Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyerktartás. Ki fizet és kb....

Gyerktartás. Ki fizet és kb. milyen összeget a bírósági eljárás jogcímén?

Figyelt kérdés
Ha anya kevesli a havi gyerektartást,amit apa fizetni tud és bíróságra megy akkor kinek vannak milyen hivatalos költségei?

2013. jún. 28. 07:26
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Nem nagyon értelek.Ne ítélj,h ne ítéltess!

Sokmindent nem tudsz:)

2013. jún. 28. 09:32
 22/31 anonim ***** válasza:
32%
Valóban, sok mindent nem tudok!De lehet itt bármi, anyuka ilyen meg olyan, meg van új párja stb, meg ő akart válni meg megcsalta, meg uszítja a gyereket stb. stb.Viszont, ez mind mellékes.Egy válásnál megy a háború.Én is váltam, volt háború.De ez mellett mind a ketten azt mondtuk a gyerek ne sérüljön, az élete a legkevésbé változzon.Az életszínvonala ne változzon azért, mert mi válunk!!!!!És én büszke vagyok rá, hogy a gyerekem továbbra is ugyan úgy élhet anyagilag mint előtte, és az apjával jó a viszonya.Az apja nem volt kicsinyes, még akkor sem amikor megjelent egy új nő aki arra biztatta, hogy csökkentse a gyermektartást.Ő nem engedte, mert a gyerek a lényeg.Én meg minden egyes fillért a gyerekre költök.Ha túl sokat fizet akkor veszek valami drágább dolgot a gyereknek, amit nem én adok át hanem az apja!Mert közösen vállaltuk a gyereket ezért hátra nem hagyom ,mert új családot csinálok!!!
2013. jún. 28. 09:47
 23/31 A kérdező kommentje:
Sajnálom,h nem látod a fától az erdőt :(
2013. jún. 28. 09:51
 24/31 A kérdező kommentje:
Sztem menj pszichológushoz,úgy tűnik még nem dolgoztad fel,h elváltatok :(
2013. jún. 28. 09:54
 25/31 anonim ***** válasza:
19%
Ez mellébeszélés a részedről!Nincsenek érveid.Kívánom, hogy ne kerülj olyan helyzetbe, hogy egyedül maradsz a gyerekekkel.Az élet bármit hozhat és akkor baromira számítani fog apuka hogy áll a dologhoz.Ha az első gyerekéhez így áll ,a te gyerekedhez is így fog állni!
2013. jún. 28. 09:56
 26/31 A kérdező kommentje:

Soha ne kezdj olyan pasival akinek már van gyereke :)

Akkor a másik oldalon kéne a saját igazad bizonygatni...

Bár,ha jobban belegondolok az ilyen anyáknak,mint te a gyereke az élete értelme,nem kell megosztania a szeretetét az apa és a többi gyereke közt.Persze ez nem baj.További szépet és jót neked :)

2013. jún. 28. 10:05
 27/31 anonim ***** válasza:
19%
Nekem nincs szükségem pszichológusra.5 éve elváltunk,új párom és egy kicsink is van már.A volt férjemmel nagyon jó a kapcsolatunk és én ennek nagyon örülök.Bármikor viheti a lányát, szülői értekezletekre fogadó órákra jár. 60 ezer gyermektartást fizet.Te nem tudsz érvelni ,azért írsz nekem ilyeneket, hogy pszichológusra van szükségem.De gondolom, most kismama vagy és ilyenkor a hormonok dolgoznak.Ne idegesítsd magad, én csak leírtam a véleményemet, ez az oldal erről szól!Ha nem bírod a negatív kritikát akkor ne itt kérdezz!Jó babavárást neked!
2013. jún. 28. 10:06
 28/31 anonim ***** válasza:
71%

1. Ha eddig nem volt határozat a gyerketartásról, akkor ideje sürgösen a bírósághoz fordulni.

2. A per inditására van valamennyi illeték - ezt aktuáslian nem tudom, mennyi, ezt az fizetni, aki inditja az eljárást. Ha nagyon kevés a jövedelme, lehet kérni csökkentést illetve mentességet.

3. A gyerektartás mértéke az apa nettó jövedelmé alapján lesz megállapítva, 3 gyerek esetében az 50% egyharmada gyerekenként, ez kettöre kb 33%.

2013. jún. 28. 11:45
 29/31 anonim ***** válasza:
52%

egy szülő akkor mondhatja magát JÓ szülőnek, ha az elvált társánál lévő gyermeket sem teszi ki nélkülözésnek!

Ha olyan társam lenne aki nem akarna fizetni.... akkor az már nem lenne a társam.

A jó szülő! elfogadja a társának a gyerekeit!

2013. jún. 29. 09:10
 30/31 anonim ***** válasza:
61%

Kedves kérdező!!!!

számoljunk!

2 gyerek, iskolába járnak tehát bérletet kell venni

ez 2*3850= 7700,-Ft

ebéd befizetés: 2*10.000,- =20.000,- Ft(csak az ovit tudom figyelembe venni, mert én azt fizetem)

tehát marad a 2*15.000,- Ft = 30.000,- -27.770,-Ft =

2300,- Ft minden másra

mert felezni kell az összegeket, így 16.150,- Ft jut /szülő a 2 gyerek

van gyermeked, tehát tudod!!!! hogy mennyit költesz rá!

miből gondolod, hogy a másik ember nem szeretné egészségesen táplálni, szép ruhákba öltöztetni a gyermekét.

és a gyereknek igényei is vannak, ő is szeretne biciklit... használtan jó szerencsével 15-20 e Ft. de ügye ebből is kettő kell.

szóval! tényleg olyan nagy összeg az a 20/gyerek?

arról nem is beszélve, hogy a ruha, könyvek... és az ennivaló sem olcsó!

sőt! rezsit is kell fizetni.

miért várják el a gyermeket nevelőtől, hogy ő saját magától vonjon meg mindent annak érdekében, hogy a gyermekének valamit tudjon biztosítani!!!!!

egy szülő jó esetben..fizetés: 120.000,- ebből rezsi: 40.000,-, bérlet 10.500,- ovi: 10.000,-

tehát: 1980,- Ft / nap összeget költhet magára és a gyermekére.

neked elég napi 2000,- Ft? reggeli, ebéd, vacsora, + néha mozi, esetleg 1 könyv.

ha megoldottad, akkor meséld el.... mert nekem nem megy.

2013. jún. 29. 09:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!