Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti hivjátok telefonon párotok...

Ti hivjátok telefonon párotok szüleit?

Figyelt kérdés

Heti egyszer találkozom velük,nekem ennyi elég.

Igazából olyankor sincs sok mondandóm,de telefonban még annyi sem lenne,így nem hivom őket.

(nincs gyerek,akiről lehetne beszélni,az időjárást pedig kivesézzük a heti egyszeri alkalmakkor)

És ti?

2013. júl. 18. 09:48
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
nem igazán. Apósomat még a férjem sem hívja, és ez sajnos kölcsönös. Anyósomat szokta hívni a férjem hetente legalább kétszer, de csak negyedévente találkozunk. KB ennyiszer is beszélek anyósommal, meg néha a telefonban váltunk pár szót. Nem vagyunk rosszban, csak nem szoktunk így beszélgetni.
2013. júl. 18. 09:52
 2/17 anonim ***** válasza:
90%
Apósom van csak. Dehogy hívom fel, nekem már az is sok, hogy ha eljön. Főleg mikor a párom nincs is itthon. Iszik is, és nem egy észlény, nem tudok róla miről beszélgetni. Mikor bemegy a kicsihez, inkább kijövök a konyhába, de plafonon vagyok, mikor mondogatja a babának, hogy "itt a papa, itt a papa, itt a papa", de vagy 60x. Mondom is magamban, hogy "jól van már, nem hülye, látja!" Még, hogy fel is hívjam? Minek, úgysem lehet rá számítani semmiben.
2013. júl. 18. 09:54
 3/17 anonim ***** válasza:
Nem, a páromat szokták hívni, egyedül a szülinapomkor felhívnak.
2013. júl. 18. 09:58
 4/17 anonim ***** válasza:
36%

Egy jó családban mindig van miről beszélni, még ha annyira hívom fel hogy mit főz, nem-e jön el hétvégén vagy valami, már abból elindul egy beszélgetés

Sose gondolom ki előre hogy mit mondjak neki, jön magától

2013. júl. 18. 09:59
 5/17 anonim ***** válasza:

Dehogy hívom, bőven elég őket havonta-kéthavonta látni!

A a mai napig meg kell magam erőszakolni, hogy tudjak velük 2-3 percig valamiről beszélgetni, pedig vannak gyerekek, kb 200 km-re lakunk egymástól, mesélnivaló lenne, de semmi kedvem megvitatni velük a dolgainkat.Ha úgy alakul h a férjem beszél velük és vmiért átadja a telefont (ki nem állhatom, h sose kérdezi meg vagy beszéli meg velem előre, csak váratlanul a kezembe nyomja, h "ezt beszéljétek meg", tökmindegy miről van szó, amúgy is utálok telefonálni) na akkor kényszerből h ne legyen kínos a csend mesélek ezt-azt a gyerekeről, egyébről, de rendes fejtörést okoz h mit mondjak.Nem szeretek velük beszélgetni, na.Ennyi:)

2013. júl. 18. 10:04
 6/17 anonim ***** válasza:

Mi házasok is vagyunk, de nem nagyon szoktunk telefonálni.

Apósomat talán 1x hívtam fel a 7 év alatt. Ha van valami, akkor úgy is a fiát hívja és fordítva.

Anyósom napi szinten 3x-4x hívja a férjemet. Mikor megszuletett a lányunk, engem is hívott napi 3x-4x, hogy mi újság? Téli baba, ki sem mozdtultunk a házból, vajon mi újság lenne. Utána próbáltam mindég úgy csinálni, hogy inkább a férjem hívja fel az anyját, mielott az anyja hívna engem. Igy elmaradt a telefonálgatás is.

2013. júl. 18. 10:07
 7/17 KZitus ***** válasza:
66%

Szervusz

Sajnos az az általános helyzet (az enyém is) mint amiről írtál, és a hozzászólók írtak.

Egyrészt bibliai prófécia, hogy az emberek közötti szeretet meghidegül napjainkban, de a jó kapcsolatért mindenkinek tenni kellene valamit. Nem működhet jól, ha csak egyik tesz érte.

Nálunk, a kezdet volt elhibázva, már akkor, amikor a párom (a későbbi férjem)kezdett járni hozzám. De később még romlott is ez a helyzet.Soha nem tudtak igazán elfogadni engem és ezt állandóan éreztették velem. Ennek már 39 éve.

Mindig tiszteltem őket, hiszen végül is a férjemet nekik köszönhetem. Apósomat még ápoltam, gondoztam is két évig anyósom halála után. Ez sem javított a kapcsolatunkon, sőt. Pedig Isten a tanúm, minden tőlem telhetőt megtettem, mégsem voltam jó.

Szerintem mindenkinek meg van a maga oka miért alakul a helyzet úgy, hogy nem tudnak igazán miről beszélni.

Próbálom kiigazítani azt, amit én nem kaptam meg, én nagyon szeretem a vejemet és ezt el is mondom neki, igyekszem a kedvében járni. 250 km-re laknak tőlünk, de havonta jönnek és örülök neki, amikor látom jól érzi magát nálunk. Bárcsak én is megkaphattam volna ezt a fajta szeretetet.

Üdv. Zita

2013. júl. 18. 10:08
 8/17 anonim ***** válasza:

6-os vagyok

Még elfelejtettem, hogy anyósom heti 1x-2x el is jon hozzánk.

9/17 anonim ***** válasza:
Nehogy már a jó család attól függjön, hogy tudunk e csacsogni órákat telefonon. Szeretem, imádom az anyósomat, de nem hívom. Szüleimet se, ha nincs okom rá. Úgyis látom őket havonta/kéthavonta.
 10/17 anonim ***** válasza:
Nem hívom, nem tudják a számom és én sem az övék. Pedig amúgy teljesen jóban vagyunk egymással, jókat beszélgetünk. De a többi barátnőnek (4 fiuk van) sem tudják a telefonszámaikat, pedig sorrendben együtt vagyunk már 7-4-2-1 éve a fiaikkal.
2013. júl. 18. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!