Mit szólnátok, ha kiderülne, hogy gyereked a tudtod nélkül venne nagyobb értékű tárgyat (laptop, telefon pl. ) saját pénzéből, de egy szót se szólna róla ( se arról, hogy akar venni, se arról, hogy megvette)?
És természetesen a gyerek még a szülői házban lakna.
Csak normális válaszok jöjjenek, ha kérhetem. Előre is köszönöm.
Köszönöm a válaszokat.:)
22: igen, már a kortársainak nagy részének van (legalább egy) okostelefonjuk.
Sőt, még a kisebbeknek is van.
26:
talán azért jó, mert a szülő olyan dolgokat láthat meg, amiket a gyerek nem. És jól jön a segítés, hogy hol az olcsóbb ugyanaz(akár ismerősön keresztül), mire kell ügyelni...
30:igen, neki a tanulás a munka. De az "igazi" munka nem a tanulás.
28:
nem mindenki mondhatja el, hogy nem áll valamilyen módon pénz szűkében.
Ha pl. a szülők nettó 300 ezret vagy még többet keresnek, akkor talán "kérdéses" az, hogy a gyerek adjon a közösbe.
Viszont ha a szülők csak 80 ezret keresnek, akkor talán jól jön az a plussz pénz.
Fuuuu, micsoda plusz pénzt jelenthet egy 15 éves "bevétele".
Neked amúgy én sem mondanék semmit, ha az anyám lennél (de szerencsére nem vagy :))
Az is durva, ahogy itt minden válaszra szám szerint reagálsz.
Ha nem mondta, h megvette akkor kikutattad a cuccai közül?
Miért nem tudod, h mennyi az ösztöndíja?
Kérdezd meg, válaszolni csak válaszol.
Nem.
Ha pénzszűkében vagyok, akkor sem veszem el a tizenöt évestől az övét. Mert vagy megdolgozott érte, vagy kapta valakitől, nagyszülőtől, akárkitől ajándékba. Egy 15 évest az én dolgom eltartani, nem pedig fordítva.
Hát kedves kérdező, nagyon örülök, hogy nem te vagy az anyám. Azon aggódsz, hogy egy laptop vagy okostelefon(!!!) a tanulás rovására fog menni? Miért, 20 évig a pincében tartottad a gyereket, hogy semmi ne menjen a tanulás rovására?
És nincs igazad, hogy a tanulás nem munka. Ha pénzt kap érte, (márpedig ösztöndíjat kap) akkor az munka. Vagy neked csak az árokásás az igazi munka?
És abban sincs igazad, hogy egy 20 évesnek fogni kell a kezét, ha bármit is vesz. Vagy még 40 évesen is mész vele vásárolni, mert eddig nem tanítottad meg neki, h mit kell nézni és mit nem vásárlásnál? Egyszer el kell engedned a kezét, és ennek eljött az ideje. Ő látja, és tudja, csak te nem akarod elfogadni.
31:
Nem pénzszűkét írtam, direkt, hanem vészhelyzetet, amikor esetleg kajára sincs pénz.
A 28. voltam.
35:
nem volt pincében.:D
Miért csak az árokásás? És az orvosok, titkárnők, irodafőnökök, stb-k?
37:értem
Megkérdezhetem mi lett a történet vége? Én csak most olvastam a kérdést...
Én nagyon büszke lennék a lányomra. Nagyon sokat kellett azért tanulnia, hogy ilyen szép ösztöndíjat kapjon. Azért is büszke lennék rá, mert önálló és a pénzét hasznos dologba fekteti.
Persze hogy nem azért kap "fizetést" mert orvos vagy titkárnő, viszont azért tanul, hogy az legyen és mivel mindezt jól teszi, megkapja érte a "bérét".
Viszont magamra nagyon nem lennék büszke, mert nagyon meglepne ha titkolódzik előttem a lányom. Valószínűleg nagyon sok negatív visszajelzést kapott tőled eddigi élete során, amiért így érez. Nem Te vagy az a szülő, aki mindig csak kritizál, mindenbe beleköt, viszont soha nem dícsér?! Bocsi hogy leírom, de sürgősen változtass ezen, mielőtt teljesen elveszíted őt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!