Gyerktartás. Ki fizet és kb. milyen összeget a bírósági eljárás jogcímén?
Nem nagyon értelek.Ne ítélj,h ne ítéltess!
Sokmindent nem tudsz:)
Soha ne kezdj olyan pasival akinek már van gyereke :)
Akkor a másik oldalon kéne a saját igazad bizonygatni...
Bár,ha jobban belegondolok az ilyen anyáknak,mint te a gyereke az élete értelme,nem kell megosztania a szeretetét az apa és a többi gyereke közt.Persze ez nem baj.További szépet és jót neked :)
1. Ha eddig nem volt határozat a gyerketartásról, akkor ideje sürgösen a bírósághoz fordulni.
2. A per inditására van valamennyi illeték - ezt aktuáslian nem tudom, mennyi, ezt az fizetni, aki inditja az eljárást. Ha nagyon kevés a jövedelme, lehet kérni csökkentést illetve mentességet.
3. A gyerektartás mértéke az apa nettó jövedelmé alapján lesz megállapítva, 3 gyerek esetében az 50% egyharmada gyerekenként, ez kettöre kb 33%.
egy szülő akkor mondhatja magát JÓ szülőnek, ha az elvált társánál lévő gyermeket sem teszi ki nélkülözésnek!
Ha olyan társam lenne aki nem akarna fizetni.... akkor az már nem lenne a társam.
A jó szülő! elfogadja a társának a gyerekeit!
Kedves kérdező!!!!
számoljunk!
2 gyerek, iskolába járnak tehát bérletet kell venni
ez 2*3850= 7700,-Ft
ebéd befizetés: 2*10.000,- =20.000,- Ft(csak az ovit tudom figyelembe venni, mert én azt fizetem)
tehát marad a 2*15.000,- Ft = 30.000,- -27.770,-Ft =
2300,- Ft minden másra
mert felezni kell az összegeket, így 16.150,- Ft jut /szülő a 2 gyerek
van gyermeked, tehát tudod!!!! hogy mennyit költesz rá!
miből gondolod, hogy a másik ember nem szeretné egészségesen táplálni, szép ruhákba öltöztetni a gyermekét.
és a gyereknek igényei is vannak, ő is szeretne biciklit... használtan jó szerencsével 15-20 e Ft. de ügye ebből is kettő kell.
szóval! tényleg olyan nagy összeg az a 20/gyerek?
arról nem is beszélve, hogy a ruha, könyvek... és az ennivaló sem olcsó!
sőt! rezsit is kell fizetni.
miért várják el a gyermeket nevelőtől, hogy ő saját magától vonjon meg mindent annak érdekében, hogy a gyermekének valamit tudjon biztosítani!!!!!
egy szülő jó esetben..fizetés: 120.000,- ebből rezsi: 40.000,-, bérlet 10.500,- ovi: 10.000,-
tehát: 1980,- Ft / nap összeget költhet magára és a gyermekére.
neked elég napi 2000,- Ft? reggeli, ebéd, vacsora, + néha mozi, esetleg 1 könyv.
ha megoldottad, akkor meséld el.... mert nekem nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!