Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennél, ha 17 éves kijelen...

Mit tennél, ha 17 éves kijelentené, hogy a barátnője gyereket vár akit megtartanak?

Figyelt kérdés

Támogatnád őket? Ha igen, hogyan?

Ráadásul a lány szülei szeretnék, ha a fiú hozzájuk költözne hogy kivegye a részét a gyereknevelésből.

(Nem rólam van szó szerencsére, családban történt az eset)

2013. szept. 21. 16:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
22%

Ha ilyet szólna tuti nem nézném jó szemmel. Mert 17 évesen mégis csak GYEREk könyörgöm, sőt még 20 évesen is. Még tanul nem is dolgozott még. Ha ilyet jelentene ki nekem akkor amint végez az iskolájával elküldeném dolgozni ha kell még 30 ezerért is segédmunkásként. Még akkor is ha a barátnője 20 éves és már dolgozik. Mivel ő a gyerek apja így köteles őt eltartani élete végéig ha úgy dönt hogy megtartja, de ha csak a barátnője akarja akkor is kötelessége!

Ha tisztában leennék vele hogy a nevelést én szúrtam el ilyen téren, és nem világosítottam fel eléggé szinte minden ismert dologról akkor értelem szerűen magamat is hibáztatnám mert mégis csak én vagyok az apa akinek ugye kötelessége időben tájékoztatnia a gyerekét az ilyen dolgokról.

de ha én mindent elmondtam neki és tudom hogy tudja csak nem tartja be akkor csak őt hibáztatnám és amint lehetsége elküldeném dolgozni ha kell éjjel nappal is. de az biztos hogy a leányzó szüleivel is elbeszélgetnék hogy ők mit tudnak arról az oldalról hogy ők mennyire világosították fel a lányukat és hogy ők is tényleg komolyan gondolják-e ezt az egészet. Mert ha a lány 18 év alatti akkor nem ő dönt mindenbe ha én lennék a lány apja egyből megfognám a kiskezét és vinném abortuszra törvényileg azzal nem öl meg senki sem gyereket, és ma már van olyan biztonságos hogy e okozzon maradandó gondokat, ha okozna akkor szülés után örökbe adatnám vagy egy idősebb testvérének, rokonak adnám a gyereket, ha ő nekik például nem lehet és felelősség teljesen vállalnák el, mert szegény gyerek sem tehet arról hogy a szülei elkapkodták a dolgokat és korán született meg és nem kap teljes törődést. meg ugye azzal a gyerek jövője is tönkremegy tanulás szempontjából is., meg a fiatalsága is, mert akkor még bulizna amit nem engednék mert anya létére neki az már nem az első és nem a legfontosabb.

Csak mivel én nekem a lányom 4 éves és én iss még csak 29 éves vagyok, de ha ő is 17-18 évesen ezzel állítana haza akkor nem tudom mit csinálnék de hogy nem engedném neki hogy megtartsa az is sicher, kivéve ha a srác mondjuk idősebb, gazdag és ismerem is annyira hogy tudom hogy képes lenne eltartani a gyereket, és mondjuk ha az én bele egyezésemmel ejtené teherbe a lányom ennyi idősen amit 1000000% hogy nem engednék akkor esetleg nem akadnék ki rajta.

Szomszédunkban is él egy kis csaj aki 16 évesen volt olyan felelőtlen hogy lefeküdt egy idegennel és teherbe esett és megtartotta a gyereket, a szülei nagyon az abortuszt akarták de mivel már kifutott az időből így mondták hogy amint megszült, örökbe adja és megy vissza tanulni. Végül a babát megtartotta, mert a srácot a szülei nagy nehezen megtalálták és mivel idősebb volt így nem is kellett kényszeríteni hogy viselje gondját, egyből igent mondott és a szerencséje az hogy 23 évesen akkor felelősség teljesen elvállalta a dolgot és neveli a kisfiát, de tényleg, nagyon jó apa sokan elismerik, pedig semmi fenyegetés nem volt a srác akart is gyereket, igaz nem így tervezte de a szerencséje az hogy felelősség teljesen bánik a gyerekével, és nem kényszerből hanem tényleg szeretetből, és ez nem mindegy. De a lánynak kötelessége tartás díjat fizetni tehát a szülei iskola után dolgozni küldik amiből fizeti a tartást de elvárják azt is hogy tanuljon. Ez van de az biztos hogy én ezt nem engedném hogy gyerek szüljön egy gyereket. Meg a mai világban nagyon meg kell gondolni ki vállal gyereket mert bizonytalanság van mindenki vagy is nagyon sokan csak minimálbérből élnek, ebből nem lehet eltartani egy gyereket rendesen.

