Miért csinálja ezt velem?
Anyám egyből támadásként veszi fel, hogyha felhozom a költözés témát. Szeretnék előbb vagy utóbb (de inkább utóbb lesz belőle...) elköltözni itthonról, 20 éves leszek, lassan szeretnék a saját lábamra állni. De anyukám egyből jön azzal, hogy "Miért, olyan rossz itthon?" meg ilyen és ehhez hasonló szövegekkel, és egyszerűen úgy tűnik, hogy képtelen elfogadni, hogy lassan felnövök. Egyke vagyok. Édesapámnak semmilyen ellenvetése nem lenne, hogyha akár holnap elköltöznék itthonról.
Ha meglenne rá a keretem, elköltöztem volna már rég :D
"NE hozd fel a témát, hanem amikor ott lesz az ideje, AKKOR közöld, hogy MOST megyek és el van intézve az egész. Elöre felesleges ezen vitázni, csak sresszt okoz, és értelme nincs."
Ezzel nem értek egyet, szerintem úgy korrekt, ha a szülők tudják, hogy hányadán állnak. Szüleim elváltak, ottmaradtam anyuval a nagy házban. Mondtam neki, hogy kb. két év múlva elköltözök, és ne is számítson arra, hogy maradok, egyébként pedig tizenéves korom óta mondogattam, hogy nem fogok ottmaradni. Én elköltöztem, az öcsém is el akar, anyu tudja is. Kb. fél évig könyörögtünk neki, hogy hirdesse meg a házat, mert egyedül nem tudja fenntartani, az öcsém, aki még ott él, ad neki pénzt. A ház azóta sincs eladva, csak öntik bele a pénzt, mint egy feneketlen kútba. Ha az öcsém elköltözik, majd fizethetem az öcsémmel felesben a költségeket, amiket ő nem tud, marha jó! És ez csak azért mert csökönyös.
Az elsö vagyok: mivel a kérdezö már parszor mondta, hogy el akar majd költözni, EZÉRT mondtam, hogy ne hozza fel a témát mostanában, mert nem aktuális. Anyuka már hallott a dolgoról, idövel fel is fogja, hogy a "gyereke" külön fog költözni. Ezt jelenleg állandóan emlegetni értelmetlen, mert CSAK veszekedés, sértödés, stessz van belöle.
MAJD amikor tényleg adott a költözés lehetösége, AKKOR érdemes még egyszer visszatérni rá, és nem vitatkozni rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!