Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most tényleg az a legnagyobb...

Most tényleg az a legnagyobb baj, hogy nem szóltam erről?

Figyelt kérdés

Igazából én most egyetemen tanulok, mellette dolgozom, mert koliba nem kerültem be, szobát bérelni még csak drágább, mint a koli, anyunak anyagilag nem férne bele, ha nem dolgoznék.

Az az igazság, hogy amúgy kijövök a havi pénzemből, 1-2 alkalommal el is tudok menni a barátaimmal, ha úgy van, de néha picit többet szeretnék. Én a jelenleginél több munkát nem tudok elvállalni, anyámtól nem akarok több pénzt kérni, így arra jutottam, hogy néha, kb 1-2 (többnyire 2, de megesik, hogy ritkábban) hetente elmegyek plazmát adni. Rászorulva nem vagyok, szóval ha kifejezetten amiatt gondokat észlelnék magamon, akkor nem mennék, de gond nincs, az meg tök jó, hogy nem kell azon problémáznom, hogy ha megveszek egy könyvet, vagy ha kaját rendelek este, mert épp nincs kedvem főzni, akkor nem kell azzal számolnom, hogy oké, de akkor ha a barátaim hívnak valahová, akkor az lehet nem fér bele. Na meg minden plazmaadás előtt van vizsgálat, ha valami bajom van, akkor kiderül. És hát mostanában többször jártam úgy, hogy egy kicsit magasabb volt a vérnyomásom a normálisnál, még úgy is, hogy fél órát ültem a váróba az újramérés előtt, hátha csak az a baj, hogy siettem, vagy valami. Szóval azt a visszajelzést kaptam, hogy nem ártana felkeresni ezzel a háziorvost, hogy mizu. Gondoltam oké, akkor megyek, volt már családon belül ebből komoly gond, én nem akarok magamnak ebből bajt.

Én amúgy falun lakom, ritkán járok haza, ott elég érdekes, hogy mikor rendel a háziorvos, szóval gondoltam megkérdezem anyámat, hogy mit tud az aktuális helyzetről. Ő meg hát nyilván megkérdezte, hogy miért kérdezem. Mondtam, hogy hát, mostanában kicsit magas a vérnyomásom, biztos ami biztos, gondoltam felkeresem az orvost. Anyám meg hát nyilván tudja, hogy én amúgy nem szoktam méregetni a vérnyomásom csak úgy. Szóval megkérdezte, hogy ez így, hogy tűnt fel.

Most meg azon van kiakadva, hogy miért nem szóltam neki arról, hogy járok plazmát adni, és hogy én ezt kvázi a pénzért teszem. Mert én amúgy tényleg egy büdös szóval nem említettem, mondván, hogy úgysem rendszeres, lehet random abbahagyom. Amennyit kapok érte, azt anyám nem tudná/akarná biztosítani, akkor se, ha szólok(ezt ő is megmondta), meg most minek kérjek több pénzt, ha tényleg csak szórakozásra kell kvázi, és nem arról van szó, hogy a hónap utolsó hetében csak 100 forintos zacskós leveseken élek mondjuk.

dec. 19. 11:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%

Felnőtt vagy, nem kell mindenről beszámolni.

Nem drogot árultál, vagy a tested, vagy ilyesmi 😄

dec. 19. 11:43
 2/12 A kérdező kommentje:

#1 Nem számoltam be róla, hanem megkérdeztem, hogy mikor van a faluban háziorvosi rendelés, mert a megadott honlap nem működik, a helyi csoportban meg három különböző infó kering, én meg utoljára akkor voltam a háziorvosnál, amikor az előző még élt (kb 2-3 éve). Anyám meg megkérdezte, hogy miért kérdezem.

Mellesleg úgyis feltűnt volna neki, ha egyszer otthon maradok visszautazás helyett, akkor meg az lett volna a kérdés, hogy miért.

dec. 19. 11:50
 3/12 anonim ***** válasza:
26%

Hatalmas problémák..

Amúgy mennyit kapsz érte?

dec. 19. 12:09
 4/12 A kérdező kommentje:

#3 Hát nem tudom, engem azért zavar, hogy anyámat az zavarja jobban, hogy valamiből plusz pénzem volt, és nem az, hogy lehet, hogy valami bajom van. Elég gyakori volt a családban, hogy valaki szív és érrendszeri problémák miatt halt meg még öregkor előtt.

Egyébként 16 ezer/alkalom (de abból 8500 rewin utalvány)

dec. 19. 12:17
 5/12 anonim ***** válasza:
37%
miért nem ott keresel orvost magadnak ahol az egyetemed van ? akkor nem tudná annyád meg.
dec. 19. 13:04
 6/12 A kérdező kommentje:

#5 Mert ha végzek visszaköltözök falura, és nem akarok háziorvost váltogatni.

Mellesleg köszönöm eddig mindenkinek a nagy büdös semmit, totál haszontalanok voltak az eddigi kommentek, nem arról szólt a kérdés, hogy hogy kellett volna eltitkolnom azt, hogy HÁZIORVOSHOZ megyek.

dec. 19. 13:23
 7/12 anonim ***** válasza:
26%

Kicsit magas a vérnyomásod,mint minden második embernek. A legkisebb kilengésre háziorvoshoz küldenek, ha észlelnek valamit, jelezni kell feléd, mert ez a protokoll, ezen nem kell kiakadni, meg az ősöket vizsgálni.

Anyád meg nyilván azon akadt ki, hogy könnyebb utat választottad, mások plusz melót vállalnak, vagy teljesen újat jobb pénzért.

dec. 19. 13:34
 8/12 anonim ***** válasza:
50%

Majd lenyugszik, amúgy köze nincsen hozzá, hogy adsz.

De amúgy a helyedben megritkítanám, az 1-2 nagyon gyakori, nem egészséges. A plazmaközpont nem fog elhajtani, mert érdeke, hogy kapjon, azt pont lexarja, ha te összeesel valahol az utcán.

dec. 19. 13:36
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

#7 "A legkisebb kilengésre háziorvoshoz küldenek, ha észlelnek valamit, jelezni kell feléd, mert ez a protokoll, ezen nem kell kiakadni, meg az ősöket vizsgálni."

Az azért nem a legkisebb kilengés kategória, hogy most magas, 1, majd 3 hét múlva is magas. (Csak példa, ha azzal számolok, hogy 1-2 hetente megy kb. Az folyamatosan magas. Engem azért aggasztana, pláne ha a családomban gyakori az ilyesmi miatti korai elhalálozás. Az ilyesmi a korral nem lesz jobb csak úgy magától.

Mellesleg a kérdező nem az ősöket akarta vizsgálatra rángatni, hanem ő akar orvoshoz menni. Ártani nem árt, max kiderül, hogy nincs semmi baj.

"Anyád meg nyilván azon akadt ki, hogy könnyebb utat választottad, mások plusz melót vállalnak, vagy teljesen újat jobb pénzért."

Szerintem ha ez egy "könnyebbik út", akkor örülni kéne neki, hogy a gyerekem nem gürcöl plusz napokat havi egy darab könyvért, meg havi egy woltos rendelésért, hanem egy két órás programmal megvan a pénz. Azért ez nem egy erkölcstelen könnyebbik út, hogy ítélkezni kelljen. A kérdező így is dolgozik NAPPALI TAGOZAT mellett, még csak nem is "segíj" kiegészítésért megy.

dec. 19. 14:34
 10/12 anonim ***** válasza:
43%

Te most kinek válaszoltál?

Mert én a kérdezőnek.

dec. 19. 14:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!