Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők nagyon befolyásolnak...

Szülők nagyon befolyásolnak 20 évesen. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

20 éves lány vagyok... az én esetem elég furcsa a szüleim fullasztóak szabályosan megmondják kivel barátkozzak baj hogy fiatalabbakkal vagyok ők a haverjaim 1-18 évesek az öltözködésemet mindig van velem valami baj. Anyum különösen makacs de a baj hogy újabban ezekből egyre több vita van mert könyörgök 20 éves vagyok de valamiért mindig nekik lesz igazuk...sajnos nincs munkám már mennék albérletbe mert oké szeretnek de nekem ez már rossz és hiába beszélek velük...az is megvan mondva mikor találkozhatok... én ezt már nem szeretném és nem is sokáig fogom ezt bírni de ők csodálkoznak hogy nem szeretek velük lenni...

2013. júl. 31. 18:37
 1/9 Presy ***** válasza:
46%
Dolgozol esetleg főiskola egyetem vmi ?
2013. júl. 31. 18:41
 2/9 A kérdező kommentje:
keresek munkát de nem jártam eddig sikerrel ... főiskolára-egyetemre nem szeretnék menni én dolgozni szeretnék...:/
2013. júl. 31. 18:43
 3/9 A kérdező kommentje:
meg ez a bezárt élet nekem nem jó elvagyok szinte zárva a világtól oké féltenek de nekem ez így nem megy..
2013. júl. 31. 18:43
 4/9 Presy ***** válasza:
46%
Albérletbe akarsz menni ahoz munka kell rendes biztos állás látják megálsz saját lábadon akkor talán engednek a gyeplőn :D ,de tényleg mind addig mig náluk élsz ők kosztolnak addig az van amit ők akarnak .
2013. júl. 31. 18:47
 5/9 A kérdező kommentje:
ezért mennék már el...keresek is munkát... hidd el de egy érettségivel nem könnyű hiába van meg...
2013. júl. 31. 18:52
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Engem akkor kezdtek el felnőttként kezelni, mikor úgy is kezdtem el viselkedni. Nem tudom nálatok mi a helyzet, én elkezdtem egy sulit, nagyon rossz volt, mondtam, hogy értelmetlen azzal kínozni magam, mert valószínű úgy se kapok munkát, de már csak akkor álltam elő ezzel mikor volt B-terv. Kerestem egy OKJ-t és diákmunkát csináltam mellette. Ezt csak azért mondom, mert a szüleim engem sem hagytak volna békén, ha nem tanulok és nem látják rajtam azt, hogy motiváltabb vagyok annál, mint amit most el tudok érni. Meg nem tudom mennyire van érettségin kívül szakmád, de tényleg tanulni kell. Meg olyan alap kompromisszumokat vállalok be, mint írok egy SMS-t ha későn érek haza.

Gyakorlatilag én kezelem már a pénzt, mert én vásárolok be, én fizetem a csekkeket, és mivel látták, hogy nem verem el a pénzt hülyeségekre is jobban bíznak bennem. Mivel megcsinálom amit kérnek, a saját nyaralásaimat, szórakozásomat én fizetem saját pénzből így már nem nagyon van beleszólásuk az életembe.

21/L

2013. júl. 31. 18:56
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenképp keress egy OKJ-t, ami érdekel. Gyakornokként könnyebben is találhatsz munkát, és az érettségi manapság nem elég. Mellé ha nappalira jársz azt hiszem még kaphatnak utánad családi pótlékot, fizetve van a Tb-d, a felnőtt bérlet felébe kerül a diák... Ha menet közben találsz egy olyan helyet ahová teljes munkaidőben vennének fel akkor át tudsz jelentkezni levelezőre, de a sulit mindenképp fejezd be.

Így az én szüleim se hagynának békén.

2013. júl. 31. 19:02
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Szerintem is találj valami mellékes képzést az érettségi mellé.

Én is érettségi után végeztem egy szakmát és a mai napig annál a cégnél vagyok ahol gyakorlatra jártam. A főnök kérte ,hogy maradjak mert lenne számomra hely a csapatban.

20 évesen még mehetsz bármelyik iskolába érettségivel nincs az a szakma ahova ne vennének fel.

Kívánok neked minden jót és sok-sok szabadságot:)

2013. júl. 31. 19:30
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen:)
2013. júl. 31. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!