Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, hogy ne féltsen...

Mit csináljak, hogy ne féltsen ennyire az anyukám?

Figyelt kérdés
Ha elenged valahova, akkor is csak néhány órára, hogyha kezd szürkülni, még a ház elé sem mehetek ki (nem pesten lakunk, kertes házak vannak). Most terveztem elmenni a másodunokatesóimhoz, hogy egy kicsit bulizzunk együtt, kb. 1 órányi autóút amíg elérünk hozzájuk, és kitalálta, hogy csak akkor maradhatok, ha az apukám is ott marad, és mindig szem előtt maradok. Eredetileg úgy lett volna hogy apum levisz, hazamegy, ott alszok náluk és másnap jön értem, de most így nem... Szeretném, ha nem féltene ennyire, hiszen a másodunokatesóim, ott lesznek a szüleik is, és mind idősebbnek 20-nál. Én 15/L vagyok, és már kezd egy kicsit az agyamra menni a féltése..Mit kezdhetnék vele?
2013. szept. 4. 19:26
 1/3 anonim válasza:

Szia!

Le kell ülni anyukával és beszélgetni ezekről a dolgokról.

Fontosnak érzed, hogy bízzon benned, hiszen felelősséget tudsz vállalni magadért és másokért is.

Érthető, hogy félt, hiszen még nagyon fiatal vagy és nem szeretné, hogy bajod essen.

Próbáld meg aput puhítani, talán ő könnyebben hajlik rá, hogy hosszabb időre elmehess

Ha ő már a te oldaladon áll, akkor már anyut is könnyebb lesz rávenni

Talán segítettem, sok sikert

2013. szept. 4. 19:49
 2/3 A kérdező kommentje:

szia :)

Köszi, igen, segítettél :) Aput könnyen megpuhítom, szerintem ha csak mondtam volna neki hogy vigyen és másnap jöjjön akkor megcsinálta volna, nincs ezzel baja... Csak a szüleim elváltak, anya a gyámom, apát két hetente látjuk hétvégén, és neki meg meg kell kérdeznie :( Meg lehetne oldani, hogy nem szólunk anyának hogy apa nem marad ott, de hogyha meg apát felhívja, vagy engem, hogy adjon, vagy én adjam apát, akkor meg rájön, és nem enged többé sehova, és el is játszom vele a bizalmát.... nehéz eset...

2013. szept. 4. 19:55
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mennyire érti meg, de én azt próbálnám elmondani neki, hogy jobb, ha ilyen időseb hozzászoksz fokozatosan az önállósághoz, mintha mondjuk 18 évesen, nulla tapasztalattal vágnál neki az éjszakának, mert így legalább hozzászoksz, és tudod, mire számíts, mire vigyázz.
2013. szept. 4. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!