Mi a véleményed arról, ha valaki magázza a szüleit?
Az apai nagymamám is magázta a szüleit, és az unokatesóm is.
Bizonyos helyeken ez a szokás. Nekünk ez egy kicsit távolságtartónak tűnik, de nekik nem az. Én nem látok ebben semmi kivetnivalót. Lehet, ha én is egy ilyen helyen születtem volna, akkor én is magáznám őket.
Azt írod, hogy azért tegeződünk, mert a másik közel áll hozzánk, és nem ez jelenti a tiszteletet.
A szüleit magázók, meg talán pont fordítva gondolkoznak:
Azért magázzuk, mert tiszteljük őket. És nem a tegeződés jelenti azt, hogy valaki kőzel áll hozzánk.
És ez is igaz.
Én magáztam már olyat, aki közel volt hozzám, és olyat is, akit nem tiszteltem.
Ugyanakkor tegeztem már olyat, aki távoll áll tőlem, és olyat is, akit tisztelek.
Ismerek ilyet, tőlük egyáltalán nem furcsa.
Exem a nagymamáját és a nagybátyját/nagynénjét is magázta.
szülei magázták a szüleiket, úgy, hogy együtt éltek...
Náluk így szokás, a tegeződés az nagy illetlenség csak úgy, vagy pedig nagyon nagy dolog ha, ha megengedik, meg kell becsülni.
Míg nálunk mindenkit tegezni kell, azon sértődnek meg, ha a vőlegényem nem tegezi a rokonaimat, holott 2-odjára találkoztak..
ez szokás kérdése..
Ugyanannyira nem foglalkozok vele, mint ahogyan azzal sem, hogy valahol a cipőn az ajtóban szokás levenni, valahol még a nappaliban a szőnyegen sem, betartom az ő szabályaikat, jól meg is jegyzem a legközelebbi találkozás miatt, aztán ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!