Gyerktartás. Ki fizet és kb. milyen összeget a bírósági eljárás jogcímén?
Ha jól értem, az anya szeretné, ha újra megállapítanák a gyerektartás összegét.
A perköltséget a vesztes fél fizetni, azaz, ha jogos az anya követelése, akkor az apa, ha nem jogos, akkor az anya.
Ha az apa kevesebbet keres, akkor kevesebbet is kell fizetnie.
Nem világos, hogy te ki vagy, az apa vagy az anya és ki akar pert indítani.
Az apának ADDIG a jelenleg megállapított összeget kell fizetnie, amig ezt egy bírósági határozatban meg nem változtatják.
A perköltséget az fizetni, akinek a követelése nem jogos: tehát ha az anya emelést, az apa meg csökkentést kér, akkor akinek igazat adnak, az nem fizet, a másik igen.
A gyerektartás összegét csak akkor változtatja meg a bíróság, ha az apa fizetése változott, vagy valami megváltozott a körülményeiben, pl. lett újabb gyereke.
apa mostani élettársa vok,bár sztem ez lényegtelen :)
eddig nem volt hivatalosan megállapítva,csak meg voltak egyezve 20 ezerben,ezért kérdem,h milyen költségekre számíthatunk,ha anya bíróságra megy...
amúgy igen jön nálunk a 3.gyerek :)
Tehát a lényeg ,ti vállaltatok egy harmadik gyereket ezért apuka csökkenteni akarja az amúgy is kevés gyermektartást a különélő gyermekére.Mivel bíróság nem állapította meg, az anyuka kérheti ennek megállapítását.Megvizsgálják a ti és az anya anyagi helyzetét.Apuka fizetésének 15-25% lehet a gyermektartás összege.50 % nem haladhat meg több gyermek esetén.
Hát akkor jön majd neked a nagy pofára esés, ha apuka majd egy 3. nőnek csinál gyereket és majd közlik veled, hogy kapsz 10 ezret és tartsd el a gyerekedet ahogy akarod.
Ezt eddig is tudtam :)
A várható bírósági költség érdekel!! :)
Húszezer elég kevés egy gyerekre...
Miért sajnálod ezt attól a gyerektől? Csak azért mert nem a tied?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!