Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Túlságosan apás a lányom?

Túlságosan apás a lányom?

Figyelt kérdés
Már pár hetes korában is nálam nyugodtabb volt mint az anyjánál, ahogy nőtt ez így maradt. Mindig velem, az én ölemben akar(t) lenni. Most rászokott arra, hogy velem akar aludni. Néha alszok vele de nem akarok ebből rendszert csinálni. Amikor munkába vagyok akkor is keres meg hisztizik, ha meg haza jövök úgy csinál mintha évek óta nem látott volna. Olyankor szinte megszűnik az anyja de amúgy őt is szereti. Ez miért van? A kicsi gyerekek az anyjukhoz kötődnek jobban, nem? 1,5 éves.

2013. aug. 2. 11:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljesen természetes, mivel az anyja egész nap vele van, úgymond ő nem "érdekes" neki, míg téged ritkábban lát, te vagy az érdekes, ezért inkább hozzád megy, veled akar lenni. Még nagyon kicsi, ez nem jelenti azt, hogy anyát kevésbé szeretné.
2013. aug. 2. 11:45
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez normalis. Vagyis en is kb igy ragaszkodtam ugy 5-6 eves koromig apumhoz. Azert hogy ne essen felreertes leirom, hogy meg most is szeretem, de ugymond kinottem abbol a peridusbol. En majdnem mindig a kapuban vartam, szaladtam ele, ugortam a nyakaba meg ilyrnek es amennyiben emlekszek tetszett neki. :D Inkabb orulj, hogy valoszinuleg jo lesz a viszonyotok nagyobb koraban is.

15\L

2013. aug. 2. 11:47
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

De édes :)

Egyébként én is apás voltam mindig és szerintem az is maradok. Nagyon jó kapcsolatunk van, csak sajnos keveset van itthon. Szerintem ez jó dolog, majd ha egyszer gyerekem lesz én is azt akarom, hogy mindkét szülővel jó kapcsolata legyen. Végülis ez lenne a normális csak sajnos a mai világban ez már ritka.

2013. aug. 2. 11:50
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt olyan idoszakom, amikor anyukam szinte hozzam sem erhetett. Apa fesult, furdetett, etetett, pelenkazott stb. Elmult:) Minden kislany eleteben van ilyen korszak, apuka az elso "szerelem" (o lesz a ferjem, meg hasonlo kijelentesek). Ki fogja noni.
2013. aug. 2. 11:52
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Mintha a mi esetünket írtad volna le :) Csak az huszonévvel ezelőtt volt.
2013. aug. 2. 11:55
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek van ilyen idoszka. Mivel te dolgozol, ezért te vagy az "Isten" otthon este. Kislányom 2,5 éves és hol csak velem hajlandó dolgokat csinálni, hol pedig csak az apjával (pl. oltozkozdés, pisilés stb.) Ahogy no, ugy változnak a dolgok.
2013. aug. 2. 11:59
 7/15 anonim ***** válasza:
51%
Mi utáljuk apánkat, sosem foglalkozott velünk. Anya mondta, hogy féltünk is tőle, és olyan volt számunkra, mint egy idegen, főleg, ha részegen hazaért. Olyan lehetett, mint egy betörő. Utáltunk a közelében lenni, utáltuk, hogy othon van, amikor elment, mintha minden virágba borult volna. Ez még ma is így van. A legrosszabb, hogy az ismerősei előtt mindig eljátszotta volna a jó apukát, persze mi erre sokszor sírással válaszoltunk. A nevünket sem tudja a mai napig, a nővéremmel folyton összekever.
2013. aug. 2. 12:03
 8/15 anonim ***** válasza:
92%
Ez szerintem jó viszonyítási alap ahhoz, hogy aggasszon-e a lányod apássága. Légy nagyon jó apja, mert később a férfiakban is téged fog keresni.
2013. aug. 2. 12:04
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
én is ilyen lány voltam :)
2013. aug. 2. 12:06
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi is ilyenek voltunk, aztán válásnál is természetes volt, hogy mi apuval maradunk. Van ilyen. A gyerek tudja, hogy kihez kötődik jobban, ezt nem lehet befolyásolni. Örülj neki, nincs ezzel semmi gond. :) (De a hisztiről persze ettől függetlenül le kell szoktatni.)

28/N

2013. aug. 2. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!