Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
23 éves lány vagyok. Már nagyon sok mindent elnéztem anyámnak az életem során, sajnos nem tudok benne bízni. 3 fázisa van az életének. Az első az, hogy időnként gyógyszerre iszik, a második az, hogy bedepressziózik olyan szinten, hogy nem lehet vele beszélgetni. Sajnáltatni próbálja magát mert nincs munkahelye, őt nem szereti senki, apámat is elhordja olyankor minden semmirekellőnek ( apám rendes ember, próbál menekülni előle ilyenkor, de nem egyszerű, volt már szívinfartusa emiatt.) A harmadik fázis pedig akkor van amikor nincs vele semmi baj, teljesen normális mint bármelyikőnk. Egy faluban lakunk, miatta nem merek boltba se menni mert mindig azt gondolom az emberek rám mutogatnak ujjal (márpedig az ő lánya!!). Teljesen tanácstalan vagyok. Pszichológushoz nem akar menni, már volt és nem használtak a gyógyszerek (vagy csak ideiglenesen) amit felírt neki. Szeretem őt (amikor normális mint minden ember) de elítélem mikor nem. Sosem tudom milyen napra kelek fel és ez teljesen felőröl belülről. Nagyon el vagyok keseredve. A páromnak sem beszélek sok dologról vele kapcsolatban (pedig jól megvagyunk, szeretjük egymást már több éve), mert cikinek érzem. Ha valaki volt már ilyen helyzetben... Nagyon megköszönném a segítséget vagy pár kedves szót.
2013. aug. 2. 00:20
 1/3 anonim ***** válasza:

Eloszor is egy kerdesem lenne: a parod nem ismeri anyukadat ilyen szinten? Soha nem meseltel rola igy, ahogy itt leirtad? Ha szeret teged, akkor a problemadat is meghallgatja es melletted all.

Nekem is eleg zuros a csaladom, de a parom mindig tartja bennem a lelket, es tudom, hogy elotte nem kell szegyenkezem.

Gondolom, ha apukad szivinfarktust kapott, akkor eleg sulyos helyeznek kellett lennie. Szerintem erdemes lenne pszichiatriara vinni anyukadat. Ha a csaladra ilyen hatassal van, akkor komoly gondja/betegsege van. Egy pszichiater jobban felismeri a betegseget, mint a pszichologus.

Egyebkent azt nagyon fontos tisztazni magadban, hogy te nem vagy azonos anyukaddal, tehat akik mutogatnanak rad, azok magukat irjak le.

2013. aug. 2. 00:50
 2/3 anonim ***** válasza:

Egy depressziós embernél általában ezek a periódusok szoktak lezajlani. Ha szedi a gyógyszereket, akkor is. Nincs más lehetőségetek, valahogy rá kell venni, hogy jöjjön el veletek dokihoz. Erre, mint írtad apukád egészsége már ráment, nem kell, hogy a tiéd is rámenjen.

Ne ítéld el, beteg sajnos. Tényleg forduljatok orvoshoz. Ne szégyelld, attól csöppet sem fog változni semmi.

Nálunk a szomszédom volt ilyen, három kisgyerekkel. Az anyuka hittantanár volt, nagy-nagy szeretettel vette körül a férjét, és nevelte a kicsiket. Apuka mikor a negatív fázisban volt, hetekig a falnak fordulva feküdt az ágyon. Súlyosan depis volt. Végül kórházba is került, mert ételt sem volt hajlandó magához venni. :(

Orvoshoz kell vinni, nincs mese :(

2013. aug. 2. 06:20
 3/3 A kérdező kommentje:
A párom is tudja mi a helyzet, teljesen tisztában van vele és segít amiben csak tud. Teljesen megért de valahogy akkor sem szeretek beszélni róla. Köszönöm a tanácsotokat meg fogom próbálni még egyszer az orvos témát felvetni. Remélem lezárul már valamikor ez a rémálom.
2013. aug. 2. 18:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!