermekének a tanulmányait finanszírozni, amennyiben az alkalmas a továbbtanulásra, nem érdemtelen, magyarán nem csináltál semmi olyat, ami miatt anyád megtagadhatná, nem törtél az életére, nem veszélyeztetted...stb., továbbá a saját szükségleteit is biztosítani tudja. A diákhiteled nem kell hazaadnod! Viszont érdemes lenne ezt az egészet normálisan alaposan átgondolni és a szükséges lépéseket megtenni. Édesanyádról van szó. Amúgy csak megjegyzem, hogy az albérlet nem kerül annyiba, ha nem egyedül óhajtasz lakni! Ha többen vesztek ki lakást, akkor simán kijöhetsz 25-ből is. Aztán meg jól kell tanulni, hogy kapjál ösztöndíjat. Ráadásul, ha nagyon szarul álltok anyagilag és államis vagy, akkor lehet szociális támogatást is igényelni a suliban, és, ha megkapod, az is pénz.
2013. szept. 23. 11:51
 40/45 anonim ***** válasza:
Költözz össze a barátnődékkel, ha más nem, hát költözz hozzájuk. Bizonyára megértené miért teszed. Anyádat pedig onnantól fogva hanyagold. Probléma megoldva.
2013. szept. 23. 11:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!