Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Próbaidő alatt lettem várandós...

Próbaidő alatt lettem várandós (nem így terveztük), most fog lejárni aug.2-án. A főnököm már szólt, h megtartanak,100%, h próbaidő lejárta után követő héten semmilyen kiskapu nincs, h felmondjanak?

Figyelt kérdés

Amúgy nagyobb cégről van szó, Zrt., mondhatni multi. És a másik, h kinek jelentsem be? A közvetlen felettesemnek, vagy az osztályvezetőnek? A közvetlen felettesemet amúgy nem hagynám ki. Szóval együtt egyszerre vagy elég csak a közvetlen felettesnek? Oh, ez mekkora stressz már egy kismamának, bakker...

Van más kismama is az osztályon, szerintem több is, és kb. egy időben fogunk szülni. Tegnap tudtam meg egy lányról (ő már bejelentette) h 3 héttel korábbra van kiírva mint én.

2013. júl. 26. 07:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
53%
Mindenképp írásban jelentsd be, akkor nem rúghatnak ki. Szerintem az osztályvezetőnek add oda írásban, a közvetlen felettesnek elég szóban.
2013. júl. 26. 07:56
 2/13 anonim ***** válasza:
68%
Várj vele, amíg tudsz. Addig mindenképp, amíg nincs meg írásban a véglegesítésed. Utána is várj még egy hetet.
2013. júl. 26. 08:00
 3/13 A kérdező kommentje:
A próbaidő lejárta után nincs írásban véglegesítés. A munkaszerződésben van úgy, h 3 hónap próbaidő, utána határozatlan idejű lesz a szerződés.
2013. júl. 26. 08:06
 4/13 anonim ***** válasza:
76%
Vard meg a próbaidő végét.Addig senkinek ne emlitsd!! Ha lejart, utána irasban kozolheted.De addig a legjobb kollegadnak sem!
2013. júl. 26. 08:26
 5/13 anonim ***** válasza:
56%

Hány hetes terhes vagy? Mindenképp várd meg a próbaidő végét, addig kis említést se tegyél senkinek és ne is fogd meg a pocid a munkahelyeden :)

A felettesednek elég szóban, az osztályvezetőnek írj egy mailt. Utána ők úgyis szólnak a hr-nek. Nálunk több ilyen eset is volt pár hónapon belül.

Boldog babavárást!! És ne stresszelj!! Viszont ha látod, hogy szemetek a főnökeid és képesek lennének kicseszni veled, akkor menj azonnal táppénzre. Gondolok itt esetleges rendkívüli felmondásra...

Egy hr-es.

2013. júl. 26. 08:38
 6/13 anonim ***** válasza:
84%
Mindenképp várj a próbaidő végéig, és utána még legalább pár napot. Ne stresszelj a bejelentésen (én is iszonyúan féltem, de abszolút pozitívan állt hozzá a főnök), előre készülj fel, hogy válaszolhass a kérdéseire (meddig dolgozol, meddig vagy otthon). Ha érzi rajtad, hogy nem akarsz kibújni a munka alól akkor az szimpatikus lesz neki.
2013. júl. 26. 09:24
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Mindenképp megvárom a próbaidő végét, nem jutott eszembe hamarabb, csak közeledik, és izgulok. 18 hetes leszek akkor már, az a szerencsém, h alapból duci vagyok, és még nem látszik, de félek, h elindul nőni a pocak.

Nem tervezek táppénzre menni, karácsonyig dolgozni szeretnék (jan.13-ra vagyok kiírva), ülő, szgépes munka, 6 órás, semmi veszély.

2013. júl. 26. 10:04
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy előttem is írták a próbaidő lejárta után írásban jelentsd be!!!Én is kicsit ducibb vagyok,18 hetesen még nem annyira látszódott rajtam,h babát várok,hordj majd kicsit bővebb felsőket!Boldog babavárást,könnyű szülést kívánok!
2013. júl. 26. 11:59
 9/13 anonim ***** válasza:
74%
Akkor majdnem egyszerre lesz babánk :) én január 9-re vagyok kiírva és én is karácsonyig tervezek melózni, rajtam már nagyon látszik, mert elég vékonyka voltam előtte, muszáj volt bejelentenem korábban, mert észrevették volna.
2013. júl. 26. 13:47
 10/13 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy ha a kismamára bizonyítható , hogy eltitkolta a terhességét akkor kirúgható. Az pedig elég könnyű bizonyítani, csak bíróságon ki kell kérniük az orvosi papírokat. Mondjuk szerintem meg sem éri nekik ezért bíróságra menni.
2013. júl. 26. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!