Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igaza van apukámnak, hogy nem...

Igaza van apukámnak, hogy nem adja ide a kocsiját?

Figyelt kérdés

Lány vagyok és most nemrég lett meg a jogsim. Apu pedig nem akarja ide adni a kocsiját, hogy vezessek:( Pedig olyan jó lenne. Nagyon szeretek vezetni és szerintem jól is megy:) Jó lenne néha kocsikázni kicsit. Vagy most is például a barátnőmmel leugrani Siófokra strandolni vagy valami. Most is itthon van apa és nem is kell neki egész nap a kocsi és mégse adja ide:( Azt mondja az nem nekem való kocsi:( De nem értem miért. Meg azt se értem miért kellet erőltetni, hogy csináljam meg a jogsit. Mert ő erőltette. Megszerettem vezetni erre meg nem adja ide:(

Szerintetek igaza van, hogy nem adja ide vagy ide kellene adnia? Ti megkaptátok a szüleitek kocsiját mikor meglett a jogsitok?

2013. aug. 10. 12:17
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
7%
Nekem ideadták. Ismerték az oktatómat, és velük is vezettem néha ilyen elhagyatott utakon (tényleg olyanokon, ahol nem jár autó, nem csak elvétve 1-2), már akkor is, mikor még el sem kezdtem vezetni. Amikor vizsgáztam, ők vittek el, és akkor még haza is, de az oktató és a vizsgabiztos is áradoztak, hogy mennyire ügyes voltam, és poénkodva megjegyezték, hogy nehogy úgy járjak, mint a vizsgázottak 60%-a, hogy soha többet nem ülök volán mögé, mert senki nem engedi... A vizsgától számított 2 héten belül megkaptam a jogsimat, és amint kibontottam a borítékot már nyomták is a kezembe a kulcsot, hogy na épp ideje volt megkapnom, menni kéne a boltba ezt meg azt venni, indulhatok. Én meg beültem az autóba és mentem, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. Egy percig nem izgultam, sosem volt még bennem félelem a vezetés miatt, imádom, és magabiztos is vagyok. Nem állatkodok, csak értelmesen közlekedek. Rövidebb utakra mindig engedtek szó nélkül egyedül, ha pedig hosszabb útra mentünk pl. rokonokhoz, akkor is alap volt, hogy én vezetek, viszont ott láthatták, hogy hogy is megy a dolog, és ha gond lett volna, át tudják venni a vezetést. Sosem kellett. Ma már akárhova megyünk együtt, mindig én vezetek, mert szeretik. Biztonságos vagyok, nem megyek bele veszélyes előzésekbe, dinamikusan vezetek, nem tötyögök, nem fulladok le, stb. Nekünk 2 autónk van, mindkettőt vezethetem, mindig azt, amelyik épp itthon van. Nem luxusautók, de nem is alsó kategóriásak. Az egyik egy Passat CC a másik pedig egy Skoda Superb. Szerintem mondjuk egyik sem kezdő sofőrnek való, de azért nem vettek egy Trabantot, hisz ezeket kell megszoknom és használnom. Pontosabban kellett, már megszoktam, 3 éves és nagyjából 70 ezer km-t vezettem eddig. A szüleiden múlik sajnos. Ha ők nem engednek, akkor nemt udsz mit csinálni. Kérd meg, hogy járjatok el együtt kirándulni, akkor te vezetsz és láthatja, hogy hogy megy, valamint gyakorolsz is. Na meg családi programnak se rossz. Mehetnétek alföldön, hegyvidéken, autópályán, szoknál minden terepet. Ha látná, hogy jól megy, és megszoktad az autót, biztos odaadná.
2013. aug. 12. 20:00
 32/37 anonim ***** válasza:
29%
kérj tőle egy trabantot
2013. aug. 12. 22:08
 33/37 anonim ***** válasza:

Az hogy meg van a jogsid még szerencse, mert most már dupla pénzbe fog kerülni.

Elképzelhető hogy a papád jobban ismer téged mint te önmagadat. Amíg az egyik gyereknek szó nélkül oda adtam elsőre, addig a másik gyerekem egy ideig csak mellettem vezethetett. Annyira különbözőek figyelmesség és fegyelmezettség tekintetében-- mert eleinte az fontos, amikor még nincs gyakorlat.

De semmiképp nem tartom jó ötletnek a nagyobb távolságot eleinte, s főleg nem zsúfolt nyaralóhelyre.

2013. aug. 20. 20:34
 34/37 anonim ***** válasza:
Én meg azt nem értem, hogy azért lettem le pontozva mert friss jogsival apukámért kellett mennem, nagyon köszönöm a lepontozóknak! <3
2013. aug. 20. 21:14
 35/37 anonim ***** válasza:

34/ A pontozással Te ne törődj-- szerintem sokszor senki nem is pontoz, mert volt olyan beirásom ami soknak tettszett-- de nekem mindig ugyan annyit mutat 30%

az hogy elmentél valakiért azért nem jár lepontozás, lehet hogy jó érzéked van a vezetéshez.

pl. Fantasztikusan jól vezet a férjem még soha egy koccanása se volt pedig Európában is autóztunk.

DE! Amikor annak idején befizettük a kocsi árát-- akkor még várni kellett rá, a férjem elbizonytalanodott-- én szereztem meg először a jogsit, aztán még eltelt 5 hónap amikor Budáról ki kellett mennem Csepelre, mivel értesítettek hogy vegyem át a kocsit és egyedül, bőrig ázva az izzadságtól... épségben hazavittem az új kocsit. Majd Budáról lementem Szegedig, és vissza.- ez volt az ÉN jogsim és a kocsi beavatása.

A férjemet én tanítottam vezetni, csupa ideg volt, aztán ment a tanfolyamra és vizsgára.Fél év után úgy vezetett mint az álom.

szóval teljesen mindegy mennyire fiatal valaki vagy férfi vagy nő az illető. Nagyon jól vezettem a vizsgán is és imádok is vezetni...DE röhej!!-- soha nem tudtam megtanulni kerékpározni!! A egész család rajtam nevet!

2013. aug. 21. 02:06
 36/37 anonim ***** válasza:

Ja még valamit KÉRDEZŐ. Tudod az én unokám tavaly ősszel tette le a vizsgát. De hiába lett meg a jogsija, a férjem nem adta oda a kocsinkat, mindig beült mellé a férjem. egy 18 éves, most már 19 éves srác hát nem igen volt feldobva-- tovább kerékpározott-- aztán egy nap beállított egy használt kocsival-- a diákmunkával összespórolt pénzén vette. Elég klassz a kocsi és azóta szent a béke és mindenki boldog és nyugodt-- alkalmi munkákat is szokott vele vállalni utána kötve pótkocsit

Szóval a férjem attól félt esetleg miatta éri baj mert odaadta a kicsit--- aztán azért is majrézott hogy a kocsit töri össze, mi pedig már nem tudunk másikat venni!

szóval erre is gondolj KÉrdező.

2013. aug. 21. 02:16
 37/37 anonim ***** válasza:

"Ne a saját proli környezetedből indulj ki! "

Nem is értem, hogy miért ereszkedik le egy ilyen nagyarcú ribi a "prolik" közé??

2013. okt. 15. 22:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!