Nekem is csak az a szerencsém hogy az ölembe hullott egy családi ház ami a nagyszüleimé volt és van egy jó munkahelyem ahol igaz hogy napi 10-12 órát dolgozom legtöbbször a hétvégéim is rámennek de abból a pénzből és a párom jó fizetéséből is mert ő idősebb nálam 4 évvel. Én meg 21 éves korom óta tartalékoltam is így lakhatóvá megtudtam csinálni a házat és a mai napig csinálgatom hogy minél jobb és kényelmesebb legyen nekünk hogy mindenünk meglegyen, plusz munka után nem ülök le rögtön szórakozni a gép elé, hanem a gyerekemmel foglalkozok.

Egyedül most van egy kis pihenőm mert ők most anyóséknál vannak én meg nemrég végeztem és hamarosan hozzák a tűzifát amivel lehet még éjfélkor is dolgozni fogok hogy be legyen hordva kerítésen belülre, aztán holnap is reggeltől ameddig el nem dőlök fát vágok hogy februárig meglegyen a szükséges tüzelőnk.

De én akartam is a gyereket meg nem is vagyok már 20 éves sem tehát én tudom pontosan és nem csak mondom hogy mit vállaltam el, és tudom hogy ez ezzel jár. Amikor megszületett és hazahoztam őket a kórházból direkt szabit kértem arra a hétre hogy mellettük tudjak lenni, és szükséges is volt mert minden nap mehettem vásárolni tápszert, akkor ugye orvoshoz is kellett mennünk amit autóval lehetett csak megoldani, plusz én főztem, takarítottam szinte, ameddig a párom nem jött bele a dolgokba. Ha ezt egy 17 éves gyerek bírni fogja és akarni is fogja és elfelejti a bulit, meg a haverokat mert abban a pillanatban már nem az lesz az első akkor azt mondom oké, de így nem. De az biztos hogy elvárnám azt hogy dolgozzon és tanuljon is mellette mert a szülők sem élnek örökké és ők sem tudják eltartani őket. És ma már kell az érettségi meg a szakma ahhoz hogy valaki ha szerencséje van találjon egy jó állást hogy ne kényszerüljön külföldre ahol dolgoznia kell mint a gép és örül hogy hazatud menni havonta 3-4 napra és magát eltudja ott látni minimális szinten ahhoz hogy a családja életét is biztosítani tudja anyagilag. De az biztos hogy én olyat adnék neki hogy abból megtanulja mi az a felelőség én suli után rögtön munkába vinném hogy megtudja mi az a pénz és hogy mennyi kell egy gyereknek és elfelejtetném vele a szórakozást, a bulikat, mert ezekről egy apának le kell mondania. Én is rengeteg mindenről lemondtam a családomért, nem bánom mert akartam a gyereket, de szinte semmi hobbim nincs, ami pénzköltéssel jár, mert nekem most a gyerek és a párom az első.

2013. szept. 21. 17:40
 12/22 anonim ***** válasza:
42%

"Támogatnád őket? Ha igen, hogyan?"

Mindenképp támogatni fogod kedves anyuka/apuka.

Mert gondolom a fiadnak nincs jövedelme és mivel a kiskorú(Születendő gyermek) érdeke mindent felül ír így mivel a fiadtól nem vehetnek el pénzt azt a szüleitől fogják elvenni.

Hát így fogod támogatni őket, ezt borítékolom neked.

Gratulálhatsz okos fiadnak h ennyi esze van.

Az óvszer kb 400-500 ft.

Így viszont ez minimum 10-15 millába fog fájni.

Továbbá nem lesz nyaralás, nem valószínű h eljut az egyetemre, és még a saját nyugodt életerét se fogja tudni ki alakítani. Nem beszélve a karierjéröl.

Lenyűgöző jövő vár rá :( Így belegondolva nem lennék a helyében.

Szegény gyerek :(

2013. szept. 21. 17:59
 13/22 anonim ***** válasza:
81%

A gond az, hogy azok válaszolnak akik nincsenek ilyen helyzetben. Így könnyű azt mondani, hogy

-a szülő hibája is.

- támogatnám anyagilag

- helyesen teszik, hogy megtartják.

Mintha ilyen könnyű lenne.

Az én családomban volt ilyen eset. A nagynéném pedagógus lévén a megfelelő korban nemcsak a gyerekeinek hanem az összes rokon gyereknek , beleértve engem is megfelelő felvilágosítást kaptunk. Ahogy a szülőktől is. Sosem felejtem el ezt a mondatot.

