Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elegem van már az igazságtalan...

Elegem van már az igazságtalanságból. Minek szült meg, ha nem szeret?!

Figyelt kérdés

Anyám 18 éves volt amikor terhes lett velem, persze csak úgy becsúsztam, nem vártak. Utánam még született két fiútesóm. Ki van nyalva a seggük, engem soha nem szerettek.

Mostani helyzet: apa azt mondta, hogy hétvégén vágjuk le a füvet a kertben. Múltkor is le kellett, akkor nem vártam tesómra, délután fogtam magam és levágtam, három óráig tartott. Tesóm háromszor jött ki 5 percre, hogy levágja szegélynyíróval, szóval nem sokat dolgozott. Ma reggel még aludtam, erre beront a szobába, hogy húzzak kifelé füvet nyírni. Mondom majd délután én nem fogok a legmelegebben. Elkezd flegmázni, aztán mondja, hogy akkor levágja ő. Vágja 10 percig, bejön, hogy folytassam. Mondom ha elkezdted akkor csináld én ilyen melegben nem fogom. És most én vagyok a sz*r. Apa azt mondta kapunk érte pénzt. Múltkor is kaptunk 5-5 ezret, csak nem értem, hogy akkor tesóm miért kapott ha nem is csinált semmit. Most meg mindegyik nekem áll, főleg anya, hogy az kap pénzt aki

levágja. De azt soha nem veszi észre, hogy az emeletet mindig én takarítom, én takarítok a hülye öcsém helyett is, mert a drága 16 évesen még nem tanult meg pisilni meg fogat mosni, ugyanis állni szokott a wc mellett a h*gy múltkor meg a folyosó is fogkrémes volt. És akkor mikor védeném magam, hogy múltkor én vágtam le az egészet, tesóm is ugyanúgy kapott pénzt, anya beszól, hogy "de ő szokott menni apáddal dolgozni". jah, hát bocs, csak ő azért külön pénzt kap. Itthon meg kapja a nagy semmiért. Én meg vagyok a sz*r. Keresem a munkát, de ha nincs nem tudok mit csinálni, még amúgy is tanulok. Menjek én is apámmal vakolni?! -.- Múltkor kuponokat kellett kitöltetnem egy áruházban, anyám első mondata hozzám: úgysem fogja kitölteni senki. Most találtam még egy munkát a mellettünk lévő faluban, presszóba kell menni pultosnak, itt is első mondata: menjél a c*gányok közé, majd megkéselnek..

Nem tud semminek örülni, semmit nem tud értékelni, mindenben csak a rosszat látja. Ha elmosogatok itthon, annyit nem mond hogy köszi, de ha véletlenül nem mosogatnék el, mindegyik nekem támad, hogy lusta vagyok. Ha nincs kitakarítva az emelet, ugyanez van, bezzeg ha kivan, észre sem veszik.

Annyira elegem van már, k*rva kivételezés. Soha nem szerettek. Anyám sose akart lányt, csak nem értem akkor minek szült meg :( Lehet a példa meg gyerekes, hogy miken akadok ki, de ezt így hosszútávon elviselni.. már nem bírom. Mi a francot csináljak?

19/L

2013. jún. 8. 12:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
szörnyű helyzet. sajnállak. az egyetlen dolog, amit tenni tudsz, hogy tanulsz, dolgozol, és egyelőre erős maradsz és tűrsz. minél előbb el kell menned otthonról, szerintem ez az egyetlen megoldás. gyűjts pénzt, tűrd meg a helyzetet egyelőre, aztán mikor stabilan ott tudod őket hagyni, akkor vissza se nézz.
2013. jún. 8. 12:17
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
ugyan ezt akartam írni, mint az első, tedd ezt mindenképp :)
2013. jún. 8. 12:19
 3/7 anonim ***** válasza:
84%

Az én muterom is ilyen minden ötletemet lehúzza a negatív dumájával, már megszoktam, szerintem tegyél szert egy barátnőre vagy srácra, akivel tudsz tekeregni, így nem leszel otthon

Ilyeneket nem mondok hogy menj albérletbe meg, költözz el mert ez nem Amerika ahol gondolsz egyet és tovább állsz

Sok családban nő fel így a gyerek, meg eltűri, később ha külön élsz majd tőlük nem leszel köteles rájuk nézni

De most 19 évesen nagyon semmit se tehetsz

20/F

2013. jún. 8. 12:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Tudod, ki takarítaná az öccse után a pisijét! Ne légy szolga a saját családodnál. Csak azzal csinálják meg, akin látják, hogy gyenge, és megcsinálja egy kis érzelmi ráhatással. Tehát magad után rakj mindig rendet, néha ahol tudsz, segíts be, de ne dirigáljanak neked, felnőtt vagy. Amint tudsz, költözz el, szerintem.
2013. jún. 8. 12:22
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Tudom milyen. Nekem is öcsém van, és soha nem segített semmiben.Nő létemre én vágtam a füvet otthon, takarítottam mindenki után.Kimostam...stb stb. Én tűrtem.És szarul esett hogy öcsém soha semmit nem csinált megis ő vlt a szent. Semmiért nem kapott szidást..
2013. jún. 8. 12:38
 6/7 A kérdező kommentje:

