Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 120 kilometerre elö szüleim a...

120 kilometerre elö szüleim a telefonon keresztül akarnak kontrollalni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Idös szüleim követelik, hogy mobilom mindig legyen bekapcsolva, ha kikapcsolom, megsertödnek, pedig rendszeresen (2-3 naponta) hivom öket. Ha viszont bekapcsolva hagyom, kora delelött zaklatnak hülyesegekkel, pl. reggel 8-kor vasarnap. Masik gyerekük honapokig nem hivja öket, arra nem szolnak ra. Nincs kedvem "szot fogadni" miutan gyerekkoromban nem törödtek velem, es amugy sem vagyok mar fiatal. 42/N

#család #telefon #öreg szülök
2013. aug. 16. 23:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%

Én következő hívásnál megmondanám, hogy egy hónapig szervibe lesz a telefon majd ha tudom az utcáról hívom őket.

Mondjuk ez is csak egy kis megoldás.

2013. aug. 16. 23:46
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi az ötletet.
2013. aug. 16. 23:51
 3/11 kovpet ***** válasza:
100%

"ha kikapcsolom, megsertödnek"

...és ez azért baj, mert?

2013. aug. 16. 23:54
 4/11 anonim ***** válasza:
74%

Nekem anyám csinálja ezt,tehát megértelek!

Én is folyton idegeskedtem,mert van hogy felhív fél órára,el ecseteli hogy a szomszéd Julcsi nénik hány macskája született,ki mikor házasodott meg...stb!

De már nem idegeskedem.

Azt szoktam csinálni,hogy kihangosítom a telefont,én pl szeretek olvasni!

fogok egy jó könyvet,és olvasom,majd reflexszerűen odakérdezek,hogy "tényleg?" "na,az tök jó!"

Meg ilyen egy szavas válaszokkal szoktam neki felelni a kérdéseire.

Ha megunja,akkor elköszön,és leteszi!

Tényleg van olyan,hogy én nem is kérdezhetek,mert felhív,elhadarja 15 percben hogy mi történt a szomszédokkal,az ismerősökkel,meg számomra tök ismeretlen emberekkel,aztán jó kioszt! pl megfáztam,nem kéne sál,sapka nélkül rohangálnom (telefonból biztos látja hogy rohangálok,vagy onnan 100km-ről) majd leteszi :D

2013. aug. 17. 00:01
 5/11 anonim ***** válasza:
49%

Csak addig nem lesz kedved, amíg egyszer be nem üt a mennykő: nem tudnak elérni, amikor egyiküknek baja lesz. Nyilván ezért akarják, hogy elérhető legyél, mert félnek.

Más kérdés, hogy indokolatlanul viszont nem kéne hívogatniuk. Amúgy a reggel 8 nincs olyan korán...

Kérd meg őket, hogy 10 előtt ne hívjanak.

2013. aug. 17. 00:09
 6/11 A kérdező kommentje:

4-es, nalunk is pont erröl van szo. Sokszor vadidegen emberekröl mesel orakon keresztül, maskor meg elhadar valamit 15 percben, aztan leteszi.

Altalaban szohoz sem jutok.

De amikor mar hatodszor hallom ugyanazt a sztorit, a falra tudnek maszni!

Szerintem ez lelki terror, hogy akar vasarnap kora reggel is kepesek ide telefonalni (Ausztria) csakhogy megkerdezzek, ebren vagyok-e mar, en, a vilag lustaja. Bezzeg ök az en koromban 11-ig aludtak hetvegen...

2013. aug. 17. 00:10
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

kérdező!

Nekem van olyan,hogy az ajtóból rohanok vissza,mert egy ideig velem is eljátszotta anyám,hogy ha nem vettem fel a telefont,akkor jól leszidott!

Mégsem ülhetek,és várhatom napi 24 órában a hívását.....

Múltkor pl azért lettem leszidva,mert párommal átmentem a szomszédba,és nem vittem a mobilomat,erre páromat hívta,hogy mi van velem,meghaltam,vagy elütött vmi hogy 10x hív,és nem vagyok elérhető!

Hát erre ideges lettem,mert ha tényleg vmi fontosat szeretne,akkor oké,na de pletyizni kinek van kedve?

2013. aug. 17. 00:24
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen megértelek ! Látom nem csak az én anyum ilyen !!! Anyu 160km-re lakik tőlünk ,minden nap ,vagy jobb esetben minden 2. nap hiv . Bevallom hogy amikor már látom ,hogy ő hiv ,nem veszem fel a telefont . Akkor meg megy a sértődés ,hogy Miért ? ,Bezzeg yx minden nap beszél a szüleivel stb ... Egyszerűen nincs miről mesélnem,hiszen nem történik semmi különös ,de vele sem . Szerintem bőven elég lenne, ha hetente 2x beszélnénk ,a mesélnivaló is több lenne . Sajnos igy ahogy nálunk van ,nem tudom leküzdeni az érzést,hogy ellenőrzés alatt állok :S !!! Telefonba is sokszor számonkér stb ... Pedig alapból nem rossz a viszonyunk ,csak anyám ilyen ,ami néha már fárasztó . Most is nemrég együtt voltunk fodrásznál ,és ott a fodrász mesélte ,hogy mindden nap beszél szüleivel 1-2 percre .Anyám rögtön rávágta (miközben engem méregetett a tükörből ) ,hogy úgy is kell ,a szülőkkel minden nap kell beszélni ! (pfff ...fel is húztam magam az egyértelmű nekem szánt célozgatáson) Bocsi ,hogy igy kifakadtam :D !
2013. aug. 17. 07:03
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

42 éves nőként?!

Ha eddig még nem jutott eszedbe, akkor most szólok, hogy változtasd meg a telefonszámodat, titkosíttasd, és rúgd le végre anyukáékat. Nem törődtek veled, nem szerettek, egész életükben csak kihasználtak és ugráltattak, mint egy kis hülyét. Most vénségükre akarnak rád akaszkodni?

Milyen jogon követelnek bármit is tőled, ha nem adtak semmit? (a felnevelés pénzügyi része nem téma, mert az a kötelességük volt szülőként és ezt ők vállalták!)

Vagy eltűröd, vagy fellázadz végre és teszel ellene. Jó volna ehhez egy pszichiáter is (már 15 évvel ezelőtt kellett volna, de soha nem késő), mert magad kevés vagy ehhez, támasz kell a szeretethiány ellen is (amin keresztül tudnak téged dróton rángatni), és az agressziójuk ellen (az életedbe való kéretlen és durva beavatkozás, kontroll agressziónak számít).

2013. aug. 17. 11:12
 10/11 anonim ***** válasza:
Ne legyél a lábtörlőjük! Most ki van adva az ukáz. Végrehajtani!:-)
2013. aug. 18. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!