Adjam neki haza tényleg a diákhitelem?
Szóval anyám megőrült. A szó szoros értelmében. Továbbjutottam az egyetemre, de közölte, hogy nem hajlandó eltartani.... felvettem a diákhitelt, hogy legyen mit ennem, (ne dögöljek éhen) de már ezt is hazaköveteli.
Olyan szinten cirkuszt csap minden baromságból, hogy hetente ide hívja a rendőröket, mindenféle bírósági ügyet kreál, bolondokházába akar záratni, nem normális.
De mégis az anyám és valamilyen szinten rám is vonatkozik az ingatlan amiben lakik, szóval. Ha albérletbe megyek az alap hangon 50, és egy idegen kezébe adom... bármikor kirakhatnak.
Koleszba nem mehetek mert pesti vagyok.
Ha meg hazaadom anyámnak, eladósodhatok, és lehet, hogy nem is fog megváltozni, hiszen elmebeteg.. de lehet, hogy igen.
A nagyapám azt mondja adjam neki oda.... én félek, nem tudom mit csináljak, ki akar dobni a lakásból, beszélni nem lehet vele, teljesen paranoiás. Fél, hogy megmérgezem, hogy elvágom éjjel a torkát, nem tudom, mintha megszállta volna valami.
A barátnőmmel viszont már lassan szeretnénk együtt lakni (nála nem lehet hosszútávon) és itt anyámnál elvileg lakhatna. Szóval...
Esetleg ha fizetek neki talán javul a kapcsolatunk, és később cserébe rámírja a lakását, vagy valami... esetleg ha eladja rá lehet venni, hogy vegyen nekünk egy garzont a pénzből, ha itt hagyom, csak még jobban rászállnak mindenféle szélhámosok, és a végén még elviszik a lakást.
Szóval mennyire jó befektetés egy elmebeteg rokon? :D Adjam haza a diákhitelemet? Vagy inkább üssem agyon? :D (csak viccelek)
Ilyen speciális helyzetben kaphatsz soron kívül kollégiumi ellátást annak ellenére is, hogy pesti vagy, keresd meg az egyetemen azt aki ezekkel az ügyekkel foglalkozik!
Amúgy ne add neki haza semmiképpen!
Nem dolgozik, amúgy kicsi a lakás, és alacsony a rezsi, a baj az, hogy a saját tartozásait is beleszámolja a rezsibe, és úgy érzi, hogy azt én halmoztam fel neki.. (távhőt, közös költséget például alapból nem fizet, mostanában a lakáshitelt sem.) megkövetelte pl apámtól, hogy ő fizethesse a hitelt cserébe övé a lakás, aztán nem tudta fizetni, most perelni akarja apámat, hogy az az ő tartozása, mert nem lakik itt. Persze azóta elhúnyt, de nem volt a részén már semmi.
Egyébként nem dolgozik egy ideje, a betegsége miatt.
Orvoshoz nem tudod eljuttatni valahogy? Mert az fix, hogy segítségre van szüksége...
Amúgy meg menekülj. A diákhitelt már úgyis felvetted, akkor meg inkább élj belőle normális környezetben és tudj tanulni rendesen. Ha nem egyedül bérelsz lakást, hanem csak szobát, akkor a kevésbé frekventált helyeken 30-40 ezerből is kijöhet (rezsivel együtt). Aztán ezt tovább lehet azzal is fokozni, hogyha a barátnőddel bevállaljátok egymást szobatársnak.
Ha nagyon hülye vagy odaadod.
Az eggyik évfolyam társam is ugyan ebben a cipőben járt. Haza adta a diák hitelét. Anyunak lejárt a hitelee eladta kerot a cashel meg ellepett. És itt jegyzem meg a ugyan olyan idegbeteg nyomorult volt mint a te anyad. Lépj le vagy lődd le, vagy engedd ki a gáz csapot.
Félünk az albérlettől, ebben a helyzetben rosszabb mint egy hitel. (havi 20-40 alaphangon azért, hogy legyek valahol?) Anyám orvosával beszéltünk, de őt védi és engem akar betegként behívni, kicsit tartok tőle, mert a végén még engem küldenek dokihoz miatta. (fura, pedig még sosem látott, biztosan megvezeti anyám a marhaságaival)
Annyit léptünk, hogy viszünk majd a gyámügyre egy papírt, hogy gondnokság alá kell helyeztetni, ebben leírva mindent!, de nem hiszem, hogy elérünk vele bármit is..
Manapság a fél ország meg van őrülve. rafaellóék, meg rómeóék meg alaphangon így élnek, szóval hozzá van őrülődve a társadalom az ilyen esetekhez sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!