Nálatok (vagy az ismerőseitek körében) jellemző az, hogy a szülők, akiknek már felnőttek a gyerekei, esetleg már unokák is vannak, a lányukat sokkal jobban segítik, mint a fiukat?
Figyelt kérdés
Nem feltétlenül anyagi segítségre gondolok, bár ha valakinek azzal kapcsolatban van tapasztalata az is érdekel.2013. szept. 8. 18:12
11/14 anonim válasza:
Nálunk én vagyok a legidősebb gyerek/lány/, van 2 öcsém, mindketten nagykorúak már. Az egyiknek családja is van, mint ahogy nekem is. Anyu csak az öcséimért aggódik, őket sajnálja mindenért, az én anyagi helyzetem nem érdekli. Nem várok tőle segítséget, de már a férje is mondta, hogy miért segíti folyton anyagilag a tesóimat, miközben engem meg sohasem. Vagyis nálunk fordítva van.....
12/14 anonim válasza:
Nem.
Az egyik ismerősöméknél mindig is a fiú gyerek volt az akit segítettek a szülők. Az apa halála után (már felnőttek voltak a gyerekek, saját családdal, gyerekekkel) még inkább a fiút segítette az anyjuk. Annak ellenére, hogy az anyával jóformán csak a lány és annak a családja törődött. Amikor kórházba került és haldoklott, a lányára bízta a fiát (felnőtt, családos embert), hogy segítsen neki, figyeljen rá.
13/14 anonim válasza:
Az én környezetemben inkább azt tapasztalom, hogy a fiúknak segítenek jobban. De gondolom, ez változó.
14/14 anonim válasza:
A férjem középső gyerek, két lánytestvére van. Ők mindig elsőbbséget élveztek a szülök részéről. A probléma inkább az a mi esetünkben, hogy ezt az unokákra is kivetítik. A lányai gyerekeire mindig van idő, a miénkre sosincs. Se anyagilag, se más módon soha nem segítettek. Szerencsére nem is vagyunk rászorulva, de egy gyereknek nehéz megmagyarázni a nagyszülők viselkedését. De ezzel együtt szerintem nem lehet általánosítani, hogy a fiuk vagy a lányok kapnak-e több szülői segítséget. Mindkettőre láttam már példát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!