Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem szeret a lányom?...

Miért nem szeret a lányom? Mit csináljak hogy ez változzon?

Figyelt kérdés
Amikor játszani akarok vele, ölbe akarom venni vagy bármit is csinálni vele mindig elkezd hisztizni meg sírni és az anyukája kell neki. Nem élünk együtt de minden héten meglátogatom. Amikor az anyukájával van akkor mindig nevet és nem tudom mi az oka annak, hogy engem nem szeret. A születése óta mellette vagyok, mondjuk az első pár hónapban nem de arra nem emlékezhet. Mit csináljak?

2013. júl. 2. 23:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ömm.. hány évesek vagytok?
2013. júl. 2. 23:07
 2/14 A kérdező kommentje:

2

22

2013. júl. 2. 23:07
 3/14 anonim ***** válasza:
Mert az anyukája kell neki. Magad írtad...
2013. júl. 2. 23:11
 4/14 anonim ***** válasza:
Hát akkor nem tudom mit csinálhatsz. Most még nagyobb szüksége van az anyukájára de ez nem jelenti azt, hogy ennyi idősen még a nap 24 órájában vele kell lenni, hiszen már megért egyes dolgokat. Szerintem ő anyás lesz. Azért látogasd tovább, nemsokára remélhetőleg rendeződik a dolog. Kérdezd meg tőle, hogy mit játszik meg ilyen apróságok és csak összebarátkoztok előbb-utóbb :)
2013. júl. 2. 23:13
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Egy két éves nem akkor akar játszani, amikor Te, hanem amikor Ő akar. Kicsit engedd szabadabban. Ne akard erőszakkal megölelni, mert ellenkezőt váltod ki belőle.

Érd el, hogy biztonságban érezze magát melletted, ne az Anyukája után sírjon. Ha babázik, mesét néz, hagyd békén, de legyél a közelében.

Tudod, mint a Kishercegben, a türelem rózsát (békét) teremt. Ez nem azt jelenti, hogy NEM szeret a lányod!!!

2013. júl. 2. 23:15
 6/14 A kérdező kommentje:
Ma az volt, hogy elmentünk hármasban egy állatkertbe és ameddig az anyukája elment a vécére mondta, hogy fogjam meg egy kicsit, hogy ne szaladjon el és akkor is elkezdett hisztizni mert nem akart nálam lenni de még a földön sem. A kocsimban is akkora hisztit csap, hogy alig várom, hogy kiszálljunk. Nem tudom mi baja van velem, sose bántottam. Már hozzászólni is alig merek.
2013. júl. 2. 23:20
 7/14 anonim ***** válasza:

Nem arról van szó, hogy nem szeret, de ennyi idős korban az állandóság a biztonság neki, tehát anya. Minél többször lát téged és jól érzi magát veled, annál jobb kapcsolatot tudsz vele kialakítani. Csak ne akard, hogy úgy viselkedjen veled, mintha felnőtt, vagy tizenéves lenne, fogadd el, ahogy éppen viszonyul hozzád. Sokat fog javulni idővel, hidd el.

Az én lányom csak 10 hónapos ugyan, de nevelőapámra első pár alkalommal sírva fakadt. Később már jól elvoltak.

Ne legyél hirtelen, vagy hangos, legyél nyugodt, kiegyensúlyozott, nem gügyögős, de mosolygós. És beszélj hozzá sokat. Bármit.

2013. júl. 2. 23:21
 8/14 anonim ***** válasza:

Úgy játssz vele hogy az anyja is ott van, hogy biztonságban érezze magát. Bábozz neki, legózzatok, vagy nézegessetek együtt újságot, mesekönyvet, amiben sok kép van és tanítsd meg neki, hogy melyik képen mi van.

Vigyél neki valami puha kis plüss állatot ajándékba.

Ha meg már megbarátkozott veled, akkor majd ő megfogja a kezedet ha akarja és majd elhúz mutogatni a játékait és kéri hogy játsszál vele, nyugi. Elég ha eleinte csak ott vagy. Néha ránézel, néha beszélsz hozzá egy kicsit, érdeklődsz a játékai után, megdicséred néha a játékait, de nem kell túlzásba esni, és nem kell erőszakoskodni, hogy "márpedig megfogod a kezemet" mert attól megilyed, ha még nem ismer eléggé. Pláne ha ezt akkor csinálod amikor az anyja nincs ott, akkor teljesen kétségbe esik. Szóval csak óvatosan bánj vele, és majd meg fog szokni téged biztosan.

2013. júl. 3. 00:36
 9/14 anonim ***** válasza:
Arra nem gondoltál, hogy az anyja sokat szid téged a hátad mögött? Amúgy én is utáltam apámat ennyi idősen, de őt azért, mert sose volt otthon, sose volt velem és amikor otthon volt, akkor is csak balhézott, meg semmi türelme nem volt. Úgyhogy én kiskoromban oda se mentem hozzá, levegőnek néztem és amikor hazajött, elbújtam. nem mondom, hogy nálad is ez van, csak jól esett leírni:D
2013. júl. 3. 08:52
 10/14 anonim ***** válasza:

Pedig az elso par honapban alakul ki a kotodese a szulei irant, az eleteben ez a legfontosabb idoszak!

Nem idegesiteni akarlak, ez tenyleg igy van, csecsemo- es gyermekapolonak tanulok.

2013. júl. 3. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!