Van barátom, nem szoktam mindig itthon lenni. De ha elmegyek valahova, az a baj, hogy sose vagyok itthon. Ha itthon vagyok, az a baj. Ezeknek semmi nem jó, sosem dicsértek, csak büntettek. Tanultam 2 évig pszichológiát, és annyira rossz a nevelési módszerük, hogy az hihetetlen. Kistesóm 6 éves, úgy el van kényeztetve, hogy az nem igaz, és tudnám, hogy kéne megnevelni, ha ketten vagyunk itthon próbálom is, de ha anyáék hazaérnek felesleges volt amit csináltam, mert ők mindent megengednek neki. Másik tesóm is olyan nagyképű lett, mindent szabad neki, csúnyán is beszélhet velük, én ilyenkor már rég pofont kaptam. 16 évesen én nem aludhattam a barátommal, ő "mivel fiú" aludhat, Németországba is elmehet 4 napra a barátnőjével, engem hol engedtek volna el. Találtam télen Olaszországban is elég f*sza melót, nem engedtek. Most meg feszt azt hallgatom, hogy nincs munkám, csak itthon vagyok, a pénz meg kéne. Hozzáteszem, hogy alig kapok pénzt, már emiatt is rosszul érzem magam, hogy mindent a barátom fizet :S ha meg találok munkát, az nem jó nekik...

Anyámnak szar élete volt amúgy, de ne rajtam vezesse már le, ha őt mama nem engedte sehova és nem engedett meg neki semmit. AZ NEM AZ ÉN HIBÁM :s régen mindig megmondtam nekik a magamét, meg hogy mit gondolok, most már semmi értelmét nem látom, mert lesz*rnak. Inkább csendben tűrök. ha ordibálnak, ha felhangosítom a a zenét, oszt le vannak sz*rva.

Erre a pisis dologra meg visszatérve, két fürdőszobánk van, egy fent meg egy lent. Az emeleten ketten vagyunk tesómmal. ha én nem takarítanám ki, úgy nézne ki és olyan büdös lenne mint a cigányoknál. Nem elég hogy a wc körül áll, de még az ülőkét sem hajtja fel és az is körbe van pisilve. Nem tudom ült-e már valaki pisis ülőkére, de k*rvára fel tud b*szni, nem nézhetem meg mindig körbe ahányszor megyek wc-re. Neki meg nem lehet mondani, mert egy idióta, és nem fogja fel, anyámat sem érdekli.

De mostantól egy darabig nem takarítok a folyosóncsak a saját szobámban. meglátjuk, mit szólnak hozzá -.-

Köszi a válaszokat :)

2013. jún. 8. 12:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Igazából az ilyen családokban nekem az az észrevételem, meg abból kis szösszenetből amit leírtál, mindig van egy ember legalább, akinek az egyik jellemvonása, hogy türelmetlen.

Tipikusan az mentén élik az életüket "mi vagyunk a házért a kertért, a takarításért", nem pedig fordítva.

Őszintén, a fű hova szaladt volna, ha pár órával később mész ki, mert meleg van?

Itt nem a fűről van szó, hanem, hogy más értékek, idő szerint élnétek az életeteket.

Minden családban szükség van egy rendszerre, x mosogat, y porszívózik, a harmadik ablakot pucol.

Teszem azt, van 2 napja rá, hogy meg legyen csinálva. Kész.

Ezzel semmi baj nincs, mert ez előre viszi a családot, és nagy kupi nem lesz.

Ennek ez kéne legyen a lényege, hisz egymást vagyunk.

Nézd. Sokat lehetne boncolgatni, a családod, hogy nevelt szarul meg, anyádnak milyen volt a múltja.

És még ha mindent jól is látsz, és igazad van, attól még csesztetni fognak, mert sajnos felnőtt ember nem változik.

Csak erősödnek a jellemvonások.

Úgyhogy ami most kiütközik, az később még rosszabb lesz, főleg, hogy te is nősz közben, és te is a saját ütemed szerint csinálnád a dolgaidat, vagy amit rád bíztak, ami lehet, hogy nem egyezik a családéval.

De igazából nem a takarításért várnál te dicséretet, hanem egyszerűen soha nem érezted azt, hogy büszkék lennének rád. Csak úgy tudomásul veszik, hogy vagy, és kész.

Próbáld felfogni úgy, mint egy játékot, vagy egy utazást, amiből sokat tanulhatsz, vagy mint egy antropológus, aki megfigyeli más kultúrák, népek, emberek viselkedését.

Tudom milyen. Sajnos sokat kell nyelni, és tűrni.

Alig várom én is, hogy elszabaduljak.

Szerintem sok fiatalnak, gondja van most ezzel, hogy az érzelmi érés, ami magával hozza az önállósodásra való vágyat, és, hogy az ember úgy csinálja a dolgait ahogy akarja, gátat szab az egzisztencia hiánya.

Aki érzelmileg függ, az anyagilag nem biztos. De aki anyagilag függ, az érzelmileg is.

Ebben ez a bibi.

Szóval költözés minél előbb. Tanulj, és tanulj.

Ennek ez a gyógyszere.

2013. jún. 13. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!