Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az apám zsarolni próbál, mit...

Az apám zsarolni próbál, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Lényegében annyi, sosem olt jó kapcsolatunk, a szüleimnek nagyon régen el kellett volna válniuk, de nem tették, csak miután kirepültünk a tesómmal.

Utána szétszakadt a család. Az apámmal eddigi semleges kapcsolatom határozottan negatív lett. Nagyon anyagias ember... Egy ideig próbáltuk tartani a kapcsolatot a barátnőjével együtt, de nagyon nem működött, iszonyatosan primitívnek tartom őket, így egy ideje nem keresem őket.

Most, hosszú idő után ismét jött egy e-mail apámtól, amibe a klasszikus "amíg az én kenyeremet eszed" duma helyett (már 5 éve nem élek otthon) megjelenik a "bezzeg az én kenyeremet etted, hálásnak kéne lenned" történet, és leír még egy oldalnyi mocskot, hogyan viselkedtem vele, meg a barátnőjével, kicsavart féligazságokat....

Mit kéne lépnem erre? Egyáltalán kéne lépjek valamit? Szakítsam meg a kapcsolatot?

2013. aug. 30. 16:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Több dolgot nem értek.

1: hol itt a zsarolás?

2: eddig sem tartottad vele a kapcsolatot, nem lesz nehéz ezek után sem, nem igaz?

2013. aug. 30. 16:10
 2/14 anonim ***** válasza:

Az ilyen "apa" nem apa.(az alapján amit leírtál)

Én nem válaszolnák a helyedben a levélre.

Amúgy tényleg..mivel zsarol?

2013. aug. 30. 16:13
 3/14 anonim ***** válasza:

Igen, ezt én sem értem... Hol zsarol?

Had mocskolódjon, írd meg neki, hogy amíg nem akar normálisan viselkedni addig te nem akarsz róla hallani.

2013. aug. 30. 16:14
 4/14 anonim válasza:

ne reagálj semmit, ne keresd, ne foglalkozz vele...

az apa nem attól apa, hogy a génjeiből adott, vagy úgy is mondhatnám, hogy aki így viselkedik, az nem apa...

szükséged van neked erre a kapcsolatra? nincs...

biztos vagyok benne, hogy sokkal több olyan ember van a környezetedben, aki sokkal több figyelmet érdemel az apádnál, ezért ne rá pocsékold az időd és az energiád.

nem tartozol neki semmivel, ezen az sem változtat, hogy "az ő kenyerét etted", mivel ez az a dolog, amit soha nem a szüleinknek adunk vissza az életben, hanem a gyerekünknek adunk tovább.

lelkiismeret-furdalás nélkül sz_rd le...

2013. aug. 30. 16:17
 5/14 A kérdező kommentje:
például azt írja, eltiltom előle a fiamat, pedig azaz ő unokája, de majd ha 14 éves lesz, megkeresi, és akkor majd "lesz neki mit mondania, meg mutatni", mert én rossz anya vagyok
2013. aug. 30. 16:19
 6/14 A kérdező kommentje:
azért vagyok rossz anya, mert a 4 éves fiam jelenlétében néha rágyújtok a kertben (a lakásban, erkélyen soha!!!), meg hogyha néha olyan kedvem van, és pizzát rendelek, akkor nyilván ő is ehet belőle, meg ha hisztizik, beküldöm a szobájába
2013. aug. 30. 16:22
 7/14 anonim ***** válasza:
51%

"Hol a zsarolás?"

Ezt hívják érzelmi zsarolásnak, emberek.

2013. aug. 30. 16:22
 8/14 anonim ***** válasza:
Szerintem olvasatlanul töröld a leveleit. Eddig se érdekelt mit tesz, gondolom ezután se fog. A törléssel megkímélheted magad egy csomó negatívumtól, és az édes jó apádtól.
2013. aug. 30. 16:56
 9/14 Amado atya ***** válasza:
Levél feladóját következetesen a spam mappába irányítani, és örülni. :)
2013. aug. 30. 18:44
 10/14 anonim ***** válasza:

Ez zsarolás?:D ugyan....

Ne reagálj rá semmit, én törölném, majd tenném tovább a dolgom.

2013. aug. 30. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!