Miért a dolgozóknak kell eltartani azokat akik képtelenek saját magukról gondoskodni, pedig életerős, munkaképesek?
Ez maximum fél évig állhat fenn, aki addig nem talál munkát azzal súlyos gondok vannak
- rossz végzettség
- nem jól dolgozik
- személyiségével, megjelenéssel vannak gondok
Ismerek olyan embereket akik még az utolsó faluban is - ahool én élek - találnak alkalmi munkákat amiből megkeresik a szükségleteikre a pénzt, mások meg évekig csak lógatják a lábukat és azt mondják "nincs munka.
Miért kell ezeket eltartani?
- rossz végzettség - Mi a rossz vegzettseg szerinted? Nem lehet mindenki diplomas es ha jol tudom, Magyarorszagon egyedul az orvosokban szenvedunk hianyt.
- nem jól dolgozik - Mert nem akar minimalberert napi 12 orat dolgozni heti 6 vagy 7 napon keresztul, szabadsag nelkul?
- személyiségével, megjelenéssel vannak gondok - Ja, pl kisgyermeke van es mar nem is olyan vonzo a szemelyiseges se a megjelenese....
A kérdező kommentje:
Ez maximum fél évig állhat fenn, aki addig nem talál munkát azzal súlyos gondok vannak
- rossz végzettség
- nem jól dolgozik
- személyiségével, megjelenéssel vannak gondok
Na ez nem teljesen igaz.... Anyósomnak kb. 2 évig nem volt munkája és utána is csak úgy talált, hogy sógorom bevitte oda, ahol ő dolgozik.
Keresett folyamatosan, jól dolgozik (16 évet húzott le az utolsó munkahelyén), ápolt, nincs gond a megjelenésével.
Egy "probléma" volt vele, hogy 56 éves volt akkor. A kora miatt nem kellett senkinek.
Úgyhogy ne általánosíts ilyen butaságokkal, mert nem húzhatod rá mindenkire ugyanazt a kalapot.
- rossz végzettség - Mi a rossz vegzettseg szerinted? Nem lehet mindenki diplomas es ha jol tudom, Magyarorszagon egyedul az orvosokban szenvedunk hianyt.
Informatikusokban, gépészmérnökben is hiányt szenvedünk. olajmérnök az egész világon kell, hegesztőből és CNC-ből bőven van hiány szintén a világon, a jó szakmunkás meg az országban is megél és ez a "nem jól dolgozik" pontra is válasz egyben,mert mindegy mennyire túltelített egy piac, ha valaki jól dolgozik, azt fel fogják venni a kevésbé jó helyére.
- nem jól dolgozik - Mert nem akar minimalberert napi 12 orat dolgozni heti 6 vagy 7 napon keresztul, szabadsag nelkul?
Nem csak erről van szó. Arról is, hogy a tudása nem megfelelő stb.
- személyiségével, megjelenéssel vannak gondok - Ja, pl kisgyermeke van es mar nem is olyan vonzo a szemelyiseges se a megjelenese....
Azért a gyerekvállalásba ezt bele kell kalkulálni, szerintem amikor terhes lesz valaki, akkor beleszámolja h "problémás" és így kell tervezni a jövőjét.
Szidhatsz ezért, de nem a világ fog hozzánk igazodni, hanem nekünk kell a világhoz.
te dolgozol?
hány embert tartasz te el?
te is lehetsz beteg meg munkanélküli is!
a gondolkodásod alapján egyedülálló, 18 év körüli lehetsz, aki csak magára képes gondolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!