Csak engem idegesít nagyon az "ő még csak gyerek" érv/kifogás? Miért kell mindenre ezt ráhúzni?
Pont ma történt meg egy ilyen, de sok hasonlóban volt részem.
Azt tudni kell, hogy lakótelepen lakok, de eléggé visszhangzik.
Reggel 5 órakor arra kelek, hogy egy anyuka (nem cigány) jóízűen beszélget a barátnőjével, mellette pedig a kb 3 éves gyereke torkaszakadtából üvölt, kiabál, rugdalja a kukát. AZt hittem, hogy csak "gyerekes" 5 perces hiszti. De nem. Vagy kb 50 percig ez ment, mire valaki kiszólt a szomszédból, hogy "muszály nekünk gyerekvisítást hallgatni reggel 5-6 órakor?" Gondoltam, hogy végre valaki szól. Erre még az anyuka háborodott fel, hogy biztos nincs a kiszólónak gyereke, meg "ő még csak gyerek", hadd csináljon amit akar, nem lehet korlátozni, neki jogai vannak.
De nagy nehezen elmentek, mire még plusz 2-en kiszóltak neki. Az anyuka vérig volt sértve, de a gyerekre EGYSZER SEM szólt rá. Inkább elnézte, hogy teljes erőből rugdalja a kukákat, ordít, kiabál.
De nem csak ez volt az első eset. Kb az esetek 90%-ban azt látom, hogy ha igenis ténylegesen probléma van egy kisgyerekkel, akkor az anyuka csípőből ráfogja, hogy "ő még csak gyerek, neki mindent lehet". Akkor mikor akarja neki megtanítani, hogy a tetteinek következménye van? 18 évesen?
Félreértés ne essék, nem vagyok gyerek ellenes, csak nagyon irritál, ha az anyuka telibe sz*rja a saját gyerekét, nem érdekli, hogy nagyon zavarja a többieket, vagy másokat, de ha valaki rászól, akkor még ő van megsértve, és a rászólónak biztos nincs gyereke szerintük. Én tudom, hogy van az a bizonyos dackorszak, de az órákon keresztüli visítás, bömbölés szerintem nem tartozik ide.
Mi a véleményetek?
Vagy én vagyok a gyerek ellenes?
Veletek, vagy a környezetetekben történt valami hasonló? Hogy reagálta le a környezetetek, vagy esetleg ti?
19: Ahol most én vagyok bevándorló, ott a szöszke angolok is azok.... Hát, nem semmi. Az iskolában is ki vannak akadva a tanárok, hogy idejön a kelet-európai meg távol-keleti ilyen-olyan gyerek, egy év múlva beszéli a nyelvet és felzárkóztak, míg az angolok közül sok piciként érkezett, akár 3 évesen már iskolaelőkészítőben kezdtek, és a 4. osztályos diagnosztikus felmérőn még mindig nem képesek teljesíteni. Döbbenetesen sokan nem beszélik a helyi nyelvet, voltam már étteremben, kávézóban és boltban úgy, hogy az eladó/pincér angolul tudott...
Persze otthon sírnak rínak, hogy a bevándorlók tanuljanak meg angolul, ami igaz is, de ha ők telepednek le máshol, akkor méltóztassanak ők is megtanulni a helyi nyelven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!