Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleimet nem érdekli, hogy...

Szüleimet nem érdekli, hogy beteg vagyok. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Hajlamos vagyok a homloküreg-gyulladásra. Megint kijött. Már régebben is, ahányszor beteg lettem, vagy egyszerűen csak az időjárás változás miatt fájt a fejem, megjött és görcsölt a hasam, akkor is csak beszólogattak, hogy nem bírom a fájdalmat, állandóan "eszem a gyógyszert" Ha megjön, nagyon szokott görcsölni a hasam, akkor muszáj bevennem egy görcsoldót. Néha már osonva megyek le és úgy hozok gyógyszert, mert nem szeretném, ha megint beszólnának.

Télen is beteg voltam. Akkor olyan tüneteim voltak, hogy fájt a gyomorszájam és nem bírtam kiegyenesedni meg enni. Mai napig nem derült ki, hogy miért. (karácsony volt, orvoshoz nem tudtam menni, este az ügyeleten meg örültem , hogy a pasi nyitva tudta tartani a szemét...) Hiába mondtam nekik, már ott sírtam, hogy fáj és nem foglalkoznak vele, semmit nem csináltak. Barátom vitt be az ügyeletre. Akkor bezzeg elkezdték mondani, hogy miért nem nekik szóltam.

Most megint előjött a homloküreg gyuszim. Hétfő este óta fáj mindenem, lázam is volt. Mikor ezt mondtam nekik, kinevettek. Orvoshoz semmi értelme elmenni, hiába ír fel gyógyszert, nem váltják ki "mert drága" Az 1000 ft-os gyógyszerek is már drágák. Nekem meg nincs jelenleg egy ft-om se. De kis tesómnak tud minden nap venni csokit, csipszet, cukrot, meg ilyeneket...

Most is mondtam neki, csináljon már nekem kamilla teát, hát neki nincs kedve. Inkább ül a tv előtt. Apa egész nap dolgozik, tegnap ahogy hazaért, épp hűtőfürdőt vettem. Erre hallottam ahogy beszél anyával, hogy "minek fürdik, nem is csinált egész nap semmit, miben izzadt le?" Egész nap itthon sem volt. Ő honnan tudja, hogy én mit csináltam?? Nem is mondtam már nekik erre semmit. Vagy nem hiszik el vagy kinevetnek..

Így most nézegetem a házi gyógymódokat, meg találtam még egy gyulladás csökkentő gyógyszert, ami decemberről maradt meg. Ha valakinek van valami jó tippje, akkor írja le :)

19L

2013. aug. 29. 10:01
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:

Vegyél 1200 Ft-ért propolisz tinktúrát, az a természet antibiotikuma (bűn rossz, mert 85 %-os alkoholban van, de nagyon hatásos).

Baromi sokáig elég, és nagyon hatásos.

2013. aug. 29. 11:06
 12/37 anonim ***** válasza:

Bocs, nem érek rá végigolvasni a válaszokat.

Csaj annyit tudnék üzenni a szüleidnek, hogy egy közeli ismerősöm ugyanezt játszotta a fiával. 16 évesen leukémia alakult ki nála, orvos szerint valószínűleg többször előforduló, kikezeletlen gyulladásos betegségektől. Ez szélsőséges eset, persze hogy nem mindenkivel történik meg. De érdemes-e ennyire kockáztatni?

2013. aug. 29. 11:16
 13/37 anonim ***** válasza:

Igen, tud magának teát csinálni egy 19 éves lány, csak amikor dögrováson van kissé nehézkes, örül az ember ha nagynehezen wc-re kivánszorog, és ha az édesanyja amúgy is csak tv-zik (nem volt érdemleges elfoglaltsága arra, hogy nem ér rá teát csinálni) azért csinálhatott volna...

Velem is előfordult már, hogy a betegség ráment az izületeimre is, és nem tudtam felkelni mert annyira fájt mindenem..

2013. aug. 29. 11:18
 14/37 anonim ***** válasza:
50%

"Írtam, hogy nem tudok?? Volt már neked homloküreg gyulladásod?? "

Igen, elég gyakran volt már, de attól meg nem játszom a beteget, hanem csinálom a dolgomat, mert négy gyerek mellett nem tudom kiszólgáltatni magamat.

Te is vagy menj egy a gégészetre, és vizsgáltasd ki magad, vagy csinálj valamit. Mellesleg akár pár hét nyári munkával már régen összeszedted volna az 1000 ft-ot.

2013. aug. 29. 11:18
 15/37 anonim ***** válasza:
25%
Hű,szegény....Nekem még nem volt homloküreg-gyulladásom,de tudom milyen,hogy ha baromira görcsöl valakinek mindene...Anyukáddal szépen elbeszélgetnék arról,hogy miért nem foglakozik a gyerekével.Oké,brá ez hülye megoldás menj le,szólj anyudnak rosszul vagy,majd ess össze(leheőleg szőnyegen,vagy valami puhán) attól talán egy kicsit megijednek.
2013. aug. 29. 11:26
 16/37 anonim ***** válasza:
Szerintem te túlságosan függsz a szüleidtől. Valami nyári munkát, tescozást, stb. mindenki tud vállalni, és ha igazn keres az ember talál munkát, diákként biztosan. De ha már így alakult, állj a sarkadra, 19 évesen valóban tudsz magadnak teát főzni...Ha lesz majd gyereked, és te is beteg leszel, meg a gyereked is elkap valami nyavalyát, akkor is meg kell csinálnod, kell vinned orvoshoz, ide-oda szaladgálni. Jó ezt minél hamarabb megtanulni, hozzászokni, és nem elkényelmesedni. Te már felnőtt vagy, magadért vagy felelős.
2013. aug. 29. 11:29
 17/37 anonim ***** válasza:
31%
Meg ne akarj m,át pusztulni egy kis homloküreg gyulladástól. Cink, hogy 19 évesen elvárod, hogy anyuci kinyalja a hátsódat. Mi lenne, ha pl rákos lennél? Rokonom áttétes rákos betegként nem szolgáltatta ki magát gyomor és bélműtét után..Jesszusom..
2013. aug. 29. 11:49
 18/37 A kérdező kommentje:

