Igaza van apukámnak, hogy nem adja ide a kocsiját?
Lány vagyok és most nemrég lett meg a jogsim. Apu pedig nem akarja ide adni a kocsiját, hogy vezessek:( Pedig olyan jó lenne. Nagyon szeretek vezetni és szerintem jól is megy:) Jó lenne néha kocsikázni kicsit. Vagy most is például a barátnőmmel leugrani Siófokra strandolni vagy valami. Most is itthon van apa és nem is kell neki egész nap a kocsi és mégse adja ide:( Azt mondja az nem nekem való kocsi:( De nem értem miért. Meg azt se értem miért kellet erőltetni, hogy csináljam meg a jogsit. Mert ő erőltette. Megszerettem vezetni erre meg nem adja ide:(
Szerintetek igaza van, hogy nem adja ide vagy ide kellene adnia? Ti megkaptátok a szüleitek kocsiját mikor meglett a jogsitok?
Egyetértek azzal, hogy ez a kocsi nem kezdő sofőrnek való... Nem tudom, hogy álltok anyagilag, de esetleg nem lehetne vele megbeszélni, hogy vegyetek használtan neked egy jó állapotú női kocsit? 10-15 éves, jó állapotút már 3-400 ezerért lehet venni.
Akkor a rutin is meglesz, nem esel ki a gyakorlatból, később pedig saját jövedelemből lehet egy komolyabb kocsid is...
Addig esetleg felajánlhatod, hogy az árát diákmunkából törleszted...
Vagy mondjuk bevállalod vele a heti nagybevásárlást...
26-os: már miért ne, ha vezetni akar... a BMW-t nem vezetheti ezek szerint... majd ha lesz saját jövedelme, és jól keres, majd vesz magának BMW-t, ha az kell neki...
És akárki is pontozott le, én nem az értékére mondtam, hogy nem kezdő sofőrnek való... hanem az erejére...
24-es voltam.
nekem sem túl régi a jogsim, de már nem is friss.
amikor meglett, nekem is akkora mellényem volt, h az ajtón alig fértem be, nyomtam, h milyen faxán vezetek, párom mellett már mentem pár kört a városban.
megbízott bennem, látta, h óvatos vagyok. oda is adta a kocsit egy barátnős kiruccanáshoz, nem is mentünk olyan messze.
de! mikor egyedül beszálltam és elindultam, legalább annyi lehetett a pulzusom mint a vizsgán. 10 percen keresztül csak mantráztam, h igen, képes vagyok rá :) na azután a kis utazásról hazatérve nagyon megnőtt bennem az alázat és lecsökkent az önbizalom. természetesen azóta is folyamatosan vezetek, de tisztában vagyok azzal, h mire vagyok képes és mire nem.
komolyan mondom, adja csak oda apuka azt a szép autót a kislánynak. ha intelligens a gyermek, akkor neki is legalább ennyire tanulságos lesz a siófoki út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!