Nem akarom megsérteni a férjem szüleit, de hogy mondjam meg nekik, hogy ne bántsák a gyerekemet?
Szerintem meg a gyereket kellene kicsit megtanítani arra, hogy néha nyugodtan kell maradnia.
Egy év múlva iskolába megy, ott is majd elmeséled a tanítónak, hogy nézze már el, hogy "Pistike" nem fogad szót az órákon meg összevissza rohangál, de kicsit élénl?
Idöszerü lenne elkezdeni a gyereket megnevelni, mert így csak ö fizet rá idövel, ha sehol nem tudják elfogadni a viselkedését.
Persze,hogy szólj nekik,de csak kedvesen.Aztán miután megbeszélted a dolgokat velük,neveld meg a fiadat.Most neveld,mert most még nevelhető stádiumban van.Ne gyere ide jajgatni,ha a gyereked majd 13-14 éves korára cigizik meg drogozik,mert akkor nem lesz már jogod panaszkodni rá,hiszen te sértődtél be azon,hogy azt mondják,hogy rossz a gyereked.Amelyik gyerek 5 évesen nem tud egy minimum szintet kibírni úgy,hogy ne csináljon rosszat,az nincs megfelelően megnevelve.
Senki sem dícséri meg azt a gyereket,aki nem bírja ki,hogy ne csináljon rosszat.Hát te mit szólnál,ha az ismerősöd lennék esetleg,és lenne egy 5-6 éves fiam,és átmennék hozzád,és ott rosszalkodna a gyerekem??Szerintem te sem néznéd jó szemmel,akkor is ha esetleg az anyósom lennél vagy valamiféle más ismerősöm.Ne is haragudj,de szerintem kicsit jogosan mondják meg az igazat.
De beszélj velük mindenképp,hogy a véleményüket tartsák magukba,aztán meg neveld meg a gyereked.Ez így lesz neked is jó és nekik is jó.Ez így fair.
Szerintem is is. Tény, nem sokára iskolába megy, ott bizony végig kell ülni 45 percet, és a tanár nénire kell figyelni, akkor is ott kell ülni, ha nem érdekli a gyereket a téma. Ha ugrál, megszidják, és ez bizony előbb vagy utóbb hozzád is elér, ha sok a gond vele. Másrészt, ha túlzásnak érzed anyósod és sógornőd reakcióját bizonyos szituációkban, akkor védd meg a gyereket. Egyébként meg ne a sógornő nevelje a gyereket, törődjön a sajátjaival.
Nem könnyű eldönteni, melyik szituban mi a helyes, de azt hiszem egy eleven gyereknek sem ártott még meg a kicsit nagyobb anyai és apai szigor.
"A többi unoka lány és ez sarokba ülő típus, akit semmi nem érdekel"
Aha, persze. Vagy csak normális, jól nevelt gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!