Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálják ezt velem a...

Miért csinálják ezt velem a szüleim?

Figyelt kérdés

Az egész veszekedés-sorozat azzal kezdődött, hogy anyukámék folyton valami hibát találtak bennem, vagy hogy próbáltak a nővéremhez hasonlítani. Először csak annyi volt, hogy én miért nem abba az iskolába akarok járni, ahova ő járt, vagy hogy én miért nem úgy hordom a hajam, ahogy ő, viszont most már előjött az is, hogy én miért balkezes vagyok, miért nem jobb, ahogy ők és a nővérem. Régebben próbáltak átszoktatni jobb kézre, folyton rácsaptak a kezemre, ha bal kézbe vettem a ceruzát vagy a kanalat, de emiatt dadogni kezdtem, amit hála égnek idejében kinőttem, de még máig a szememre vetik, hogy én mennyire különbözöm tőlük.

Nagyjából egy hónapja pedig már azért szóltak meg, mert én "húsosabb" vagyok, mint a nővérem, aki 168 centivel 42 kiló, így elhatároztam, hogy elkezdek diétázni, hátha látják a változást, és akkor talán egy kicsit abbahagyják ezt a kritizálást. Akkor voltam 170 centi és 56 kiló, és nemevéssel elértem, hogy 9 kilót fogyjak, látható a változás, mégsem szólnak egy szót sem, csak tovább folytatják a "Bezzeg a nővéred.." dolgokat.

Komolyan nem értem őket, az év végi bizonyítványaimban soha nem volt 2-3 négyesnél több, a többi tantárgyból dicséretesre zártam, az érettségimben is csak a matek nem lett ötös, nyelvvizsgám van, tovább is megyek tanulni, ellenben a nővéremmel, aki csak egy okj-s képzést végez, folyton tele volt hármassal, mégis ő van a tökéletesnek beállítva. Velem folyton kiabálnak mindenféle hülyeségért, például hogy nem citromos hanem barackos teát kellett volna csinálni, a nővérem viszont cigizik, kiégeti a terítőt, mégis az egész egy mosolygással el van intézve.

Miért csinálhatják ezt? Mivel lehetne megoldani? Én már komolyan mindent próbáltam, a lehető legjobbat nyújtottam magamból, de már kezdek belefáradni, és az igazság az, hogy a sok fogyózástól már gyengének érzem magam, a hánytatásra pedig kezdek rászokni, tehát teljesen a padlón vagyok..

Tud valaki segíteni ebben? Volt már valaki hasonló helyzetben?

Előre is köszönöm a válaszokat. 18L

2013. aug. 20. 19:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem kell. :) Majd meglátod. Önálló életed lesz, sokkal könnyebben fogod bírni az egészet, hazamenni pedig hétvégén sem muszáj. :) És semmiképpen ne fogyózz, egyrészt látod, hogy nem is értékelik, másrészt a méretek alapján (170 centi és 47 kiló??), amiket megadtál, már most is túl sovány vagy.
2013. aug. 21. 11:48
 12/16 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Először is gratulálok az eredményeidhez, az akaratodhoz és a kitartásodhoz!

továbbá

Úr Isten 47 kilós vagy? Az rettentő sovány!

Megpróbálnék leülni a szüleimmel ezeket a dolgokat megbeszélni, vedd sorra azokat a pontokat amiket itt leírtál. Mond el nekik, hogy nagyon fáj neked, hogy nem ismernek el, hogy folyamatosan hasonlítgatnak, mikor te jobban teljesítesz a legtöbb embernél, a nővéredről nem is beszélve.

Igyekszel, de nem látod, hogy büszkék lennének rád, egészségesen élsz, egyetemre mész és, hogy őszintén el vagy keseredve, mert folyamatosan csak kritizálnak.

Ettől csak észhez térnek és elgondolkoznak, hogy téged is emberszámba kellene venniük, ezekkel a kritikákkal nem motiválnak, hanem rombolják a lelkedet.

Ha nem látsz a továbbiakban változást nem kell minden hétvégente hazajárnod, mert csak árt neked.

Remélem változik a helyzet, és meglátják ők is, hogy mennyire értékes a kisebb lányuk is!

Sok erőt!

2013. aug. 21. 16:35
 13/16 A kérdező kommentje:
Hát.. megpróbáltam leülni a szüleimmel erről beszélni, de nem sokat segített. Inkább csak rontott, ugyanis azóta nemigen beszélnek velem.. na mindegy, köszönöm a válaszokat.:)
2013. aug. 23. 21:29
 14/16 anonim ***** válasza:
Nem KELL otthon töltened a hétvégéidet sem. Maradhatsz a koliban is, de utazgathatsz is.
2013. szept. 1. 18:02
 15/16 anonim ***** válasza:
eszel már azóta te rendesen, vagy fizikailag is tönkreteszed magad még jobban a h*lye családod miatt(már bocsi)??!
2013. szept. 1. 18:15
 16/16 A kérdező kommentje:
Azóta már kollégiumban vagyok, de amikor evésről van szó, mindig nagyon rosszul érzem magam, de 45nél megálltam, már vagy egy hete egy dekát sem fogytam..
2013. szept. 6. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!