Miért csinálják ezt velem a szüleim?
Az egész veszekedés-sorozat azzal kezdődött, hogy anyukámék folyton valami hibát találtak bennem, vagy hogy próbáltak a nővéremhez hasonlítani. Először csak annyi volt, hogy én miért nem abba az iskolába akarok járni, ahova ő járt, vagy hogy én miért nem úgy hordom a hajam, ahogy ő, viszont most már előjött az is, hogy én miért balkezes vagyok, miért nem jobb, ahogy ők és a nővérem. Régebben próbáltak átszoktatni jobb kézre, folyton rácsaptak a kezemre, ha bal kézbe vettem a ceruzát vagy a kanalat, de emiatt dadogni kezdtem, amit hála égnek idejében kinőttem, de még máig a szememre vetik, hogy én mennyire különbözöm tőlük.
Nagyjából egy hónapja pedig már azért szóltak meg, mert én "húsosabb" vagyok, mint a nővérem, aki 168 centivel 42 kiló, így elhatároztam, hogy elkezdek diétázni, hátha látják a változást, és akkor talán egy kicsit abbahagyják ezt a kritizálást. Akkor voltam 170 centi és 56 kiló, és nemevéssel elértem, hogy 9 kilót fogyjak, látható a változás, mégsem szólnak egy szót sem, csak tovább folytatják a "Bezzeg a nővéred.." dolgokat.
Komolyan nem értem őket, az év végi bizonyítványaimban soha nem volt 2-3 négyesnél több, a többi tantárgyból dicséretesre zártam, az érettségimben is csak a matek nem lett ötös, nyelvvizsgám van, tovább is megyek tanulni, ellenben a nővéremmel, aki csak egy okj-s képzést végez, folyton tele volt hármassal, mégis ő van a tökéletesnek beállítva. Velem folyton kiabálnak mindenféle hülyeségért, például hogy nem citromos hanem barackos teát kellett volna csinálni, a nővérem viszont cigizik, kiégeti a terítőt, mégis az egész egy mosolygással el van intézve.
Miért csinálhatják ezt? Mivel lehetne megoldani? Én már komolyan mindent próbáltam, a lehető legjobbat nyújtottam magamból, de már kezdek belefáradni, és az igazság az, hogy a sok fogyózástól már gyengének érzem magam, a hánytatásra pedig kezdek rászokni, tehát teljesen a padlón vagyok..
Tud valaki segíteni ebben? Volt már valaki hasonló helyzetben?
Előre is köszönöm a válaszokat. 18L
Sajnos még nem tudok itthonról elköltözni, mivel nincs végzettségem, munkát sem kapok, tehát nem tudnék albérletet fizetni, muszáj itthon maradnom.
Azt gondoltam, ha én is annyit nyomok, mint a nővérem akkor lehet hogy megdicsérnek, vagy elismerik, hogy vagyok olyan jó mint ő, úgyhogy szerintem 42 kilóig nem igen állnék meg. Köszönöm a választ, ment a zöld!
Jajjj kicsi lány! Sürgősen hagyd abba ezt a butaságot, tessék enni és nehogy hánytasd magad!!!!
A mi családunk ugyanez pepitában. Nálunk mindig a kicsi volt a szent, a jó, a tökéletes;én meg a lusta, csúnya, buta. 10 évvel később édesanyámék verik a fejüket a falba, mert a tesóm még mindig otthon lakik, alig dolgozik, ha keres is valami pénzt azt is elveri rögtön. Én pedig már családos anya vagyok, saját lakással és a világ legcsodálatosabb férjével illetve két kis ördög fiókával.
Próbálj arra gondolni, hogy téged csak erősítenek a szüleid, te sok mindent el fogsz érni, nehéz út lesz, de megéri, a nővéred meg mindig is csak anya-apa kicsi tökéletessége lesz...
Te igenis sokkal jobb vagy, mint bárki más legyen az a nővéred vagy a szomszéd lány vagy a 2013-mas Ms. Hungary, mert te, TE vagy!!!!
Előre nézz, csukd be a füled és csak a saját jövődre koncentrálj!!!
Nyugi én is így voltam vele. Csak az alkalomra vártam, hogy falnak menjek. Az én szüleim is csak kritizálni tudnak, még most is, pedig nem mondhatnám, hogy rosszul élünk, de a szüleim szerint, lusta vagyok (valószínűleg ezért lett meg a 2 diplomám, ezért van saját üzletem és olyan bevételem amiről Ők még álmodni se merhetnek), a férjem egy alkoholista állat, aki lusta és csúnya és semmirekellő (többet dolgozik Ő egyedül mint a drága húgom családja és a szüleim együttvéve), a gyerekeink pedig ugyanolyan haszontalan semmirekellők lesznek mint mi... Már lesz@rom.... Képzeld el hogy a diploma osztómra sem jöttek el, mert szerintük az csak felesleges "úri huncutság" és a húgom is milyen jól elvan diploma nélkül...
Próbálj meg egyetemre menni, lehetőleg távol tőlük, én is az ország másik végébe mentem és próbálj meg bekerülni külföldi csere programba. A lényeg hogy messze legyél :) És tényleg engedd el a füled mögött, nehéz de muszáj ha nem akarsz diliházba kikötni :D
Először is ne hánytasd magad, ne csinálj butaságot, inkább gyere el hozzám és a picsi-pacsi alatt lefogysz, de szerintem teljesen jó a testsúlyod. :D
A szüleiddel meg ne foglalkozz, ahogy többen is mondták előttem, ezáltal legyél erősebb, tűzz ki magad elé célokat, hogy felnőttkorodban minimum a képükbe röhöghess de legalábbis betudd bizonyítani hogy te elértél valamit a nővéreddel ellentétben. Szerintem is ha lesz lehetőséged egyetemre menni válassz egy olyat ami minnél messzebb van tőlük és akkor nemtudnak zargatni.
18/F
Nálunk ez 5.-n kezdődött, mikor én év végén 3-s lettem matekból, és nővérem 7.-g végig 5-s volt ebből a tantárgyból, majd azzal folytatódott, hogy a nővérem átment az angol írásbelin, és a szóbelin is angolból, én meg a szóbelin megbuktam, mert nem tudtam mit mondani a vizsgáztatónak, mármint, ha kérdezett, akkor válaszoltam, egyébként meg se szólaltam, mivel szociális fóbiám van, majd azzal, hogy nővérem atlétikára járt, én meg tohonya vagyok, kövér, az én hozzá állásommal nem fognak felvenni abba a középsuliba ahova járni akarok...
Mit tehetsz ellene? Tűrsz! Én is ezt csinálom.
A továbbiakban kollégista leszek, de sajnos a hétvégéimet így is otthon kell töltenem, amiből képzelhetitek hogy mi lesz..
Tehát akkor erre tényleg nincs megoldás? Senkinél se vált be semmi beszélgetés ilyesmi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!