Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak az én szüleim ilyenek?

Csak az én szüleim ilyenek?

Figyelt kérdés
Állandóan veszekszem velük, ekkor ők az orrom alá dörgölik, hogy "amíg én tartalak el...". Magyarul, hogy húzzam meg magam. Már annyira unalmas, mert még nem tudok tenni ellene, mivel tanulnom kell. Pedig már szívesebben dolgoznék és költöznék el. Mert szerintem eléggé gusztustalan a gyerek képébe vágni, hogy még mindig el kell tartaniuk. Nem én akartam megszületni, könyörgöm. :/
2013. aug. 19. 11:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen.Csak neked.-.-
2013. aug. 19. 11:46
 2/18 anonim ***** válasza:
80%
Hasonló a helyzetem.
2013. aug. 19. 11:55
 3/18 A kérdező kommentje:
Én már nagyon nehezen bírom. :(
2013. aug. 19. 11:58
 4/18 anonim ***** válasza:
59%
Én se könnyen. Bezzeg ha egy veszekedés alkalmával azt mondom mérgemben, hogy ha 18 éves leszek, megszabadulhattok tőlem, mert azonnal költözöm, akkor hülye vagyok. Oké...
2013. aug. 19. 12:01
 5/18 anonim ***** válasza:
35%
Az gondolom eszetekbe sem jut, hogy nem kéne szájalni és szemtelenkedni a szülőkkel.
2013. aug. 19. 12:20
 6/18 anonim ***** válasza:
32%

Ne veszekedj velük, akkor nem vágják a fejedhez azt, ami tény: ők tartanak el. Ennek fejében szeretetet, figyelmességet és belátást várnak el tőled.

A "nem én akartam megszületni" meg értelmetlen. Szeretettel vártak, neveltek, taníttatnak, mindenben támogatnak? Akkor? Neked mi a feladatod cserébe? Tanulni és alapból tisztelni a szüleidet. Majd, ha egyszer szülő leszel, meg fogod érteni. Vagy még előbb. is.

2013. aug. 19. 12:26
 7/18 A kérdező kommentje:

Én megértem és tisztelném őket, ha ők is tisztelnének. Ez is szerintem csak akkor működik, ha kölcsönös. Mert oké, hogy gyerek vagyok, de ők vállaltak, nem én határoztam el, hogy na akkor most kipottyanok, hogy a terhükre legyek.

"Szeretettel vártak, neveltek, taníttatnak, mindenben támogatnak?"---> Nem úgy érzem. Pedig nem drogozom/iszom/cigizem/lógok. Tanulok is, járok iskolába, ennek ellenére így beszélnek velem. Tisztában vagyok vele, hogy tanulnom kell, hogy a saját lábamra állhassak. Eszem ágában sincs élősködni, ahogy azt sokszor gondolják.

2013. aug. 19. 13:49
 8/18 anonim ***** válasza:
24%
Ahhoz hogy bulizz meg azt csináld amit akarsz ahoz elég idősnek érzed magad, ahoz hogy diákmunkázz vagy eltartsd magad ahoz nem? Nem csodálom a szülők hozzáállását...
2013. aug. 19. 14:00
 9/18 A kérdező kommentje:
Felhívnám a figyelmedet az utolsó kommentemre, amiben leírtam, hogy nem élek ezekkel a dolgokkal. :) És tudod az bosszant leginkább, hogy az smerőseim közül, akik buliznak meg drogoznak és egyebek... a szüleik szeretik és támogatják őket anyagilag is. Nincsenek elvárásaim, hogy ezt vegyék meg nekem, meg azt. De azért, ha már megalkottak, akkor gondoskodjanak rólam, amíg én nem tudok magamról. Amúgy sem akartam életem végéig a nyakukon lenni, de így még inkább arra ösztönöznek, hogy tegyek ez ellen a kiszolgáltatott helyzet ellen. Jelenleg azzal tudok tenni érte, hogy tanulok. Jóhogy nem írnak számlát a kiadásokról, aztán nyomják a képembe, hogy fezessek. Szerintem később nekik is jól fog esni, ha majd rászorulnak, ha segítem őket, de ez természetes.
2013. aug. 19. 14:13
 10/18 anonim ***** válasza:
26%
Akkor őszintén mit is akarsz belőlük kicsikarni, hogy itt hisztizel?
2013. aug. 19. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!