Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A férjem megakarja verni a 13...

A férjem megakarja verni a 13 éves lányunkat amiért cigizik. Hogyan tudnám megakadályozni? A lány most a barátnőjénél van, de mi lesz ha hazajön. Bele sem merek gondolni milyen balhé lesz. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2013. aug. 25. 13:26
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
2013. aug. 25. 14:22
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdező kommentje:

Az apja cigizik és a lány tölt cigit magának mikor az apja nem látja.

Mit mondjak a férjemnek, tiszta ideg?"

Szokjanak le együtt a cigiről. Ez nem lenne megoldás?

2013. aug. 25. 17:23
 23/27 anonim ***** válasza:
83%
A nagyapám 1x mesélte, hogy rajtakapta a fiát cigizni 15 évesen. A fiát beinvitálta a kis konyhába és leültette egy asztalhoz, szembe magával az ajtót bezárta kulccsal. Elkezdtek beszélgetni, közben elmondta a fiának, hogy tudja, hogy cigizik és megkinálta őt a fiú cigijével, majd nagyapa is rágyújtott. Nagyon menőnek gondolta magát a fiú, apja előtt cigizni és még csak nem is kapott érte...Amikor már eltelt egy óra a fia már ment volna dolgára, de hát zárva volt az ajtó. Nagyapa azt mondta, hogy innen addig nem mennek sehova, míg a doboz cigit a fiú el nem szívja az apja előtt ebédidőig. A fiú elkezdte szívni, de egy x szál után már nem akarta tovább, ekkor kapott egy pofont, nagyapám mondta neki, hogy de márpedig elszívod, ha már annyira cigizni akarsz. A fiú addig bírta, amíg rá nem jött egy kisebb fajta mérgezés, hányinger, szédülés, minden baja lett...ekkor az apja kinyitotta az ajtót és leöntötte egy vödör vízzel és otthagyta....mondanom sem kell, hogy azóta cigit nem vett a szájába :D
2013. aug. 25. 22:51
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

"Aki tiltással nevel, hazudni tanít."

Példát kéne mutatni a gyereknek, hatni az eszére, nem ütni meg parancsolgatni. Olyan ember lesz belőle amilyennek nevelitek. Nekem apám anno azt mondta, dohányozzak ha hülye vagyok. A gimi 4 éve alatt dohányoztam is, utána kikerültem a társaságból ahol ez volt a menő, és úgy ahogy volt el is ment tőle a kedvem. Ezeknél a fiataloknál nem kell azért feltétlenül napi 2 dobozra gondolni, nem bírják azért annyira és nagy részük le sem tüdőzi, nem kapnak tüdőrákot annyitól amennyit dohányoznak. A szülők pedig elsősorban nézzenek magukba, hogy ők miket csináltak fiatalon csakazértis, pláne ha tiltották nekik. Aki meg itt azt javasolja hogy pofozzák fel a kiscsajt mert az majd megoldja a dolgot, annak melegen ajánlom hogy ne szaporodjon, mert csak egy újabb idegbeteget szabadítana a világra ezzel a neveléssel.

2013. aug. 26. 05:16
 25/27 anonim ***** válasza:
Nem megoldás az ha nem adunk neki pénzt. Egy slim cigaretta nem drága, vagy 500-600 ft... Megszerzi ra a penzt, es nehogy olyan uton amilyenen nem illik :)
2013. aug. 27. 18:50
 26/27 anonim ***** válasza:
Amikor lebuktam a dohányzással kb. 16-17 évesen, olyan pofont kaptam az apámtól, hogy elestem az ütés erejétől. Annyi haszna volt, hogy továbbra is dohányoztam, de utána szervezetten, rendkívül óvatosan, szisztematikusan gyújtottam rá a leges-legnagyobb titokban: házak, bokrok mögött bujkáltam, másokkal vitettek haza a cigimet, rejtekhelyeket kerestem, mindenféle szagtalanítót használtam. Sikerült is átvágnom őt, míg el nem költöztem. 27 évesen szoktam le önerőből, saját akaratból és borzalmasan megszenvedtem vele. Talán erre a részére kéne rávilágítani értelmes beszélgetéssel ostoba 18. századi módszerek helyett.
2013. nov. 21. 21:31
 27/27 anonim válasza:
Ha cigizni akar cigizni is fog, jobb ha ráhagyjátok max beszélgessetek el vele hátha tudtok rá hatni. A 13 évesen dohányzók nagy része csak menőzésből csinálja amint megjön az esze magától abbahagyja. Pár év múlva meg már úgysem tilthatjátok meg neki.
2014. jan. 31. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!