"Ha úgy érzed, elég érett gondolkodású vagy hogy szexuális életet élj, akkor legyél érett gondolkodási a védekezésben is. Ha kell segítünk, ha úgy érzed baj van, szólj, és közösen megoldjuk..DE soha ne dugd a fejed a homokba, félve a következményektől"

Mégis a fia 17 évesen apa lett. Nevezzük Petinek. Peti nem akarta a gyereket, de a 16 éves barátnője igen.. Kérdeztük miért nem védekezett? Hiszen kaptunk felvilágosítást, nem is egyszer. Mondták hogy segítenek a védekezésben is ha nem tudjuk megoldani.. Peti azt mondta, hogy bízott a barátnőjében aki azt mondta gyógyszert szed. Hát jött a gyerek. A lány szülei nemsokára nagynénémnél voltak, hogy akkor beszéljék meg, hol élnek a fiatalok, ki mennyivel támogatja őket, mert ugye ők még diákok. próbálta elmondani nagynéném hogy nem a legjobb megoldás a baba megtartása.. Nem hallgattak rá. Nagynéném pedagógusként nagyon keveset keresett, és Peti mellett még 3 gyereket kellett nevelnie. A férje nem is olyan régen halt meg, így teljesen egyedül maradt a gyerekekkel. Számlák fizetése, gyerekek etetése, felnevelése nem olcsó összeg. A végére alig maradt pénze. Nagynénémnek hatalmas érvágás volt a baba születése. Kijelentette hogy támogatja amennyiből tudja, de amint befejezték az iskolát, menjenek dolgozni, és legyenek teljes szülők.

Mi lett a vége? A fiatalok butasága miatt a többi testvérnek kevesebb jutott. 17 évesen a szakma elvégzése után Peti dolgozni ment. Később a lány is. A kicsi még 4 éves sem volt amikor összevesztek, és azóta sem élnek együtt. Ma már a gyermek is 17 éves, és nem érti miért nem látogatja az apja, miért nem ismeri igazán az apai családját.. Az ok a gyermek édesanyja a szakítás után úgy nevelte a gyereket hogy az apa egy szemét senkiházi. Pedig Peti még ma is becsülettel fizeti a gyerektartást, mindig küldi az ajándékot ha ünnep van, és már el se tudjuk mondani hányszor volt bíróságon mert az édesanyát beperelte az apai jogok akadályozása miatt..

Szóval én szerintem nem jó ha két olyan ember vállal gyereket akik nem képesek önállóan felnevelni a gyereküket. Az ilyen kapcsolatoknak a 99%-a mindig szakítással ér végett, és a végeredmény: mindig a gyermek szívja meg hosszabb távon..

2013. szept. 21. 18:08
 14/22 A kérdező kommentje:

A lány 18 éves, már nem tudja elvetetni mert elmúlt 12 hetes a terhesség.

A fiú jó tanuló, emelt szinten fog (elvileg) érettségizni matekból és fizikából, mert mérnök szeretne lenni. Ha odaköltözik a lányhoz, akkor azért nehéz lesz rendesen tanulni meg éjszaka kelni a gyerekhez.

2013. szept. 21. 18:29
 15/22 anonim ***** válasza:
74%

Megbeszélném a lány szüleivel, hogy vetessék el. Ha nem vetetik, akkor fizetném a gyerektartást. A fiamnak nem engedném meg hogy odaköltözzön.

Járjon iskolába, egyetemre, utána legyen állása, és ha még mindig velük akar családot alapítani, odaköltözhet. Addig nem.

2013. szept. 21. 18:31
 16/22 A kérdező kommentje:
Ja, és a lány tablettát szedett, ezt a fiú szülei vették nekik.
2013. szept. 21. 18:33
 17/22 anonim ***** válasza:
48%

Akkor adja örökbe hidd el mindenkinek jobb lesz így.

Ők folytathatják az életüket, a gyerek meg egy normális családban nőhet fel.

2013. szept. 21. 18:33
 18/22 anonim ***** válasza:
29%

A tablettának kell kb 2-hónap rendszeres szedés mire hatni kezd.

Az nem úgy van h beszedem egyszer azt kész.

2013. szept. 21. 18:35
 19/22 anonim ***** válasza:
14%
Először is visszakézből vágnám pofán. Miután megkereste a fogait a földön, leülnénk beszélgetni, hogy mik a tervei. Támogatni nem támogatnám anyagilag természetesen.
2013. szept. 21. 19:08
 20/22 anonim ***** válasza:
67%

Olyan könnyen vagdossák egyesek hogy nem támogatnák a gyerekét.

Mi a francnak szüli meg az ember a gyerekét, ha a bajban nem áll mellette és nem hiszem el hogy a szülő életében nem követett el hibát.

Igaz a lányom még csak 4 éves lesz, de az tuti hogy nem hagynám cserben sosem.

2013. szept. 21. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!