Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nyújtottatok/fogtok nyújtani...

Nyújtottatok/fogtok nyújtani a gyereketekeknek anyagi támogatást, amikor kirepült (t) a fészekből?

Figyelt kérdés
2013. aug. 3. 14:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

mivel nálam félig-meddig kényszer volt a különélés anyukámtól, így nem hagyott támogatás nélkül. persze nem is lapátolta a pénzt, de a minimális szükségleteimet térítette. rezsi, étkezés alapszinten. egyetem mellett dolgoztam, a "luxus" dolgokat a saját zsebemből álltam (ruha, buli, telefon, pipere).

a lakásomat a nagyszüleimtől kaptam, és igenis nagyon megbecsülöm, mert láttam, h mennyit dolgoztak érte.

2013. aug. 3. 15:34
 12/20 A kérdező kommentje:

Sziasztok, köszönöm a válaszokat, mindenkit felpontozok!

Én 17 éves vagyok, még 2 év, amíg befejezem a gimnáziumot, utána egyetemet. Én semmilyen támogatásra nem számíthatok, anyukám nagyon szeretne valahogy segíteni, de apukám szórja a pénzt alkoholra és cigire, még az a kicsike esély van, hogy esetleg a nagyszüleim félretettek nekünk valamit, de sajnos őket is kiforgatták a pénzükből apukám testvérei, úgyhogy nagyon nehéz lesz saját lábra állni, kicsit csalódott vagyok.

2013. aug. 3. 15:53
 13/20 anonim ***** válasza:
Igen, fogom segiteni, ez termeszetes. Azert a mai gazdasagi helyzetben nem lehet azert olyan konnyen elindulni, es ez javulni sem fog, igy nalunk az termeszetes, hogy segiteni fogjuk, amennyire csak tolunk telik.
2013. aug. 3. 15:57
 14/20 anonim ***** válasza:
sajnos nem csak attól függ, szeretnének-e a szülők, hanem attól, telik-e rá. én pl. biztosan tudom, hogy engem nem fognak támogatni, nem elvből, hanem mert rohadtul nincs miből. (aktuális egyébként, épp szeretnék elköltözni.) és több olyan ismerősöm is van, akiknek évek óta fizetik az albérletét meg mindent, amíg más városban tanul.
2013. aug. 3. 19:30
 15/20 anonim ***** válasza:

Havi fix összeggel biztosan nem fogom támogatni, hiszen az, hogy kirepült valahol azt is jelenti, hogy megtud állni a saját lábán. Természetesen egy család vagyunk, ha megszorul előbb fogunk mi ott állni mögötte az apjával, minthogy ő segítséget kérne. Szerintem ez így természetes.

Ezen felül bármikor bármiben számíthat majd rám és remélem úgy repül ki a kis fészkünkből, hogy tudja értékelni azt, amit az élettől, illetve tőlünk kapott.

Egyetértek azzal a válaszolóval, aki azt mondta, hogy egy kis lekvár, befőtt, stb. is nagy segítség. A mai napig telepakolják a szüleim a kosarunkat, ha vendégségbe megyünk, pedig sosem kérünk semmit. Adják és szívből adják, én pedig örülök neki. Én is igyekszem ezt viszonozni, illetve hasonlóan állok a saját gyerekemhez is. Nem csak anyagiakból áll a világ.

2013. aug. 3. 20:39
 16/20 anonim ***** válasza:
Igen, ha tehetem, mindig.
2013. aug. 3. 20:52
 17/20 anonim ***** válasza:
Még csak 10 éves a fiunk,de születésétől teszünk félre havi x összeget a saját számlánk egy megtakaritási részére,az kamatozik is szépen,majd ha odakerül a sor,megkapja,nem 18 évesen (ezért van a mi nevünkön),hanem majd ha végzett az egyetemmel.(nem tud róla hogy teszünk félre erre külön,nem is fog,nem nevelek elkényeztetett gyereket,csak egy lakáshiteltől akarom megóvni)
2013. aug. 5. 09:51
 18/20 anonim ***** válasza:
1 hónap múlva "költözök" el itthonról. Albérletbe megyek pesten, az egyetem miatt. Van pénzem (18 évig fizettek olyan biztosítást rám, amit visszakaptunk amikor lejárt) de anyukám azt mondta, az jól jöhet később, egyelőre állunk/állnak úgy anyagilag, hogy tudják fizetni nekem az albit. Én ettől még meg fogom becsülni :D így nem kell dolgoznom egyetem mellett, csak nyáron, jobban fog talán menni a tanulás, könnyebben végzem el az egyetemet, és ha lesz munkám később, akkor majd én tudok nekik segíteni ha kell :)
2013. aug. 6. 14:56
 19/20 anonim ***** válasza:

Ja, és nem tudom miért jelentené azt, hogy megállok saját lábon. Muszáj odaköltöznöm pestre, nem tudnék nap mint nap bejárni. Viszont nincs keresetem, egy darabig elég lenne a pénzem, de aztán elfogyna.

Ha lesz gyerekem, nekem evidens lesz, hogy segítek neki amennyit csak módomban áll. (persze nem akkor ha 30 évesen otthon ücsörög mert nincs kedve dolgozni, de amíg nem végez a tanulással és nem kezd dolgozni)

2013. aug. 6. 14:58
 20/20 anonim ***** válasza:

A fiam ha kirepul, segitem mindenben, ha szuksege van ra.

Barmit kerhet amit akar, de elsosorban neki kell megallnia a helyet, es megteremteni az eletet amit elni akar

2013. aug. 9. 07:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!