Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igaza van apukámnak, hogy nem...

Igaza van apukámnak, hogy nem adja ide a kocsiját?

Figyelt kérdés

Lány vagyok és most nemrég lett meg a jogsim. Apu pedig nem akarja ide adni a kocsiját, hogy vezessek:( Pedig olyan jó lenne. Nagyon szeretek vezetni és szerintem jól is megy:) Jó lenne néha kocsikázni kicsit. Vagy most is például a barátnőmmel leugrani Siófokra strandolni vagy valami. Most is itthon van apa és nem is kell neki egész nap a kocsi és mégse adja ide:( Azt mondja az nem nekem való kocsi:( De nem értem miért. Meg azt se értem miért kellet erőltetni, hogy csináljam meg a jogsit. Mert ő erőltette. Megszerettem vezetni erre meg nem adja ide:(

Szerintetek igaza van, hogy nem adja ide vagy ide kellene adnia? Ti megkaptátok a szüleitek kocsiját mikor meglett a jogsitok?

2013. aug. 10. 12:17
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
79%
utolsó: nem azt írtuk h ne vezessen, hanem h először felügyelettel és kisebb távon, amíg rutint szerez, ne azonnal Siófokra egyedül barátokkal!
2013. aug. 10. 12:59
 22/37 anonim ***** válasza:
64%
Kérdező még mindig nem utalt arra, hogy az Apja be ülne-e mellé. Amúgy mennyire van tőletek Siófok?
2013. aug. 10. 13:01
 23/37 M@x ***** válasza:
84%
Igen, négy kereke van, meg natúran 29 milkás "fogyasztói" ára. Barátkozz meg az új Ladáddal szerintem.
2013. aug. 10. 13:02
 24/37 anonim ***** válasza:
66%

Egyetértek azzal, hogy ez a kocsi nem kezdő sofőrnek való... Nem tudom, hogy álltok anyagilag, de esetleg nem lehetne vele megbeszélni, hogy vegyetek használtan neked egy jó állapotú női kocsit? 10-15 éves, jó állapotút már 3-400 ezerért lehet venni.

Akkor a rutin is meglesz, nem esel ki a gyakorlatból, később pedig saját jövedelemből lehet egy komolyabb kocsid is...

Addig esetleg felajánlhatod, hogy az árát diákmunkából törleszted...

Vagy mondjuk bevállalod vele a heti nagybevásárlást...

2013. aug. 10. 13:03
 25/37 anonim ***** válasza:
49%
Hány éves vagy? (nem rosszindulatból kérdezem) Egyébként milyen viszonyod van apukáddal, mennyire enged el, mennyire szokott félteni? Igazából szerintem a legjobban azzal tudnád meggyőzni, hogy ha együtt mentek valahova, mondod neki, hogy te szeretnél vezetni, ő meg figyeljen. Egy idő után kialakulna a megfelelő bizalom. Egyébként a kocsi értékének semmi köze az egészhez - mint ahogyan sokan gondolják -, nekem az egymillás Astrát nem adták oda a szüleim, pedig fiú vagyok :) Amúgy azért is kérdezem, hogy milyen a viszonyod apukáddal, mert előfordulhat, hogy olyan mint az enyém, hogy mindenért én voltam hibáztatva. Két kocsi lett totálkáros, amikor én vittem el a kocsit, és egyik balesetben sem én voltam hibás. Amúgy nekem is BMW-m van, igaz hogy hármas, de én nem szeretem, hogy automata. Mindenesetre vigyázz, ha elmész vele, nem olyan, mint amilyenen tanultál! Abban az autóban van vagy 400 ló, az enyémben 200 sincs :)
2013. aug. 10. 13:44
 26/37 anonim ***** válasza:
63%
24., ja biztos átülne egy Clioba, ha BMW-hez van szokva.
2013. aug. 10. 13:45
 27/37 anonim ***** válasza:
73%

26-os: már miért ne, ha vezetni akar... a BMW-t nem vezetheti ezek szerint... majd ha lesz saját jövedelme, és jól keres, majd vesz magának BMW-t, ha az kell neki...

És akárki is pontozott le, én nem az értékére mondtam, hogy nem kezdő sofőrnek való... hanem az erejére...

24-es voltam.

2013. aug. 10. 14:39
 28/37 anonim ***** válasza:
66%
27., nem én pontoztalak le, szerintem a véleményed korrekt, attól függetlenül, hogy nem értek vele egyet (a kocsi erejére vonatkozó megjegyzésed kivételével)! :)
2013. aug. 10. 15:14
 29/37 anonim ***** válasza:
42%

nekem sem túl régi a jogsim, de már nem is friss.

amikor meglett, nekem is akkora mellényem volt, h az ajtón alig fértem be, nyomtam, h milyen faxán vezetek, párom mellett már mentem pár kört a városban.

megbízott bennem, látta, h óvatos vagyok. oda is adta a kocsit egy barátnős kiruccanáshoz, nem is mentünk olyan messze.

de! mikor egyedül beszálltam és elindultam, legalább annyi lehetett a pulzusom mint a vizsgán. 10 percen keresztül csak mantráztam, h igen, képes vagyok rá :) na azután a kis utazásról hazatérve nagyon megnőtt bennem az alázat és lecsökkent az önbizalom. természetesen azóta is folyamatosan vezetek, de tisztában vagyok azzal, h mire vagyok képes és mire nem.

komolyan mondom, adja csak oda apuka azt a szép autót a kislánynak. ha intelligens a gyermek, akkor neki is legalább ennyire tanulságos lesz a siófoki út.

2013. aug. 10. 23:27
 30/37 anonim ***** válasza:
5%
Nekem sem akarta először ide adni apukám az autót de muszáj volt. Mikor a postás hozta a jogosítványomat rögtön hívtam apát, hogy meg kaptam a jogosítványomat külföldön volt mert kamionsofőr. Az volt az első szava az autóba be ne merjek ülni. BMW X6 M nagyon félti az autót.Szólt másnap, hogy érte kell menni Moszkvába mert haza kell hozni, de szóljak valakinek aki el jön vele. Az egyik barátnőmnek szóltam, hogy jöjjön velem neki már 6 éve van jogosítványa. Először Ő állt ki a garázsból mert onnan nem mertem először Ő vezetett, utána én vezettem nagyon élveztem biztonságba oda értünk. Vissza fele is sokszor vezettem én. Utána bár mikor ide adta az autót mert azt mondta ha Ukrajnán keresztül át tudtam vezetni akkor, nyugodtan egyedül is elmehetek vele.
2013. aug. 12. 19:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!