Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért teszi ezt az anyám?

Miért teszi ezt az anyám?

Figyelt kérdés

Állandóan ideges, feszült, nem hajlandó beszélni róla, ha vmit szóvá teszünk, megsértődik, meg hagyjuk őt békén, nem érdekli a véleményünk, sőt igazából mi sem.

Másoknak kiadja, hogy mi apámmal milyen .... vagyunk, csak mert amikor akad egy kis szabadidőnk, akkor elmegyünk vhova kikapcsolódni, és nem szeretünk állandóan idegeskedni, meg keseregni.

Alig alszik, alig van itthon (nyáron néha van pár hét szabadsága de azt meg azzal tölti h a gyógyíthatatlan beteg anyját ápolja), és itthon is csak problémázik, nem lehet vele értelmesen és nyugodtan beszélni.

Mi baja lehet? Nem tudjuk megoldani (nem nekem kell így nem is akarom), de ezzel a viselkedéssel és nemtörődömséggel (nem veszi észre) tönkretesz engem is.

15/F

2013. aug. 10. 11:15
 1/6 anonim ***** válasza:
48%

Tudom, hogy egy buta kis tinédzser vagy csak, de annyi eszed és empátiád lehetne, hogy megértsd, hogy az édesanyád gyógyíthatatlan beteg édesanyja a TE NAGYANYÁD. És őszintén, elég stresszes mikor az embernek haldoklik az egyik szülője és naponta látni kell ahogy szenved, ápolni kell.

Ha emellett még rengeteget dolgozik is, érthető, hogy ki van.

Úgyhogy nem magadat kéne sajnáltatni, hanem esetleg segíteni édesanyádnak átvészelni ezt.

2013. aug. 10. 11:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Kicsit nagy szavakkal dobalozol szerintem 15 eves letedre. Valoszinuleg nem tul bensoseges a viszonyotok, ha nem hajlando elmondani neked a problemait. Persze En nem zarom ki, hogy csakis az O hibaja a viszonyotok, de nem is vagyok biztos benne. A Te helyzeted viszont jo, hiszen el vagy tartva, fozve mosva van rad, es mikor van idod akkor jarsz szorakozni. Gondolj bele hogy neki erre egyikre sincs lehetosege, ra nem mos senki, ra nem foz senki, viszont neki mindenki a nyakaba van, es szorakozni se jut ideje, viszont csak azt latja, hogy mar nagy fiu vagy de semmit sem teszel csak eled az eleted. Azert En ezt nem hivnam ugy, hogy tonkretesznek. Neha probalj meg segiteni neki, ereztesd hogy szamithat rad, hatha csak ennyi. Persze lehet hogy mostanra mar annyira elfajult a helyzet, hogy mar nem fogsz normalis reakciokat kapni Te (sem) semmire.
2013. aug. 10. 11:32
 3/6 anonim ***** válasza:

:( Nagyon szomorú eset. Ez szerintem depresszióra utal. De nem vagyok orvos, nem tudhatom.

A másik nagy baj, hogy szerintem Anyukád tipikusan önsajnálkozó fajta. Jobban szereti magát másoknál. Ez itt a probléma kiinduló gyökere. De ez csak az én véleményem.

Tudom nagyon nehéz, de próbálj meg túllépni rajt. Ha Anyukádon sehogy sem tudsz segíteni, akkor próbálj meg semleges maradni. A tiszteletet megadni, de ne engedd, hogy a negatív sugarak beléd hatoljanak. Ne engedd, hogy Anyukád elrontsa a kedved. Képezzél egy burkot magad köré, amibe nem engeded be a rossz dolgokat.

Tudom, nagyon nehéz. Ez több időbe is beletelik, de ha sikerül, akkor boldog ember leszel.

Vagy minden nap meditáljál 10 percet, és akkor töröljél ki magadból minden negatívitást, amit esetleg beengedtél Anyukád által a szervezetedbe.

Fogadd meg a tanácsomat, és akkor túl tudsz lépni az egészen. De egyet ne felejtsél el! Anyukádat tiszteld egész életedben, hiszen Ő az Édesanyád, akárhogy is viselkedik most...

2013. aug. 10. 11:33
 4/6 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Az előttem szólókkal annyiban egyet értek, hogy próbáld meg elfogadni Anyukádat, hiszen nehéz lehet neki.

Ahogy írtam, hogy Anyukád önsajnálkozó fajta lehet, így egy kicsit Te is. Ne csak magadat sajnáld, hanem Őt is.

Egy ilyen kapcsolatban 2 felelőst kell keresni, és nem egyet.

Remélem rendbe jönnek a dolgaitok. Próbálj segíteni Anyukádnak, ha mással nem, akkor esetleg 1-2 aprósággal. 1-2 jó szó, esetleg egy kis házimunka...

Kitartást kívánok.

2013. aug. 10. 11:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Leírtad, hogy mi baja van. Stresszes az élete...
2013. aug. 10. 12:05
 6/6 A kérdező kommentje:

Gyógyíthatalan betegség = Alzheimer-kór

És alapvetően hiába az én nagymamám, sosem szerettem igazán, mert mindig hazudott és soha nem foglalkozott az én érdekeimmel, viszont legalább a lányánál (anyánál) okosabb volt, amíg nem jött ez a betegség.

2013. aug. 10. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!