A férjem megakarja verni a 13 éves lányunkat amiért cigizik. Hogyan tudnám megakadályozni? A lány most a barátnőjénél van, de mi lesz ha hazajön. Bele sem merek gondolni milyen balhé lesz. Mit tegyek?
Most megveri vagy ad neki egy pofont?
A kettő nem ugyanaz.
Egy pofon belefér, de a lényeg az ÉRDEMI BESZÉLGETÉS és a MEGGYŐZÉS lenne.
Veréssel a titkolózás, érdemi beszélgetéssel és meggyőzéssel pedig a leszokás felé lehet vezetni egy 13 évest.
Szerintem ha apuka is dohányzik, akkor semmi joga megverni érte!!!! Csak azt csinálja a gyerek, amit otthon lát... Jobb példát kellett volna mutatni neki!
Talán elbeszélgetéssel el lehet érni valamit, de veréssel semmiképpen!
Ja, hogy az apuka dohányzik?
Akkor meg ne merje ütni a kislányt, hanem inkább nézzen magába, hogy vajon ki volt a "példaképe" dohányzás tekintetében.
Húgomat 14 évesen kaptam rajta, hogy cigizik. Mikor elmondta, hogy napi fél dobozt, de van hogy 1 dobozt is elszív eldobtam az agyam, pedig én is dohányzom. Csak én már felnőtt vagyok, jobban felfogom mit jelent, és a saját pénzemet költöm erre.
Én leültettem, megnézettem vele egy dokufilmet, amiben dohányos tüdőket és más belső szerveket boncolnak, és hasonlítanak össze az egészségessel. Hát engem jobban megérintett mint őt. Aztán amikor láttam, hogy a józan ész nem ér semmit nála, megfenyegettem, hogy elmondom anyánknak. Erre az volt a válasz, hogy mondjam el, nem érdekli. Szigorú nevelést kaptunk egyébként. Azt sem mondta el, hogy miért dohányzik, de ez egyértelmű. A haverok miatt. Akkor kezdte amikor gimibe ment. Ez a menő.
Nem akarlak elkeseríteni Kérdező, de hiába egy atyai pofon, egy beszélgetés, ha cigizni akar, cigizni is fog. Akkor fog leszokni róla, amikor a kis fejében átbillen valami. Reméld, hogy előbb és nem utóbb jön el ez a nap.
Én bizony elverném az apja helyében, nem azért, mert cigizik, hanem azért, mert LOP. Az apja sem lopja azt a pénzt, amiből a cigijét veszi!!!!
Ettől még tényleg nem fog leszokni, erre egy megoldás van: apuka szokjon le, és gyermek meg ne kapjon cigire pénzt. Ennyi. Ingyen nem fog kapni senkitől rászokásra alkalmas mennyiséget, 1000 forintos dohányár mellett.
Nem azért a fél pénzért, de ha apuka nem tartana otthon cigarettát akkor a lányka is jóval nehezebben juthatna cigarettához (ha csak meg nem kér egy jóval idősebb havert) mert a "Nemzeti dohányboltban" aligha kiszolgálják.
Nem utolsó sorban ha nem látná otthon is kézenfekvő példának a cigarettát lehet, hogy másképp gondolkodna.
A verés pedig nem megoldás semmire. Annál inkább a család ellen fog fordulni már ilyen korban, és richtig biztos, hogy minden olyat megfog tenni amire ti azt mondjátok h ne tegye. Le kell ülni higgadtan és megbeszélni, hogy mi miért van. Mik a következmények és hasonlók. Mutassatok neki milyen egy nikotintól szétment tüdő vagy fogazat. Neten, orvosi oldalakon lehet találni. Nem hinném, hogy szeretne olyan életet magának, ahol teszem azt 10 év múlva elkezd lesorvadni a tüdő. Meg kell ijeszteni és felnyitni a szemét ész érvekkel nem pedig tetlegesség. Meg van a mai fiatalokról a véleményem, de a szigor nem egyenlő a bántalmazással. Meg talán apukának is le kéne szokni, és akkor nem lehet azzal vagdalózni hogy de ő is szívja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!