Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem akarok szalagavatózni,...

Nem akarok szalagavatózni, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A szüleim szerint ez nagyon fontos esemény, mert életemben csak egyszer lesz, és még sorolhatnám.

Hiába magyarázom, hogy engem teljesen hidegen hagy ez az egész, vagyis hát már inkább hányingerem van tőle, nem fogadják el. Nem akarok keringőzni és osztálytáncolni sem, főleg, hogy mostanában nagyon fáj a bokám..

Már lefoglaltak nekem júniusban egy keringőruhát, beszéltek az ofővel, hogy hiába lázadok, a szívem mélyén akarok táncolni, szóval ne zaklasson...

Nagyon elegem van, már meghívták az egész rokonságot, kb 40-en fognak eljönni...

Én sose akartam szalagavatózni, szerintem felesleges puccparádé..

Mit tegyek? Az nem jó megoldás, hogy járok próbákra, aztán beteget jelentek, mert mindenféleképp el kell mennem a szalagtűzésre, mert előtte csinálják a tablóképeket. Ráadásul nem hiszem, hogy olyan sok kedvem, időm lenne táncpróbákra járni. Arra van időm, akire akarom, hogy legyen, de erre én 1 percet sem akarok szánni!

2013. aug. 27. 12:40
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Fogod magas, aztán nem táncolsz...ennyi, a szalagot akkor is feltűzik, a szalagavató eredetileg erről szól, manapság fordult el a tánc a ruha és a smink felé.

Nálunk is így volt... Zöldültem mint a jófene utálok szerepelni, és táncoltam.

Viszont nálunk akkora a suli, hogy egy embernek 4 fő vendéget engedélyeztek, és fizetni kellett érte 2-n felül. Több embert akkor lehetett hívni, ha valaki nem hívott annyit és átadta neked a helyeket...

300 végzős ugyanennyi 11.-es akik a szervezésben segítenek, és akkor minden diákhoz 4 fő, az azt jelenti, hogy 1800 fő plusz 100 fő a tanári kar... Majd 2000 fő van a sportcsarnokban úgy, hogy kell a tánctér....

Nah mindegy szerintem is felfújják...de 40 fő az enyhén szólva tulzás és ezt úgy mondom, hogy a ballagásomon is 44-en voltak...kisebb esküvő...

2013. aug. 27. 13:26
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon megterhelő ez a készülődés. Inkább az érettségire, felvételire kellene koncentrálnotok! Szüleidnek is tiszteletben kellene tartani egyéniségedet, hogy Te nem szereted az ilyen felhajtásokat. Ide nem szoktak rokonokat hívni. Nem vagy Te bazári majom, hogy mutogatni kell. Sok helyen nem is szokás a szalag avató. Ha van egy normális ofő-d neki megmondhatod, hogy Te ezt nem szívesen csinálod és kihagy a készülődésből.
2013. aug. 27. 13:30
 13/25 A kérdező kommentje:
Az ofőm pont, hogy nem normális ilyen szempontból :( Ő is kikelt magából, hogy én miért nem keringőzök, miattam esik szét az osztály ..
2013. aug. 27. 13:32
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Ohh, egy hajóban evezzünk!

Nekem még általánosban is volt. Na akkor megfogadtam, hogy soha többet! Számomra nagyon rossz élmény, még visszaemlékezni sem szeretek.

Most meg, hogy újra lesz (én nekem is ez az utolsó évem), a hideg is kiráz az egésztől. Szerintem is csak nagy felhajtás, ráadásul felesleges pénzkidobás. Én kerek-perec közöltem a szüleimmel, hogy a keringőben nem vagyok hajlandó részt venni, és azt az összeget amit erre költenének, inkább a tanulmányaimra szeretném fordítani. Nálam felfogták.

Egyébként meg légy határozott, erre ugyanis senki nem kényszeríthet!

