Az apám zsarolni próbál, mit tegyek?
Lényegében annyi, sosem olt jó kapcsolatunk, a szüleimnek nagyon régen el kellett volna válniuk, de nem tették, csak miután kirepültünk a tesómmal.
Utána szétszakadt a család. Az apámmal eddigi semleges kapcsolatom határozottan negatív lett. Nagyon anyagias ember... Egy ideig próbáltuk tartani a kapcsolatot a barátnőjével együtt, de nagyon nem működött, iszonyatosan primitívnek tartom őket, így egy ideje nem keresem őket.
Most, hosszú idő után ismét jött egy e-mail apámtól, amibe a klasszikus "amíg az én kenyeremet eszed" duma helyett (már 5 éve nem élek otthon) megjelenik a "bezzeg az én kenyeremet etted, hálásnak kéne lenned" történet, és leír még egy oldalnyi mocskot, hogyan viselkedtem vele, meg a barátnőjével, kicsavart féligazságokat....
Mit kéne lépnem erre? Egyáltalán kéne lépjek valamit? Szakítsam meg a kapcsolatot?
Több dolgot nem értek.
1: hol itt a zsarolás?
2: eddig sem tartottad vele a kapcsolatot, nem lesz nehéz ezek után sem, nem igaz?
Az ilyen "apa" nem apa.(az alapján amit leírtál)
Én nem válaszolnák a helyedben a levélre.
Amúgy tényleg..mivel zsarol?
Igen, ezt én sem értem... Hol zsarol?
Had mocskolódjon, írd meg neki, hogy amíg nem akar normálisan viselkedni addig te nem akarsz róla hallani.
ne reagálj semmit, ne keresd, ne foglalkozz vele...
az apa nem attól apa, hogy a génjeiből adott, vagy úgy is mondhatnám, hogy aki így viselkedik, az nem apa...
szükséged van neked erre a kapcsolatra? nincs...
biztos vagyok benne, hogy sokkal több olyan ember van a környezetedben, aki sokkal több figyelmet érdemel az apádnál, ezért ne rá pocsékold az időd és az energiád.
nem tartozol neki semmivel, ezen az sem változtat, hogy "az ő kenyerét etted", mivel ez az a dolog, amit soha nem a szüleinknek adunk vissza az életben, hanem a gyerekünknek adunk tovább.
lelkiismeret-furdalás nélkül sz_rd le...
"Hol a zsarolás?"
Ezt hívják érzelmi zsarolásnak, emberek.
Ez zsarolás?:D ugyan....
Ne reagálj rá semmit, én törölném, majd tenném tovább a dolgom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!