Mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Hogyan tudnám a anyukámal elfogadtatni a barátomat?

15 éves vagyok, és a barátom 17 éves.Az anyukám semmi áron nem akarja elfogadni őt, utálja mikor átjön, vagy amikor találkozunk. Nagyon utálja őt, és egyáltalán nem tiszteli, nagyon félt tőle, és azt hiszi rossz hatással van rám, amikor átjön hozzánk beszélgetni még 1 pohár vízzel sem kínálja meg.

Pedig a barátom nagyon tisztelettudó. Amikor hozzánk jön általában hoz nekem 1 szál rózsát, anyukámnak 1 doboz bonbont, apukámnak (akivel olyan jóban vannak mintha 100 éve ismernék egymást) pedig 1 üveg bort. És mindig érdeklődik felőlünk, megkérdezi hogy van anyukám, hogy megy neki a munka ..stb.

Anyukám szerintem a fiú csak leakar velem feküdni, ami persze nem így van, hisz megértette hogy én még várni akarok a szexel pár évet, és 1x sem próbálkozott még be.

Az iskolát rendesen elvégezte, 4-es átlaggal, ami szerintem nagyon jó, most szakmát tanul. Most, nyáron autót vezetni jár, és diákmunkát vállalt. Anyukája egy irodában dolgozik, míg az apukájának borász. ( Ezt azért mondtam el hogy, ne mondjátok azt hogy esetleg "ingyenelő" "semmirekellő" akár ő, akár a szülei)

Mit lehet tenni? A barátom nagyon igyekszik, és látom rajta hogy rosszul esik neki amikor anyukám nem is köszönön.

Előre is köszönöm az értelmes válaszokat. :) Megy a zöld pacsi :)

(Bocsánat a helyesírási hibákért, és a sok szóismétlésért, de telefonon vagyok, és siettem) :)

2013. júl. 31. 14:01
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád nem a barátodra haragszik, hanem a helyzetre, hogy 15 évesen már párkapcsolatod van.
2013. júl. 31. 14:10
 2/6 yuda ***** válasza:
15%

Nem biztos, hogy egyetértesz, de azt látom, a mindenkori fiatalság, téged is beleértve, felnőttesen akar viselekedni, élni, de nincs mire.

Ezért dohányoznak, isznak, trágárkodnak, mert ezzel akarják mutatni, hogy ők már nagyok. A párkapcsolat is ilyen.

Gondolj bele: mit akarsz te attól a fiútól?

Nincs egzisztenciátok. Nincs pénzetek. Az az igazság felelősségérzetetek sem alakult ki. Anyukád felnőttként magasabb szinten látja, de ezt ne vedd magadra, mert általánosan a fiatalok ész nélkül akarnak hasonlítani a felnőttekhez, ám nem ismerik be, hogy messze nem felnőttként viselkednek.

Anyukád jól teszi, ha nem hiszi el, hogy egy 17 éves fiú nem akar szexelni. Én sem hinném el.

Persze, majd várni fog rád....mennyit? :D

Sokat biztos nem.

Örülj és legyél hálás anyukádért, mert van józansága. Sok szülőnek édesmindegy mit csinál a gyereke, sőt még szobát is biztosít nekik. Téged legalább próbál fékezni, még magadtól is óvni.

Szeretnéd bemesélni, mint a mesében, hogy ti ártatlanok vagytok és se benned, se a fiúban nincsenek más gondolatok?!

Tudjad, hogy sem én, sem anyukád nem a falvédőről jöttünk le és még azt is jobban tudjuk, mint amit te úgy vélsz, hogy tudod. Nagyot tévedsz és az idő bennünket fog igazolni, mégha most nem is látod be, de később hálás leszel anyukádnak.

Sok romantikus filmet nézhetsz és az olyan kis ártatlan csacskaság. Az életben viszont belelépsz egy hibába, és egész életedbe nyögöd majd, hogy ennyi eszed sem volt, pedig a szülők javadat akarják.

Na, mit gondolsz? Mennyire volt értelmes a válaszom?

Ha nem neked tetsző választ kapsz, akkor még lehet értelmes? :D

2013. júl. 31. 14:17
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is a legnagyobb baja anyukádnak az,hogy te 15 éves vagy.Másodlagos,de ez is baj lehet,hogy a barátod 17 éves.mikor tölti a 18-at?A vezetés miatt,mert abból az derül ki,hogy nemsokára felnőttnek számít,míg te az ő kislánya vagy aki ne fiúzzon,főleg ne egy felnőttel.Kérdezd meg anyukádat,de ne számon kérőn,hanem főzzél teát és kérd meg beszélgessen veled.Kérdezd meg milyen elképzelése van veled kapcsolatdban stb
2013. júl. 31. 14:20
 4/6 A kérdező kommentje:

Sem én sem a barátom nem iszunk, nem cigizünk, és nem járunk diszkóba sem ilyesmi helyekre.

Hálás vagyok anyukámnak hogy megvédene tőle, de nem lenne rá szükség, és tudom hogy nem a falvédőről jött le, de még nem szeretnénk lefeküdni, majd csak egy pár év múlva. A barátom pedig hűséges , és megfog várni.

Köszönöm a válaszokat! Mind hármótoknak megy a zöld kéz :)

2013. júl. 31. 14:25
 5/6 anonim ***** válasza:

15 évesen szerintem semmi baj a kapcsolattal, amíg nem szexelnek-isznak-drogoznak-etc. orrba-szájba, itt viszont ez a helyzet nem áll fenn. Úgy veszem le, a kérdező van olyan értelmes, hogy ha a barátja neadjisten mégis erőszakos lenne mondjuk egy hónap múlva, akkor úgy kipenderíti, mint macskát nagyvécézni. Elég szomorú, ha az anyukája 15 év alatt ennyire nem bízik meg a saját lányában.

Kérdező, azt írod, apukád jóban van a barátoddal. Esetleg őt nem tudnád megkérni, hogy próbáljon meg hatni kicsit anyukádra, hogy legalább próbáljon meg kevésbé bunkó lenni a fiúval (ahogy írod, nem is köszön neki)?

2013. júl. 31. 14:40
 6/6 A kérdező kommentje:

Utolsó: Köszönöm a választ, ment neked is a zöld pacsi:)

Már szóltam apukámnak, aki "intézkedett", egy darabig kedves volt vele (úgyértve: Köszönt neki), majd ugyanugy visszatért a bunkó formájába. Ma este megpróbálok én is beszélni egy kicsit velem hátha tudok rá hatni.

2013. júl. 31. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!