Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apukamhoz szeretnek koltozni,...

Apukamhoz szeretnek koltozni, de anyukam nem engedi. Ilyenkor mi a teendo?

Figyelt kérdés
Szoval ot eve, hogy a szuleink elvaltak. Van egy batyam, o 16 eves en meg 15. Anyukammal idekoltoztunk Dombovarra, en akkor voltam 10 eves. Apukamhoz mindig jobban ragaszkodtam, mint az anyukamhoz, nem tudom hogy miert, talan azert mert apukam mindig kimutatta a szeretetet.Anyukam osszeismerkedett egy "vigkedelyu"-nek tunt emberrel, akihez odakoltoztunk. Az elejen meg tok jo is volt, mert uj iskola, uj baratok, aztan egyszer nagyon osszevesztek, es olyat csinalt, hogy kikuldott minket oktoberben az utcara!! (Persze o nagyon reszeg volt). Masnap benyalt anyamnakhogy o igy szereti, ugy szereti, a vegen kibekultek. Miutan egy kicsit erettebb lettem (mell, fenek), azota folyton taperolja a fenekemet, ami engem nagyon zavsr, de nem merrm neki elmondani, mert akkor meg bantani fog! Nekem nagyon elegem van ebbol az egeszbol, eddig turtem, nyeltem a bekakat, de mostmar nembirom! Apukammal megbeszeltuk az egeszet, o is szeretne, hogy ott legyunk nala! Hozzateszem, hogy apukamat nagyon szeretem es becsulom, sot felnezek ra! A batyam is azt szeretne h elmenjunk innen. Beszeltem ma anyaval es o azt mondta hogy amig nem mulunk el 18 evesek, adfig nem mehetunk sehova! Ilyenkor mi a teendo? (Bocsi az ekezet nelkuli irasert, de nagyon siettem!)

2013. aug. 26. 21:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én megpróbálnám a helyedben, ha apukád is segít, simán el tudjátok intézni! Esetleg egy pszichológust is felkereshettek, aki kielemez téged, és ha kell, alá tudja támasztani az elhelyezést! Szólhatsz nyugodtan anyukádnak is, ne hallgass arra pedofil tetűre! Csak tarts ki!:)
2013. aug. 26. 21:33
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Apukád adja be a bíróságon a gyerekelhelyezés megváltoztatása iránti kérelmet.

Apukádnak meg mindenképpen mondd meg, hogy anyukád élettársa miket csinál veled.

2013. aug. 26. 21:35
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
15 évesen te döntöd el kihez akarsz költözni. Keress egy szakembert, ő felvilágosít a teendőkről,de beszélj apáddal is.
2013. aug. 26. 21:36
 4/11 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat! :)

Bar olyan konnyu lenne, hogy beszeljek az anyukammal!! Sajnos o nem erti meg azt, hogy nekunk milyen rossz itt, mondtam neki, hogy nagyon zavar h taperol, se erre csak azt mondta h csak poenkodik.. nagyon furan neztem.. Es a "neveloapam" ki nem allhst minket,.mi ott csak egy megturt gyerekek vagyunk, ezert akarok lepni.. a masik meg az, h 15 eves vagyok , es en dontok rola hogy hova akarok.menni! De o ezt nem erti meg! :( Ket napja jottunk visdza apukamtol,.mert nala voltubk szinte egesz nyaron, es mar aznap este osszevesztek azon h ittvagyunk.. :(

2013. aug. 26. 21:45
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Édesapád tud tenni csak ebben az esetben. Ahogy írták már előttem, beadja az elhelyezés megváltoztatására az igényét a bíróságon.Mivel már elég idősek vagytok, titeket is meg fognak hallgatni.
2013. aug. 26. 22:10
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha apukád kéri hivatalosan az elhelyezés megváltoztatását a bíróságon, akkor ott titeket is megkérdeznek, hogy hol akartok lenni. Apukád minél elöbb adja be a kérvényt.

Anyukád meg azért nem akar ebbe belemenni, mert ha apukádnál éltek, akkor nem ö KAP gyerektartást, hanem NEKI kell még fizetnie utánatok.

2013. aug. 26. 22:10
 7/11 A kérdező kommentje:
Igen, ez a baja az anyamnak, csak az a gond, hogyha apa beadja ezt a kerelmet, akkor kepes olyannal megfenyegetni, hogy "ongyilkos leszek, nem foglak ugy szeretni mint regen)..Erre mondta apukam hogy nagyon hatarozottnak kell lennen, mert engem sajnos megtud torni lelkileg.
2013. aug. 27. 08:19
 8/11 anonim ***** válasza:

"kepes olyannal megfenyegetni, hogy "ongyilkos leszek, nem foglak ugy szeretni mint regen"

Ezzel ne foglalkozz, ez CSAK zsarolás! HA téged AZÉRT szeret, mert pénzt kap utánad, akkor ottt nagy baj van anyáddal. Az meg, hogy eltüri, hogy az élettársa zaklasson, mindent tetöz. Ha netán megeröszakol az illetö, akkor nem fog vigasztalni, hogy " de azért anyám szeret, mert kapja utánam a gyerektartást".

Hallgass apukádra és ne foglalkozz anyád zsarolásával.

2013. aug. 27. 08:38
 9/11 A kérdező kommentje:
Remelem minel hamarabb odakerulok. Csak az a gaz, hogy mar bevagyok iratva egy szakkozepbe es most fogom kezdeni. De apa meg tudja oldani, hogy ott is legyen iskolam!
2013. aug. 27. 08:43
 10/11 anonim válasza:
Szerintem beszéld meg apuddal, h szóljon a gyermek védelemnek.
2013. aug. 30. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!