Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nem akarom megsérteni a...

Nem akarom megsérteni a férjem szüleit, de hogy mondjam meg nekik, hogy ne bántsák a gyerekemet?

Figyelt kérdés
A fiam 5 éves és eléggé aktív, mozgékony,szóval egy igazi "rosszcsont".De nagyon jó eszű,könnyen baratkozó és sok dologban is ügyes (pl.jól úszik, imád focizni, és motorozik is).Tudom hogy néha már túl sok és elszalad vele a ló. Nem bírja elviselni ha nem csinálhat valamit,ha unatkozik, biztosan csinál valami rosszat.Anyósom és apósom mostanában egyre többször mondogatják hogy milyen rossz, és hogy eddig egyetlen unokájuk sem volt ilyen rossz. A többi unoka lány és ez sarokba ülő típus, akit semmi nem érdekel.Az enyém nem olyan.Ha családi összejövetel van,már előre félek,mert a többi unoka nem akar játszani,csak ülni a felnőttek mellett és ezt az én fiam nem bírja.Ilyenkor nyafog vagy hisztizik hogy menjenek már játszani valamit.Persze mindig az én gyerekemet szidják le anyósomék és sógornőm is.Nagyon tud dühíteni,már mondtam a férjemnek is.Ő is észrevette,de nem tesz ellene semmit,pedig az ő családja.De ők nem olyan egymásnak megmondjuk típusú család. Mit csinálja? Nyeljek vagy próbáljam őket leállítani? Engem ez már nagyon zavar.
2013. aug. 20. 13:57
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
94%
Szinte látom magam előtt a fiadat. :)) Az enyém is eleven, nem tud megülni, csak ha nagyon muszáj. iskolában, vendégségben. Ha tudja, hogy előtte, utána van módja kitombolni magát, akkor simán megül a fenekén. Suliban ezt úgy oldottunk meg például, hogy beszéltem a tornatanárral, hogy amellett, hogy sportiskolába írattam a gyereket, hajtsa meg rendesen. Rábólintott, plusz még beírattam egy sportra. Ott fegyelmet is tanul, és még mozoghat is. azt is tudja, hogy otthon ott az udvar, tombolhat, de másnál, legyen az bárki, viselkedni illik. Erre rá kell szoktatnod a gyermeked, ha tetszik, ha nem.
2013. aug. 20. 16:03
 22/26 anonim ***** válasza:
91%
Neveld meg.
2013. aug. 20. 16:13
 23/26 anonim ***** válasza:
89%

A szomszdnak pont ilyen a fiúunokája, nagyjából egyidősek is. Állandóan üvölt, tobol, nem tud egy pillanatra sem leállni. A testvére fiatalabb, de legalább érdeklődő, figyeli a madarakat, stb. Több házra lévő szomszédok sem bírják, amikor jó pár hetet a nagyszüleinél van, próbálnak szólni, hogy ez elviselhetetlen állapot, de mindig az a válasz, hogy "de hát fiú". Amikor elmegy, mindig koccintanak a szomszédok.

Szóval kérdező, szerintem nem lehetsz túl népszerű te sem a saját köreidben.

2013. aug. 20. 16:29
 24/26 anonim ***** válasza:
88%

"sok dologban is ügyes (pl.jól úszik, imád focizni, és motorozik is)"

Egy 5 éves gyereknél már nem arra kell büszkélkedni, hogy ügyesen játszik az még elmegy 2-3 éves korban de 5 évesen azért már fegyelmezettnek is kell lennie.

2013. aug. 20. 16:51
 25/26 anonim ***** válasza:
20%
Ez most komoly? Hiperaktivitásról még nem hallottatok? Amúgy szerintem a nyugtalan családi légkörtől is lehet ilyen egy gyerek. De az anyósodéknak is lehetne annyi agya, hogy nem a gyerek önbecsülését tapossák sárba 5 évesen azzal, hogy rossz gyerek, hanem esetleg megbeszélik veled. De az gondolom, túl bonyolult agyművelet lenne.
2013. aug. 20. 23:16
 26/26 anonim válasza:
51%
Konyorgom,miert kene egy csaladi osszejovetelen ulnie a gyereknek csendben,mint egy kaposzta???? Valoszinuleg unatkozik,baromira nem koti le az,amirol a felnottek beszelgetnek,es teljesen igaza van. Az iskola meg 1-2 ev,addig rengeteget fejlodik,es ott erdekes dolgokat mutatnak neki,ami erdekelni fogja tehat nem fog "rosszalkodni". Nem tudom,milyen kapcsolatban vagy a ferjed csaladjaval,egyreszt beszelhetnel veluk,hogy ne minositsek a gyereked,masreszt vinnek par olyan jatekot,ami lekoti ot es el tudja foglalni magat,ugy nem unna magat annyira.
2013. aug. 22. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!