2013. aug. 27. 13:33
 15/25 A kérdező kommentje:

Határozott voltam mindegyikkkel.. Ofővel is, szüleimmel is. Erre elkezdtek a hátam mögött szervezkedni.. Lefoglalták a ruhát, kifizettek érte 10.000 ft-ot. Még aznap mondtam, hogy halott ügy, menjenek vissza és kérjék vissza a pénzt, de szentül hiszik, hogy majd megváltozik a véleményem.

Ráadásul a párom támogat ebben, és jelenleg nem teheti be a lábát a házba, kiutálták...

2013. aug. 27. 13:35
 16/25 anonim ***** válasza:

Még jó, hogy nekem anno hagyták, hogy a táncot kihagyjam. Akkor minden csajon volt 1 kg sminkkel több mint máson meg a hajukat megcsinálták. Én nem. Nekem akkor jött elő egy bőrbetegségem amit anyáék leakartak kenni minden sz.rral. /alapozó stb/ Ez nekem rohadtul csípte szóval azzal a mozdulttal leis mostam. Ami miatt fater legalább 1 hónapig bszogatott. /nem értem miért nem lehetett felfogni, hogy csíp/ A hajammal meg annyit csináltam, hogy kiegyenesítettem.

Ja és mi a poén az egészbe előző este sikerült olyan szinten összeesnem, hogy 2 hónapon keresztül fájt ha mozgattam guggolni 4 hónapon keresztül nem tudtam rendesen. Azért így végig állni az egészet nem egy álom volt. Amikor táncoltak a többiek fogtam magam felmentem a kabátomért az öltözőbe és hazamentem.

Engem anno az egyik tanárom próbált fűzni, hogy álljak be táncolni meg minden /ő írta össze/ én meg megmondtam neki, hogy akkor vagyok hajlandó táncolni ha X táncol velem. Hát nem bírta megfűzni a srácot. /mondjuk ennek az is oka lehetett, hogy ő mindkét körben volt és nem volt harmadik/

18l

2013. aug. 27. 13:42
 17/25 snack16 válasza:
40%

Tiszta szánalom hogy 18-19 évesen, ennyi szabadságot nem hagynak az embernek, hogy eldöntse akar-e bazári majom lenni vagy SEM. A szülők nem értik meg hogy te már kisbaba vagy, aki helyett el kell dönteni dolgokat. Ha meg a barátnőd is támogat az szép tőle,és még szánalmasabb hogy erre őt kiutálják, ráadásul ezért mert támogat és nem apuci-anyuci véleményét súlykolja beléd. Igaz a mondás ,hogy szülőnek lenni nem egyenlő azzal hogy okosak is.

Én sem akarok 10000 szülő előtt, sz-rul érezni magam(lámpalázas vagyok).Főleg a semmiért. Azt a pénzt amit az erre az egy alkalomra készült ruháért(mert lehet inkább csináltatni ararnak/"unk") meg a tánctanár és a próbák(felesleges időpazarlás). Ezt az inkább tanulásra, sportolásra fordítanám, meg pihenésre. Teljesen meg tudlak érteni. Szerintem sem kötelezhetnek rá arra amit nem akarsz:)

Ui: Osztály csaj része meg: jaj, milyen rucikát vegyünk fel?, Hogy álljon a hajunk?, műköröm, smink... ez egy szalagavató, Nem biztos hogy sikerül a sok értelmes érettségije és akkor jövőre is ott kell lenniük. (nekik jó befektetés xd)

2013. aug. 27. 13:48
 18/25 A kérdező kommentje:
Én lány vagyok..
2013. aug. 27. 13:50
 19/25 snack16 válasza:
te már nem kisbaba vagy* bocs :DDD
2013. aug. 27. 13:50
 20/25 anonim ***** válasza:
Van olyan szalagavató, ahol az osztályokban olyan kevés a pasi, hogy a lányok a barátaikat vitték táncpartnernek. Ennek aztán végképp nincs értelme. De ha pl. fáj a háta/lába, akkor én elmennék titokban egy orvoshoz, hátha adna valami igazolást erről, azt bevinni az igazgatóhoz és kész.
2013. aug. 27. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!