Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én egy tini lány vagyok....

Én egy tini lány vagyok. Szerintetek mi ronthatja el a kapcsolatot a szülők és a gyerekek közt?!

Figyelt kérdés
2013. szept. 15. 13:31
 1/9 anonim ***** válasza:
91%

pl. ha a tinédzser kor és a klimax egybe esik.

De ugyanígy elronthatja, ha a szülők nem fogják fel, hogy a gyerekük már nem 5 éves, vagy ha a gyerek nem fogja fel, hogy ő még nem önellátó, felnőtt ember, hanem egy tinédzser.

2013. szept. 15. 13:37
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha nem fogadsz szót, nem tanulsz rendesen és nem értékeled, ha a szülõk arra törekednek, hogy mindened meg legyen!Még lehetne sorolni..........
2013. szept. 15. 13:46
 3/9 anonim ***** válasza:
60%
Ha a gyerek nem hajlandó beszélgetni a szüleivel. Pl. ha megkérdezik mi újság, arra mindig az a válasz, hogy "semmi". Aztán a szülő már arról is leszokik, hogy kérdezzen, mert ugye a gyerek sem kérdezi meg tőle hogy ő hogy van. Innentől már csak két idegen lesznek egymásnak.
2013. szept. 15. 13:51
 4/9 anonim ***** válasza:
92%
Alapvető kommunikáció hiánya szülő és gyermek közt. Ha semmit nem lehet normálisan megbeszélni, az állandó konfliktust generál. A szülők mindig rohannak, pénzt keresnek, hogy mindene meglegyen a gyereknek, amire vágyik, este fáradtságra hivatkoznak és a beszélgetés kimerül abban, hogy mi volt az ebéd a suliban. Nem beszélik meg a mindennapi dolgokat, a tini magára marad és amiatt, hogy nem tudja a határait, mert nem szabja meg senki, inkább lóg folyton a barátaival. Csordában megnő az önbizalma és megtesz olyanokat is, amiket egyébként nem tenne meg, ha a szülőjével bizalmi kapcsolata lenne (pl. korai nemi élet, hétvégi berúgások, rosszabb esetben drogok). Ezek kiderülnek többnyire és ez csak újabb konfliktust generál. A szülő ugyanis a legritkább esetben hibáztatja saját magát.
2013. szept. 15. 13:55
 5/9 anonim ***** válasza:
visszagondolva a tinikoromra, akkoriban minden hülyeségen felkaptam a vizet és nem vettem észre, hogy mennyire jó dolgom van, amint elköltöztem otthonról észhez tértem :D
2013. szept. 15. 14:00
 6/9 anonim ***** válasza:
42%
Az hogy az anya nem anya szerepet tölt be, hanem barátnője akar lenni a lányának.
2013. szept. 15. 15:55
 7/9 anonim ***** válasza:
A napi 0-24 órás facebookozás.
2013. szept. 15. 17:12
 8/9 anonim ***** válasza:

Alapvetően kommunikációs problémák.

De szerintem a túl nagy korkülönbség is. Pl:. ha már jócskán túl voltak a 30 on a szülők akkor nehezebben kezelik 15 20 év múlva a gyereküket.

Vagy ha a gyerek túlzottan lázadó a szülők meg próbálják minél jobban fogni. De ez akkor is ha már felnőtt a gyerek. Engem 19 évesen próbálnak úgy kezelni mint egy 8-9 évest.

2013. szept. 15. 17:14
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Most már többnyire fel fogtam a dolgokat.
2013. szept. 23. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!