Üzenem a rosszakaróknak, hogy felfordulhatnak. Nem vagyok egy elkényeztetett kis p***a, akinek - amint az előbb írták - ki kell nyalni a s***ét. Nem látjátok át a helyzetet. Ahányszor beteg leszek, (nem fordul elő az év minden hónapjában, évente max 3x leszek olyan beteg, hogy nyomom az ágyat) nem foglalkoznak vele. Az előbb vettem forrófürdőt, megcsináltam magamnak a teát, inhaláltam, sóoldattal gargalizáltam meg öblögettem. Melegítem a homlokom stb. És itthon is maradt még a múltkori gyógyszerből (antibiotikum), szóval van mit szednem. Nem ez a gondom. Hanem, hogy hidegen hagyják a betegségem.

Képzeljétek el egész nyáron kerestem a munkát. Tescoban szórólapokat töltettem ki az emberekkel, aztán kocsmában lettem volna pultos, de mivel a nehéz lett volna megoldani a buszocskázást (nem volt úgy buszom) ez sem jött össze. Több helyre elküldtem az önéletrajzomat. Kérdezgettem, telefonáltam. Nem jött össze.. ez van. Keresek tovább.

#14 Nekem nincs jelenleg négy gyerekem és nem én mondtam neked azt, hogy csináltass magadnak annyit. Azt írtam, hogy JELENLEG NINCS PÉNZEM, nem azt, hogy nem volt és nem is lesz.

#15 Nem fogok színészkedni. Az a helyzet, hogy már ki sem mutatom ha fáj valamim, mert tudom, hogy reagálnának rá.

#16 Istenem, te nem tudsz szöveget értelmezni?? Sehol nem írtam olyat, hogy nem tudok teát főzni. Mondtam anyukámnak, hogy beteg vagyok, van-e itthon kamillatea? Válaszolt, hogy van igen, aztán megkértem, hogy csináljon már. (MEGKÉRTEM, ÉS NEM UTASÍTOTTAM, mielőtt ebbe is beleköt valamelyik nagyon jó szövegértelmező.) Mi volt a válasz: nincs kedvem. Nem kezdtem el nyígni, hogy jaj, de csinálj már én nem tudok :( Csak jól esett volna egy kis törődés, ami egy k***a kamillateában is megnyilvánulhat.

#17 Te tényleg felfordulhatsz. Olyat sem írtam, hogy meg fogok dögölni, olyat sem, hogy nyalják már ki a s***em. Olyat sem, hogy kiszolgáltatom magam. Sajnálom a rokonodat, de nem vagyok rákos. Egyszerű homloküreg-gyulladás, sokszor átestem már rajta. Mindig egyedül oldottam meg.. csak kicsit rosszul esik, hogy még ilyenkor sem számíthatok rájuk. Barátom 23 éves. És ha van egy kis torokfájása az anyja egyből segít neki. Pedig ő még kérni sem kéri. Én meg ennyit sem kapok... EZ ITT A BAJOM. nem betegség -.-

2013. aug. 29. 12:10
 19/37 A kérdező kommentje:

Ja, azt még hozzátenném. Kategória: Családi kapcsolatok >> Szülő-gyermek kapcsolat. Nem pedig Egészség. Szóval nem a betegségemmel kéne foglalkozni meg, hogy "kiszolgáltatom magam, elvárom, hogy kinyalják a s****m" és a további értelmetlen hülyeség. Hanem, hogy nem foglalkoznak velem a szüleim. Nem vagyok már gyerek, 19 éves vagyok, tudok magamról gondoskodni. De szerintem egy anya számára még 40 évesen is a gyereke leszek.

Igaz, kértem pár otthoni tippet, akik már átestek ezen, leírhatják a tapasztalataikat, nekik mi segített. De nem kioktatást kértem, meg ócsárlást.

A normális válaszolóknak pedig köszönöm szépen, ment a zöld kéz :))

2013. aug. 29. 12:17
 20/37 anonim ***** válasza:
66%

Én megértelek, pedig szerencsére nem voltak eddig ilyen durva betegségeim, de átérzem, milyen nehéz lehet! Sajnálom, hogy ilyen szüleid vannak, sajnos nálam is hasonló volt:/ ha beteg voltam, megkaptam, hogy "ne krahácsoljál már!" :(

Sajnos tanácsot nem igen tudok most adni, csak a későbbiekre, ha nagykorú leszel, rpitgesd fel az életed, ne törődj velük!

2013. aug. 29. 12:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!