Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nyújtottatok/fogtok nyújtani...

Nyújtottatok/fogtok nyújtani a gyereketekeknek anyagi támogatást, amikor kirepült (t) a fészekből?

Figyelt kérdés
2013. aug. 3. 14:24
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem erre nincs szükség.

Ha kirepült a fészekből azt azért teszi mert képes ellátni önmagát.

Ha esetleg valami gond lenne és szüksége lenne anyagi támogatásra akkor szerintem minden szülő megpróbálna segíteni, de ezen kívül nincs szükség arra hogy a szülők rendszeresen x összeggel támogassák a gyereküket.

2013. aug. 3. 14:35
 2/20 anonim ***** válasza:
39%

Nem tervezem. Legalábbis nagyon komoly anyagi támogatást nem. Az én tapasztalatom szerint azok, akik kaptak fele annyira nem tudták használni és/vagy értékelni, mint azok, akik inkább megtanulták maguknak előteremteni azt, amire szükségük volt.

Én inkább szeretném megtanítani küzdeni, megtanulni kockázatot vállalni, vállalkozni, meglátni a lehetőségeket és merni élni velük. Megtanulni, hogy kell felállni, ha elbukott, tanulni a hibáiból és ezzel a tudással továbblépni, fejlődni. Nem feladni.

Nekem ezek segítetettek és sokkal büszkébb vagyok arra, amit elértem, mint az, aki készen kapta. És ez az, amit szeretnék megadni neki. Lehet, hogy nem azonnal lesz lakás és nem azonnal fog tudni mindent megkapni, amit akar, de szerintem jobban fog járni azzal, ha kicsit küzd majd azért, amije van.

2013. aug. 3. 14:46
 3/20 anonim ***** válasza:
17%
Elsővel értek egyet, ha kirepül a gyerek tartsa is el magát, vagy ne költözőn. Ne olyan áron kezdjen valaki új életet, hogy a szüleinek plusz tervet ró a nyakába.
2013. aug. 3. 14:47
 4/20 anonim ***** válasza:
56%
Nincs miből.
2013. aug. 3. 14:48
 5/20 anonim ***** válasza:
91%

"Nekem ezek segítetettek és sokkal büszkébb vagyok arra, amit elértem, mint az, aki készen kapta"

Ezzel nem értek egyet. Én büszke vagyok arra, hogy a nagyszülei egész életében megdolgoztak azért a lakásért amibe én élek. Nem lennék semmivel sem büszkébb ha én dolgoztam volna meg érte. Az meg, hogy nem vigyázok rá, még nevetségesebb.

2013. aug. 3. 14:52
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Saját példámból kiindulva a szüleim rengeteget segítettek nekem és a testvéreimnek is- amit persze mi is igyekszünk viszonozni. Nem értek egyet azzal, hogy ettől kevésbé értékelnénk amink főleg. Főleg azért nem mert tudom, hogy a szüleim milyen keményen dolgoztak és az utolsót is ránk költötték. Most pedig mi igyekszünk ezt viszonozni, besegíteni, tehát kölcsönös. Szerintem minden szülő aki teheti, támogatja a gyerekét (nem feltétlenül pénzzel). Mi rendszeresen kapunk anyu által eltett dolgokat (befőtt, lekvár, savanyúság) ami ugyanolyan nagy segítség. Ha én főzök be vagy sütök valamit, ugyanúgy adok belőle a szülőknek, tesóknak. Azért van a család, hogy összetartson. :)
2013. aug. 3. 14:57
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen,egy saját otthonnal mindenképp és ha esetleg úgy alakul akkor egyértelmű,hogy segíteném pl jövedelmező vállalkozást indítana be stb. De csak úgy,hogy szórja a pénzt a semmire arra nem.
2013. aug. 3. 14:59
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Én pont úgy, mint a 6-os válaszoló :) És igen, segíteni fogom a gyerekemet, ha kirepül. Engem nem tudtak, csak jó szóval, bíztatással, de az is nagyon nagyon jó volt. :)
2013. aug. 3. 15:00
 9/20 anonim ***** válasza:
59%
Én amíg velem van támogatom, segítem a fiam. Ha úgy érzi eljött az ideje, hogy önálló életet éljen, és elmegy a szülői háztól, akkor feltételezem hogy anyagilag is megtudja tenni. Természetesen segíteni fogok neki továbbra is, de nem fogok és nem is tudok még egy lakást én fenntartani mert a fiam külön életre vágyik.. De apró dolgokban segítek. ( minden nap megfőzök neki, kimosok neki, apró dolgokban segítek)
2013. aug. 3. 15:01
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha lesz miből, természetesen! Nem azért szülöm a világra, hogy kilökjem minden nélkül, hanem segítem, amennyire majd erőmből telik!

Ha megteheti az ember, miért ne?

2013. aug. 3. 15:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!