Mit szólnátok, ha kiderülne, hogy gyereked a tudtod nélkül venne nagyobb értékű tárgyat (laptop, telefon pl. ) saját pénzéből, de egy szót se szólna róla ( se arról, hogy akar venni, se arról, hogy megvette)?
És természetesen a gyerek még a szülői házban lakna.
Csak normális válaszok jöjjenek, ha kérhetem. Előre is köszönöm.
Hány éves?
Valószínűleg azért nem szólt, mert attól tartott, hogy le akarjátok beszélni róla.
Ha hiányzik a kommunikáció, azt már régebben elrontottátok.
Elgondolkoznék azon, hogy miért fél megosztani a terveit a szüleivel.
Köszönöm az eddigi válaszokat.:)
20 éves és a pénzt összespórolta(ösztöndíj egy része).
Talán attól tart(ott), hogy mérgesek lesznek rá 2 okból:
- amiért nem mondta el, hogy mennyi ösztöndíjat kap
- amiért titokban vett a pénzéből nagyobb értékű dolgot(és lehet azt gondolja, hogy leszidnák és piszkálva lenne döntése miatt)
A két pont alapján tényleg nem megfelelően kommunikáltok.
Semmiképpen ne szidd le, mert, hogy én is pontokba szedjem:
1. a továbbiakban is titkolózni fog, mert nem bízik.
2. hasznos dolgot vett, nem elszórta a pénzt.
Kérdező, akkor a legjobb döntés, hogy dicsérd meg.
Ugyanis tényleg jól csinálta, amit csinált. Megdolgozott érte, sajátjából vette, jó holmit vett, hol a probléma?
Én elmondtam anyukámnak, amikor laptopot vettem a keresetemből, igaz, én megmutattam magamtól, mert tudtam, hogy csak elismerést várhatok tőle, és hogy egy pillanatra sem fog beleszólni (a rezsitámogatási megegyezésünkön kívül) hogy mit vehetek a keresetemből :)
Köszönöm a további válaszokat.
(De nem a szó szoros értelmében dolgozott érte. Persze a tanulás is dolgozás, de nem olyan,mint egy "igazi" munka)
Annyi jó dolog van az egészben, hogy nem "elszórta" a pénzt és nem drogokra költötte pl.
A lányod egyetemista, és az a dolga, hogy tanuljon. És jól végzi a dolgát. Mi bajod van tulajdonképpen?
"Annyi jó van a dologban"???
Ebben a dologban nincs semmi rossz. Jó viszont egy csomó. A lányodnak lett egy új micsodája, amiért maga dolgozott meg. Miért nem tudsz büszkének lenni rá?
16
Kedves, hiába próbálsz fogást találni rajtam mert nem tudsz.
A gyerek saját maga teszi a közösbe-kérés, parancs, kötelezés nélkül.
Úgy hogy fujtathatsz, de nálam is ez divott mikor én voltam kamasz, és ha ez neked nem tetszik azt nagyon nagyon tudom sajnálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!