Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ekkor? (gyerekta...

Mit csináljak ekkor? (gyerektartás)

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy van egy fiam, már el múlt 18 éves. De semmibe se vesz már több éve. A férjemmel elváltunk 5 éve mert megismerkedett egy másik nővel. A fiam úgy döntött, nála lakik tovább, én meg elköltöztem a szüleimhez. 2 évig rendesen tudtam vele tartanai a kapcsolatot, a tartásdíjat is fizettem rendesen. De 3 éve úgy döntött, hogy nem akarja tartani velem a kapcsolatot. Hiába akarok vele beszélni, hiába hívom telefonon, nem akar velem beszélni. Amikor felhívtam a 18. születésnapján, akkor csak annyit mondott "jobban tetted volna, ha nem hívtál volna fel" erre letettem. Lényeg a lényeg, mind végig fizettem a tartásdíjat, még utána is, hogy már nem akarta velem tartani a kapcsolatot. De most az állásomat is elveszítettem, így nem tudom fizetni a tartásdíjat. Valahogy el lehet azt érni, hogy ne kelljen? Bíróságra kell ezzel menni? Vagy, jogilag már felnőtt, tehát akkor is köteles vagyok fizetni? Meg, én hallottam olyanról is, hogy ha érdemtelenül viselkedik, akkor is megszüntethető? Tehát olyan magatartást tanusít, mint ez, hogy nem tartja velem a kapcsolatot.
2013. aug. 16. 11:35
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Mi van a bírósági határozatban?

Ha az, hogy gyerektartást kell fizetned a gyerek 18 éves koráig vagy addig amíg be nem fejezi a középiskolát, akkor semmit sem kell tenned, nem kell bíróságra menned, egyszerűen nem tovább fizetned.

2013. aug. 16. 14:00
 12/12 A kérdező kommentje:
Az nincs benne hogy meddig, csak az, hogy a fizetésem 20%. De mivel már nincs állásom...
2013. aug. 16. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!