Mi a fenének vállal valaki gyereket, ha saját magát sem képes eltartani?
És itt most nem is a cigányokról beszélek!!(pedig rájuk is nagyon jellemző)
Olvastam pár esetet, meg a híradóban is volt jó néhány. A szülők állandóan panaszkodnak, hogy nincs mit enni, éheznek, számlákat évek óta képtelenek fizetni. De akkor MINEK gyártottak még 2-3 gyereket pluszba? Miért akarják a saját nyomorult sorsukat ráhúzni még + 2-3 gyerekre??
Ekkor jött mindig a kifogás: de hát védekezni drága.
Miért, a gyereknevelés szerintük nem az?
Nemrég olvastam, hogy felvett egy család még évekkel ezelőtt azért hitelt, hogy egy ideig jobban élhessen. Most a TV-ben kuncsorogtak, mert ennivalójuk sincs már, de 7 gyerekük van, és a legidősebb is 16 éves !!! Az iylen felelőtlenek miatt adózzak annyit, hogy jusson nekik is valami?
Ha nekem hitelem lenne, vagy a szegénységi küszöb alatt élnék, úgy, hogy még magamnak is alig jut néha, eszembe sem jutna még csinálni pluszba gyerekeket....És akkor még ki is jelentik, hogy nekik a családi meg a GYES nem elég. Akkor MINEK szült? Mutatták a TV-ben, hogy iszonyatos körülmények között vannak, és az anyuka megint terhes.
De olvastam olyat is, hogy nagyon szegényes körülmények között élt egy család, apuka balesetben meghalt, de 10 gyerekük van.....
Bocs a kirohanásomért, de csak engem idegesít ez? Arról nem is beszélve, hogy nem 1 családnál láttam, hogy lóg a CIGARETTA a kezükben. De a gyerekek éheznek, meg ők is, de érdekes, cigire mindig van pénz?
Nagyon kiakadok az ilyeneken mindig.
Mondjuk nekem már az is durva, amikor egy fiatal lány, aki a szüleivel él, teherbe esik, el akarja vetetni, mert ésszel gondolkozik, és itt neki esnek, hogy nem baj, ha semmije nincs, nem baj, ha az anyjáék nyakára szül, mondassa le inkább a netet spórolásból, de szüljön. Nem baj, ha keveset ehet majd a gyerek, csak szeretet legyen..
Én már ezen is felszoktam háborodni, nem hogy ezen a megélhetési gyerekvállaláson.
Ész az nincs, csak szaporodni ösztönből, mint az állatok. Még azok is sokkal különben, mert aztán mindent megadnak a kisállataiknak.
Az a gond, hogy ha már a szülő hülye (nem gondolkodik előre, nem vállal felelősséget stb), akkor a gyereke is ilyen lesz.
Nos akik most felelőtlenül vállalnak gyereket, azok ilyen neveltetést (jó hiányosat) kaptak... és észt sajna nem lehet adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!