Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon durva voltam apámmal?

Nagyon durva voltam apámmal?

Figyelt kérdés

Én 19 éves lány vagyok, apámmal nem voltak különösebb gondok eddig a kapcsolatunkban, viszont egy idő óta észrevettük én is és anyám is, hogy elkezdett furcsán viselkedni: ideges folyton, felhúzza magát mindenért, sokszor magába beszél, stb.

A bökkenő az az, hogy már egy hónapja szabadságon van és folyamatosan pihen, mert fáradt volt eddig, de tényleg zavaró amikor felébred mondjuk délután és azért kezd el egyből morogni, mert a kutyát 10 percig beengedtük a szobába.

Ilyen apróságok vannak mindig, amikért apám olyan dolgokat vág sokszor a fejünkhöz, amelyeket anyám sokszor elenged a füle mellett, de én általában visszaszólok neki. Jó, lehet túl merész vagyok én is, de betelik a pohár nálam is, amikor azért hülyéz le és hord le mindennek, mert ő épp bal lábbal kelt fel. Ilyenkor én is visszatudok szólni neki elég keményen, mert éles a nyelvem.

Végül is arra gondolok, hogy nem tesz jót neki, ha én még inkább felhúzom a visszaszólásaimmal, még ha neki nem is kellene így viselkednie, ezért arra gondoltam, hogy a továbbiakban nem szólok vissza, de azért távolságtartóan fogok viszonyulni hozzá. Nem másért, csak látom hogyha “ túl jól “ mennek a dolgok köztünk, akkor sok mindent megenged magának, de ha kissé hűvösebb vagyok vele, akkor ő is meggondolja kétszer, hogy mit mond.

Vélemények ?

2013. aug. 25. 23:51
 1/6 anonim ***** válasza:
38%
Jó ötlet, ne húzd az öreget, abból csak károd lesz. Költözz el minnél hamarabb!!
2013. aug. 26. 00:01
 2/6 anonim válasza:
0%

Mindent meg kell próbálni, ez is lehet egy jó ötlet.

De ugye tudod, hogy nem te találtad ki a spanyol viaszt? :)

2013. aug. 26. 00:04
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem se szólj neki vissza. Nem kell mindig a vita, az senkinek nem tesz jót. És ha mondjuk leülnél vele és megkérnéd, hogy mondja el, hogy valójában mi a probléma? Hátha sikerül beszélgetnetek.
2013. aug. 26. 00:05
 4/6 anonim ***** válasza:
Én nagyon ritkán veszek össze apámmal, én olyan apuci kicsi lánya vagyok:)De amikor felidegesít én vissza szólók neki...
2013. aug. 26. 00:53
 5/6 anonim ***** válasza:
Majd akkor legyen éles a nyelved, amikor egy rosszabb napján azt mondja, h ha nem tetszik el lehet költözni a kutyával együtt...
2013. aug. 26. 11:15
 6/6 starrysky válasza:
Szerintem el kellene vele beszélgetni, mert ha régebben nem volt ilyen gond, akkor valami megváltozhatott apukád körül, az miatt viselkedhet így. Az is szerintem érdekes, hogy már egy hónapja szabadságon van. Nem lehet, hogy van valami betegsége, amit nem akar nektek elmondani, hogy ne terheljen titeket ezzel? Ez indok lehet arra, hogy így viselkedik. Vagy valami történhetett a munkahelyén, ami miatt most így viselkedik. Biztos, hogy van valami problémája, amit nem szeretne elmondani. Üljetek le, és beszéljétek meg a dolgot. Ha ellenkezik, akkor mond, hogy neked fontos, hogy mi van vele, és szeretnéd megtudni, hogy mi az oka, hogy mostanában így viselkedik. A lényeg, hogy próbáld nyugodtan kezelni a helyzetet. Így is eléggé ideges, nem kell jobban felhúzni. Remélem rendbe jönnek a dolgok. :)
2013. aug. 26. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!